webmstr.net seo yarışması yeniden

mrb arkdaşlar webmstr.net seo yarışmasına tekrar katıldık şu anda 2. sıradayız. ama hedef webmstr.net seo yarışmasında 1. sıra. bu pek zor olmasa gerek aslında. Biraz backlink çalışması vede bir makale yeterli olur diye düşünüyorum. ama 1. site gerçeketen webmstr.net seo yarışması nınn hakkını veriyor. Tümmyazıları kendisine ait. SAnırım 1. sıra onun hakkı. webmstr.net seo yarışması nda herkese başarılar.

Google Earth’ün gösterdiği sırlar

Dünya’da göremediğimiz birçok şey olduğunu biliyoruz. Peki ya, Dünya’nın neresinde olursak olalım göremeyeceğimiz veya farkedemeyeceğiz şeyler hakkında ne biliyoruz ?

Google Earth’ten görüntülerin olduğu bu video Dünya’da var olan ve görülünce insanı şaşkına çeviren manzaraları gösteriyor.
Tarlalarda işçilerin oluşturduğu şekillerden, doğanın oluşturduğu insan silüetlerine ve kul yapısı olduğu halde yeryüzünden kolay kolay anlaşılmayan şekillere kadar insanı şaşkına çeviren ve hatta tüylerini ürperten bu görüntüleri izlemek için TIKLAYIN!

Bilgisayarınızı ücretsiz hızlandırın

GARANTİ YAZILIM ve SUPERONLINE işbirliği devam ediyor. Türkçe / Türkçe - İngilizce Sözlük’ten sonra sırayı PCSPEEDER 4 alıyor.

Bu programın en büyük amacı bilgisayarınızın hakkettiği hıza kavuşmasını sağlamaktır.

Bilindiği gibi Windows programlarının sistemi, mevcut bilgisayarların hafızasına göre çok büyüktür. Şu anda piyasada satılmakta olan en büyük, en pahalı bilgisayarın bile çalıştırabileceği program 600 KB’tır. Daha büyük programları çalıştırabilmek için takas işlemine ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak bu takas sonrasında yapılan işlemler hafızadan tamamen düşmemektedir. İşte bu artıklardan, ne yaparsanız yapın bu artıktan kurtulamamaktayız. Bu da performans sorunu teşkil etmektedir.

Burada devreye PCSpeeder 4 girmektedir. Bu ‘çöplüğü’ temizleyip sisteminizi rahatlatmakta ve performas arttırmaktadır. Ama yanlış anlaşılmasın; artış aslında sisteminizin hakkettiği hıza geri dönüşü olacaktır. Yani programı kurduktan sonra inanılmaz bir hız artışı beklemeyin zira bu bir Overclock programı değildir!

Programı .rar dosyasının içinden çıkarıp kurmalı (5 MB), daha sonra da kısa yoluyla çalıştırmalısınız. Herkese daha hızlı internet, daha hızlı bir bilgisayar dileğiyle…

FREEWARE

GARANTİ YAZILIM

WinXP

Programı indirmek için TIKLAYIN…

Bilgisayarın Dış Görünüşü

a.JPG

Herkes bir kişisel bilgisayarın (ya da PC’nin) ne olduğu ve ne işe yaradığı hakkında az çok fikir sahibidir. Bilgisayar sisteminin monitor, klavye, fare ve kasa denilen bir kutudan meydana geldiği biliniyor. “PC birçok değişik parçalardan oluşmuş bir bütündür” gibi çok basite indirgenmiş bir fikir, iyi bir başlangıç noktası olacaktır.

PC BİZİMLE BÖYLE KONUŞUR

Bilgisayarın bizlere sunduklarını görüntülemek için monitör denilen büyükçe bir cihaza ihtiyaç vardır. Monitörler, ilk bakışta televizyona benzerler. Sizce de öyle değil mi? Aslında bu benzetme gerçekten çok da uzak değil. Monitörün çalışma şekli televizyon ekranıyla aynı teknik prensipler üzerine dayanır. Fakat kullanım amaçları tamamen farklıdır. Bilgisayar sizinle monitör aracılığıyla “konuşur” ve sizi o anda olanlardan ve varsa problemlerden haberdar eder. Ekranda, bilgisayarla yapmakta olduğunuz her türlü işlemi görebilirsiniz. Örneğin yazmakta olduğunuz metinler ya da çizmekte olduğunuz şekiller birebir ekrana yansır.

