vB-Hacker.com daki seo yarışması - Toptan: Partiler kapatılmamalı

ANKARA Milliyet


TBMM Başkanı Köksal Toptan, DTP hakkında açılan kapatma davası ile ilgili sorular üzerine, parti kapatılmasından hoşnut olmadığını söyledi. Toptan, "Meclis platformu kullanılırken edilen yemine sadık kalınmalı" diye de uyardı.
Toptan, dün "Gündem: Çocuk! Derneği"nin düzenlediği, Ülke Çocuk Politikası Konferansı'na eşi Saime Toptan ile birlikte katıldı. Toptan, gazetecilerin DTP'nin kapatılması istemiyle açılan davayla ilgili soruları üzerine şöyle konuştu:
"Mensubu olduğu iki partisi (Adalet Partisi ve Büyük Türkiye Partisi) kapatılan bir kişi olarak, kuşku yok ki, parti kapatılmasından hoşnut olamam. Türkiye bir hukuk devletidir. Mevzuatta parti kapatılmasına kadar varan birtakım yaptırımlar öngörülür. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı da kendisine göre yaptığı değerlendirmeyle davayı açtı. Yapılacak iş sürecin sonu beklemektir. Bu nedenle yapılan her işe saygı duymak gerekir. Anayasa Mahkemesi'nin en doğru kararı vereceğine inanıyorum."

Yemini anımsattı

Bir gazetecinin, DEP'lilerin polis zoruyla Meclis'te gözaltına alınmasını kastederek, "1993'teki manzaralar yeniden yaşanır mı?" diye sorması üzerine Toptan şöyle konuştu:
"Zannetmiyorum. Ülkemiz çok geliştiği için, demokratikleşme ve hoşgörü sınırları genişledi. Bu nedenle geçen süre içinde herkesin, her kesimin olandan bitenden de ders aldığını düşünüyoruz."

0 yorum: