vB-Hacker.com daki seo yarışması

Atlasjet uçağı Isparta'da düştü




İstanbul'dan havalanan Atlasjet'e ait içinde 49 yolcu ve 7 mürettebat bulunan uçak, Isparta'nın Keçiborlu ilçesi Çukurören mevkiinde düştü. Yolcu ve mürettebatın isimleri açıklandı:


Atatürk Havalimanı'na yolcu yakınları akın etmeye başladı.

Yolcular, uçağın kesinleşmesinin ardından oluşturulan Kriz Masası'ndan bilgi almaya çalışıyorlar. Yolcuların bir kısmının karayolu ile hareket ettiği öğreniliyor.

Atlasjet Havayolları'ndan uçağın düşmesi ile ilgili herhangi bir açıklama yapmıyor.

Isparta Havalimanı'nda bekleyen yolcular, uçağın alçalmaya başladığını belirtiyorlar.

Uçağın pilotunun "Pisti gördük" mesajını kuleye geçtikten sonra radardan kaybolduğu öğrenildi. 23.00'te kalkması gereken uçak 00.50'de havalanan uçak ile 01.36'da irtibat kesildi.

Uçağın enkazının Keçiborlu yakınlarında bulunduğu anlaşıldı. Isparta ve çevresinde hava koşullarının iniş için uygun olduğu belirtildi.

Uçakta 49 yolcu ve 7 mürettebat bulunuyordu. Uçak 1994 model MD 83 modeli idi.
Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaban, İstanbul'da Atlasjet Genel Müdürlüğü'nde görüşmelerde bulunduktan sonra şu açıklamayı yaptı:
"Uçak gecikmeli olarak İstanbul'dan kalkmıştı. Arama kurtarma ekipleri 1800 metrelik dağa doğru hareket etti. Ekipler helikopterle bölgeye ulaşacaklar.
İşadamları ve yakın arkadaşlarımız bulunuyor.
Atlasjet Havayolları Genel Müdürü Tuncer Doğaner'in bir açıklama yapması bekleniyor.

UÇAKTA BULUNANLARIN İSİMLERİ
Atlasjet Havayolları'ndan yapılan açıklamada, uçakta World Focus Havayolları personelinden kaptan pilot Ferhat Özdemir, ikinci kaptan Fahir Aksoy ve kabin amiri Çağatay Şirin'in bulunduğu belirtildi. Atlasjet personelinden ise hostesler Mana Topçu, Sinem Hatice Vurgun ve Mümine Bulut'un uçakta görev yaptığı kaydedildi. Uçakta bulunan teknisyenin ise isminin belirlenemediği bildirildi.
Yolcu yakınlarından Fettah Özsoy, dün annesi Hatice Özsoy'un vefat ettiğini, üniversiteden yeni mezun olan ve İstanbul'daki bir şirkette staj yapan oğlu Şakir Özsoy'un (22), babaannesinin cenaze törenine katılmak amacıyla Isparta'ya gelmek üzere yola çıktığını söyledi.
Rafi Taşkent
Kasım Muhammet Saygılı
Aysun Fadime Balol
Tejfik Büyükçaylı
Enguin Abak
Sibel Uysal
Hakan Ulutaş
Saadettin ve Özcarn Uğurlu



Kaynak Haber 7

vB-Hacker.com daki seo yarışması

vB-Hacker.com daki seo yarışması

vB-Hacker.com daki seo yarışması

vB-Hacker.com daki seo yarışması

vB-Hacker.com daki seo yarışması

CMSTÜRK – Pusula Yayıncılık Türkiye’de Bir Eksiği Giderdi.
CMS (İYS) Kitabı Ocak 2008'de İlk Baskısıyla Geliyor.

Joomla, osCommerce, WordPress, SMF

Bilindiği üzere İYS (CMS - Content Management System) Sistemleri tüm dünyada hızla yayılmakta ve her geçen gün çok daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmakta, günümüzde ise özellikle Joomla! önderliğinde altın çağını yaşamaktadır.

Ülkemizde de durum bundan farklı değil. Lâkin bu sistemleri öğrenmek isteyenler için ne yazık ki yeterli düzeyde Türkçe kaynak bulunamıyor. Hepimiz forumlar içinde doğru ya da yanlış bilgilerle boğuşarak bir şeyler öğrenme, bildiklerimizi de paylaşma gayreti içinde bir adım daha ileriye gidebilmek için çabalıyoruz. Bu esnâda kimimiz başarılı oluyor, kimimiz ise iyi niyetle kurulmuş forumlarda karmaşa içinde kaybolarak tek düze yayınlar inşa ediyoruz.


Sorun esasında sadece düzenli, sistemli hazırlanmış, bütün halinde bir kaynağa sahip olamamakta. Ferdî açıdan fazlasıyla yeterli olan bilgiler bir araya getirilemiyor, sorular ve cevapları ayrı alanlarda havada uçuşuyor, emekler boşa gidiyor.


“Sorun tesbit edilebiliyorsa, çözüm gecikmemeli” gerekliliği CMSTÜRK’ü kurulduğu günden bu yana meşgul ediyordu. Türkiye’nin, kendi alanında en çözümsel kadrosuna sahip ancak oluşum açısından belki de en genci olan CMSTÜRK bu noktada etkinliğini bir kez daha gösterme şansı yakaladı.

Web yönetmenleri ile internet üzerinde farklı oluşumlarda 6 yıldır bir araya gelen, son 2 yıldır İYS (İçerik Yönetim Sistemleri) yönetimi konusunda uzmanlaşarak 2006 yılsonu itibariyle kurulan CMSTÜRK, Pusula Yayıncılık ile Türkiye’nin eksiğini giderecek projeye imza attı.