Piyasada çeşitli boyutlarda monitörler bulabilirsiniz. Ekran büyüklüğü, televizyonlarda olduğu gibi çapraz iki köşe arasındaki mesafeyle ifade edilir ve “inç” değeri ile belirtilir.

Dikkat! Kritik şifre seviyesi de kırıldı.

Princeton Üniversitesi araştırma grubu tarafından yapılan bir araştırma sonucunda herhangi bir sabit disk üzerinde yer alan şifrelenmiş verilerin kolayca okunabilmesine yol açan kritik bir açık bulundu. Bulunan yöntem ise şaşırtıcı derecede basitti.

Uygulanan teknik güvenlik yazılımını çökerterek bilgisayardaki kritik seviyedeki şifrelenmiş bilgilerin dahi çözülmesine yol açabiliyor. Yapılan işlem ise bilgisayarın hafıza yongalarının buz tutacak seviyede dondurulmasına dayanıyor.

Grubun yaptığı açıklamada araştırmanın kötü niyetli kullanım amacı taşımasının aksine, olası hırsızlık vakalarının önüne geçmek adına bir önlem olması açısından önem taşıdığı belirtiliyor.

Nasıl başardılar?

Bilgisayarlardaki DRAM yongaları geçici olarak veriyi saklayabiliyor. Bilgisayarın elektrik bağlantısı kesildiğinde ise şimdiye kadar bu bilgilerin silinerek yok olduğu düşünülüyordu. Ancak araştırma sonuçlarıyla hafıza yongalarının aslında verileri birkaç saniye hatta bir dakika içerisinde geri getirebildiği gösterildi.

Yongalar buz tutacak seviyede soğutulduktan sonra (-196 °C) verilerin ve anahtar bilgilerin sızdırılabildiğini örnekleriyle gösteren grup, olası tehlikelere ve nitelikli veri hırsızlığı olaylarına da dikkati çekiyor. Rapora göre donma sonrasında yongalar o anki durumlarını uzun süre muhafaza edebiliyorlar. Bu da ilgili yongaların makinede tekrar çalıştırılıp üzerlerindeki bilgilerin kolayca okunabilmesine imkan tanıyor.

Şifrelenmiş verilere genellikle şirketler, devlet kurumları ve olası çalınma riski nedeniyle kullanıcıların dizüstü bilgisayarlarında sıklıkla rastlanabiliyor. Apple kendi ürünlerinde FileVault şifreleme özelliği ile, Microsoft ise Vista’da BitLocker ile şifrelemeyi sağlıyor. Her iki yol da hükümet yazılımları başta olmak üzere “Gelişmiş Güvenlikli Şifreleme Sistemi” sertifikasıyla pek çok yerde kullanılıyor. Ancak yapılan araştırmada iki sistemin de çökertilebildiği açıkça gösteriliyor.

Kopya korumasını legal yoldan kırman istiyor

DVD şifreleme tekniği DeCSS’i kıran Jon Lech Johansen ilk ticari programını tanıttı. doubleTwist ismindeki program, medya dosyalarını taşınabilir oynatıcılar ile eşitleme işini kolaylaştırıyor.

Sabit diskinizde MP4-, WMV-, AVI-, MPG-, 3GP video dosyaları, MP3-, AAC-, WMA oder WAV ses dosyaları veya resimlerin olması fark etmiyor - doubleTwist bu dosyaları cep telefonları, mobil oyun konsolları veya MP3 çalarlarla uyumlu hale getireceğine dair söz veriyor.

Download: doubleTwist

İnternette Sörf Yapmak

World Wide Web (tam anlamıyla ‘dünya üzerindeki büyük ağ’) için kullanılan WWW harfleri, dünyadaki tüm bilgisayarlar arasında kurulan sınırsız ağı temsil eder. Günümüzde internet, Grönland’dan Avustralya’ya kadar dünyadaki bütün ülkeleri birbirine bağlamaktadır. Bu olağanüstü bir olaydır. İnternette sörf yapmak hiç de sanıldığı kadar zor değil. Her şey farenin sol tuşuna bir kez tıklamakla başlıyor…

HYPERTEXT

Genellikle yanlış kullanılan terimlerden birisidir. Hypertext, en basit tanımıyla birbirleriyle ilişki içinde bulunan (linkler yardımıyla birbirlerine bağlı olan) metinlerin veya elemanları n (film, ses, resim gibi) oluşturduğu sisteme verilen isimdir. Örneğin, internettesiniz ve ekranınızda bir sayfaya bakıyorsunuz. Belli bir noktalarda renkli (genellikle mavi) ve altı çizili kelimeler göreceksiniz. Eğer farenin işaretçisini o kelimenin üzerine getirirseniz, ok işareti küçük bir ele dönüşecektir. Bu durum bir link; yani bir bağlantı bulduğunuzu gösterir.

Bitmedi… Bu kelimenin üzerine tıkladığınızda onunla ilişkili bir elemanın, yani farklı bir sayfanın açıldığını göreceksiniz. Örneğin özel bir yemek hazırlamak için yemek tarifleri içeren bir sayfayı açtığınızı varsayalım. Tarifte diyor ki: “Etin üzerine tatlı-ekşi sosu dökün ve hafif ateşte pişirin.” Eğer bu sosu hazırlamayı bilmiyorsanız, sos tariflerinin olduğu bölüme bakıp nasıl hazırlandığını bulmaya çalışırsınız. Sonuç olarak, sos tarifini okuduktan sonra, başlangıçtaki tarife geri döner ve yemeğinizi hazırlamaya devam edersiniz.

Derinlemesine Hypertext

Derinlemesine Hypertext

Hypertext kullanımında da yöntem benzerdir. Ancak sonuca daha hızlı ulaşmanız sağlanır. Bahsettiğimiz yemek tarifi sitesinde, tatlı-ekşi sos kelimesi bir bağlantı olarak belirginleştirilmiş olacaktır. İşaretçiyi bu bağlantının üzerine getirip tıklayın. Böylece sosun hazırlanışını tarif eden yeni bir sayfa görüntülenecek. Okuduktan sonra yine bir tıklamayla asıl yemek tarifinin olduğu belgeye dönebilirsiniz. Yöntem fare ile tıklamaktan başka bir beceri istemiyor ve metnin kesintisiz devam ettiği “kitap” yaklaşımından daha hızlı. Farklı bağlantıları kullanarak yemeğinizi hazırlayan bir aşçının filmine, en uyumlu şarap tavsiyelerine ve hatta evinizden bile çıkmadan online olarak şarap satın alabileceğiniz adreslere ulaşmanız da mümkün.

İnternet, kolaylıkla erişilebilen büyük bir bilgi kaynağına ve geniş bir yazılım / oyun (demo versiyonları, shareware, freeware…) yelpazesine sahip. Sinema sitelerinin yeni filmleri tanıtan sayfalarında prodüksiyon şirketlerinin sayfalarına bağlantılar bulabilir ve bu sayfalardan da ünlü aktörlerle ilgili linklere ulaşabilirsiniz… Böylece birbirine bağlı farklı bilgilerin oluşturduğu büyük internet ağı ile tanışmış oluyorsunuz.

İnternet’te Multimedya

MULTİMEDYA

Multimedya, yani çoklu ortam, kavramı, internette oldukça önemlidir. Web sayfalarında farklı multimedya öğelerini (resimler, ses ve video gibi) bulabilirsiniz. Her ne kadar bugünkü bağlantı hızları sürekli bir video yayını için yetersiz de olsa, yakın gelecekte internetin televizyona rakip olması hiç de uzak bir ihtimal değil. Şu anda ücretsiz olarak internet üzerinden hizmet veren sayısız radyo istasyonu bulmanız mümkün. Ayrıca bazı yerli ve yabancı televizyon kanalları da gün boyunca internette yayın yapıyorlar.