Tamamen özgün olarak hazırlanan, önhazırlığında binlerce sayfa yazı ve 1.000’e yakın resim çalışması yapılan, 3 ay tamamlandığında yaklaşık 700 sayfa ve ek cd içeren baskıya hazır bir kitap ortaya çıkana dek hep “daha iyisini yapalım” gayretinde olduk.

Kitabımızı kaleme alırken konulara olabildiğince uzak bir gözle bakmaya ve böylece sıfırdan başlayan bir Joomla! , osCommerce , WordPress ve SMF kullanıcısı yerinde olmaya çabaladık.

Kullandığımız betik ve eklentilerin neredeyse tümünün Türkçeleştirme çalışmasını yaptık. Bunlar için de önceden yaptığımız çalışmaları gözden geçirdik ve kitap için birkaç ilave eklenti Türkçeleştirmesi de yaptık. Türkçe ve yeterli düzeyde çevirisi olan paketlere ise dokunmadık ve aynen kullandık.


Bununla birlikte ekip olarak yazdığımız bu kitabın tek bir kalemden çıkmış gibi akıcı bir üsluba sahip olması için de epey çaba sarf ettik.


Bu kitapta, içerik yönetim sistemlerinden lider konumda olan Joomla! CMS, osCommerce e-Ticaret, WordPress Blog ve beraber kullanılabilecek yine lider konumdaki SMF Forum sistemini inceledik.


Kitabımızda başrolü Joomla!’ya verdik ve sıfırdan başlayan bir Joomla! yönetmenliğini hedefledik. Yeni başlayanların rahatlıkla kavrayabileceği Joomla! kısmı, içerik yönetim sistemine hükmedecek bilgilerle donanmak için tam bir kılavuz, bir kaynak mahiyetinde oldu. Yalın bir Türkçe ile hazırlanan kitapta, her şeyi çok kolay kavrayacak, adım adım uygulama anlatımları ve resimler ile aldığınız bilgiyi bir daha kaybetmeyeceksiniz.

E-Ticaret uygulamalarında yükseliş gördüğümüz bu dönemde konuya, bağımsız kullanılabilen osCommerce dışında, Joomla!’da kullanılabilecek birkaç uygulama ile de girmeye çalıştık.

Joomla! ile kişisel ya da kurumsal, ticarî ya da gayri ticarî web siteleri yapmak artık çok daha kolay.

osCommerce’in, yapısı itibariyle daha ileri düzey bilgi gerektirmesi, müdahalelerinde gereken teknik bilginin zorluğu sebebiyle bu bölüm daha bir farklılık arzetmektedir. osCommerce yönetiminin dışında kitabımızda anlatılarak cd içerisinde verilen örnek kodlarla, e-ticaret odaklı yayınlara imza atmakta zorlanmayacaksınız.

SMF forum sistemini temel düzeyde öğrenecek, web yayınlarınızla forum sistemini bütünleştirebilecek ve büyük paylaşım ortamları hazırlayabileceksiniz. WordPress ile kişisel ya da kurumsal blog çalışmanıza imza atmak için ise artık tüm temel bilgilere birarada sahip olacaksınız.

Ancak ne var ki içerik yönetim sistemleri bu kitaptan ibaret değil. Asıl olarak bu 4 betiği seçmemizdeki amaç, konularının liderleri ve en marifetlileri olmaları yanında, “tam bir derya” diye tanımlayabileceğimiz betikler olmalarıdır.

Hepsi “Joomla, osCommerce, WordPress, SMF” isimli kitabımız ve ek cd ortamı ile Ocak 2008'de geliyor.

Kitabımızın sonlanması ile birlikte, işlediğimiz konular hakkında Türk Dillerinde büyük bir boşluğu doldurmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu gururu, kitabımızı hazırlayan CMSTURK ekibi olarak, basım imkânı tanıyan Pusula Yayınevi ile beraber paylaşıyoruz.

Yazar Kadromuz:
Aytuğ AKAR (Akar), Ersen KOÇ (ersen), Mehmet YAZICI (memoc@n), Tahsin ALTAY (Tahsin ALTAY), Enes AYDÜZ (enxdesigN), Derya TAKMAZ ($irine), Halid Said ALTUNER (Dexigner), Ercan ÖZKAYA (Pentacle), Mustafa AYDEMİR (ahdes)

Varlığıyla Katkı Sağlayanlar (Yine CMSTÜRK Ekibinden):
Onur, kendimce, Sakkaya, Gardian, gecekurdu, Huzeyfe, webbilgim, ras0ir, Adviser


CMSTURK Yönetimi

vB-Hacker.com daki seo yarışması

vB-Hacker.com daki seo yarışması

vB-Hacker.com daki seo yarışması

vB-Hacker.com daki seo yarışması

vB-Hacker.com daki seo yarışması vB-Hacker.com daki seo yarışması vB-Hacker.com daki seo yarışması vB-Hacker.com daki seo yarışması vB-Hacker.com daki

vB-Hacker.com daki seo yarışması vB-Hacker.com daki seo yarışması vB-Hacker.com daki seo yarışmasında 1. sayfadayız.. umarız devamı gelir..


vB-Hacker.com daki seo yarışması

vB-Hacker.com daki seo yarışması vB-Hacker.com daki seo yarışması vB-Hacker.com daki seo yarışması vB-Hacker.com daki seo yarışması vB-Hacker.com daki

vB-Hacker.com daki seo yarışması vB-Hacker.com daki seo yarışması vB-Hacker.com daki seo yarışmasında 1. sayfadayız.. umarız devamı gelir..


vB-Hacker.com daki seo yarışması