Multimedya İçerikli CD-ROM’lar

Multimedya (çoklu ortam) terimi, temel olarak farklı iletişim türlerinin kendi aralarında karışması olayını özetler. Örneğin bir metin resimlerle, konuyu daha derinlemesine inceleyen bir filmle yada bir müzisyeninin hayatından bahsediyorsa onu hatırlatan bir melodiyle zenginleştirilebilir. Ama hepsi bu kadar değil… Yaratılan ya da okunan belgenin türüne göre, hayal gücünüzün yaratacağı seslerden gerçekçi animasyonlara ve her tipte macera senaryolarına kadar sayısız öğeden de yardım alabilirsiniz. Her şey zevke göre gerçekleştirilebilir ve bu noktada multimedya tanımına giren bir ürünün diğer temel karakteri ortaya çıkar: Etkileşim. Etkileşim yani interaktivite ile bilgisayarla programa karışma, müdahale etme olasılığınız var. İnteraktiviteyi anlatan en iyi örnek, kuşkusuz bilgisayar oyunları. Bilgisayar oyunları tamamen kullanıcının kontrolü altındadır. Yani kullanıcı, oyunda yapmak istediklerini kendi belirler. Farklı seçenekler arasında karar veren veya zorlu bölümleri atlayan; sonuçta oyunu geliştirenlerin bile öngöremeyeceği şekilde hareket eden sadece sizsiniz.

Multimedya yazılımlarını taşımakta en çok kullanılan ve ideal olan araç CD-ROM’dur. CD-ROM sayesinde çok büyük miktarlarda ve değişik tiplerde bilgi depolanabilir.

Bilgi: Bir CD-ROM’un Depolama Kapasitesi

BİLGİ: BİR CD-ROM’UN DEPOLAMA KAPASİTESİ NE KADAR VERİYE EŞDEĞERDİR?

• 18.000′den fazla metin sayfası
• 1.44 MB’lik 450 disket
• 74 dakikalık müzik
• İyi kalitede 500′den fazla fotoğraf
• 60 dakikalık video film

Bugün piyasada bulabileceğiniz başarılı ansiklopedi CD-ROM’larının başında Ansiklopedya geliyor. 2004 yılının Mart ayında kullanıcılarla buluşacak olan Ansiklopedya, multimedya kavramını anlayabilmeniz için güzel bir örnek. CDROM’da sanattan tarihe; coğrafyadan bilime kadar birçok farklı konu hakkında ayrıntılı bilgiler bulmak mümkün. Üstelik bu bilgiler, sesler ve filmlerle desteklenmiş. Ansiklopedya hakkında daha ayrıntılı bilgiye www.ansiklopedya.com adresinden ulaşabilirsiniz

Microsoft’un eli güçlendi

Bilgisayarı Windows’un grafik arayüzü ile tanımış olanlar için siyah MS-DOS ekranları tarih öncesinden kalmış arkeolojik bir bulgu, kitaplarda bahsi geçen bir efsane gibidir ancak siyah komut satırı üzerinden program çalıştırıp dizinlerin arasında dolaşan, dosyalarını düzenlemeye çalışan bir nesil için MS-DOS ne kadar gerçek bir işletim sistemiyse, Microsoft’un Windows işletim sistemi de o kadar önemli bir gelişmedir.

Aslında MS-DOS altında çalışan bir arayüz programı olarak ortaya çıkan Windows’un gerçek anlamda bir işletim sistemi olarak kişiliğini bulduğu tarih 1990 Mayıs ayına denk gelir. Windows 3.0 ile dünya çapında büyük sükse yapan Windows, özel olarak geliştirilen ofis yazılımlarının, oyun ve eğlence programlarının ardından, vazgeçilmez bir ürün haline gelmişti. Bilgisayarı siyah bir komut satırının korkutucu soğukluğundan, üzerinde müzik ve video çalıştırılabilen bir multimedya cihazına çeviren Windows 3.0′ın, dünya dillerine uygun yükseltmesi Windows 3.1 ise daha büyük bir ilgiyle karşılaşmıştı. İki ay içinde 1 milyondan fazla satılan yeni Windows artık Microsoft’un, Windows’un geleceğini ve haliyle dünyanın geleceğini de şekillendirmişti.

Goolag-Scanner: Web sitelerinin açığını bulun

cDc tarafından web sitelerindeki güvenlik açıklarını bulan Goolag-Scanner aracı geliştirildi…

Tanınmış Hacker organizasyonu Cult of the Dead Cow (cDc) Goolag-Scanner ile sitelerdeki güvenlik açıklarını bulan bir araç geliştirdi.

Resmi olarak program sitelerindeki hataları bulmak isteyen webmasterlar için düşünülmüş, fakat Goolag-Scanner üçüncü kişiler tarafından internet sitelerindeki zayıf noktaları bulup bunlardan yararlanmak için de kullanılabilir.

Araç Google arama motorunu bir domain deki tüm siteleri şifreler gibi korunmamış bilgileri veya saldırı yapma imkânlarını bulmak için kullanıyor. Tarayıcı bu iş için 1400 özel arama döngüsü sunuyor ve bunlar tek tek seçilip otomatik olarak çalıştırılabiliyor.

ImgBurn 2.4: Format desteği artıyor

Ücretsiz medya-yazım programının tamamen yeniden derlenmiş bir sürümü yayımlandı. 2.4 sürümünde geliştiriciler yaygın bir şekilde kullanılan BIN ve CUE imaj formatlarına destek verme gibi konularda yenilikler gerçekleştirmiş. Buna ek olarak birçok hata giderildi.

Tüm yenilikler ve değişiklikler hakkında detaylı bilgiyi üreticin web sitesindeki change-log‘da bulabilirsiniz.

CHIP Download: ImgBurn

En iyi 10 CD/DVD yazma aracı

CHIP Download, sizin için en iyi 10 ücretsiz CD ve DVD yazma aracını seçti. Nero’dan bıkanlar için!

En iyi 10 CD/DVD yazma aracı

Ticari CD/DVD yazma uygulama paketleri bir sürü para ödediğiniz ama çoğunu kullanmadığınız bir sürü ekstraya sahip.

CHIP Download, bu tür süslere ihtiyacı olmayan CHIP Online ziyaretçileri için en iyi 10 ücretsiz CD ve DVD yazma aracını seçti. Cüzdanınızı rahat bırakmak istiyorsanız, deneyin.

Ses CD leri veya film DVD leri yaratmak, bu basit işlemleri yapmak fazlaca bir problem olmamalı. Nero gibi yakma araçları ekledikleri bi sürü ekstralar ile bu işlemleri giderek karmaşık hale getiriyor. Şanslısınız, pek çok üretici bu temel işlemleri yapacak basit ve ücretsiz programları kullanımınıza sunuyor.

CHIP Download: Ücretsiz CD ve DVD yazma araçları

Bilgisayarınızdaki en hantal 5 program!

Hantal programlar. İngilizce’de bu tür programlara “Elephantware” adı veriliyor. Adından da anlaşılabileceği gibi bu programlar yepyeni bilgisayarınızın size yavaş, çok yavaş, aşırı yavaş çalışıyor gibi görünmesine neden oluyorlar ve o kadar para verip en son model işlemcili bir bilgisayar aldığınızda “hiçbir değişiklik görmüyorum, yandı, gitti paralar” gibi düşüncelere kapılmanıza yol açıyorlar.

Zaman zaman çalışırken “ekranın donmasına” neden oluyorlar. Sistem kaynaklarını inaılmaz bir savurganlıkla harcıyorlar. İki de bir ekrana daha yeni, daha güncel ve daha hantal yeni bir versiyonun çıktığına dair uyarı kutuları görüntülüyorlar. Peki bu uygulamalarla hayatımızı karartmaya devam etmek zorunda mıyız? Bu programların özel dosya formatlarını okuyup görüntüleyecek ve bunlar kadar çok sistem kaynağı tüketmeyecek uygulamalar yok mu?

Okuyalım, öğrenelim, bu programları ve (varsa) alternatiflerini tanıyalım.

İşte bu programlar suçlu!

İşte bu programlar suçlu!

Acrobat Reader
Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen PDF formatının yaratıcısı olan bu program tek bir işe yarıyor. PDF görüntülemek. Ve bunu da sistemi son derece zorlayarak yapıyor. Neredeyse iki ayda bir yeni bir versiyon çıkarıp sisteme kurmanız gerektiği konusunda uyarılar görüntülüyor. Zaman zaman sorunlu olarak yüklenen veya hiç yüklenmeyen eklentileri yüzünden sistemi kilitleyebiliyor. Tüm bunlar, alt tarafı bir sayfalık bir belge görüntülemek için!

Alternatifi var mı? Evet. Karşınızda FoxIt Reader

CHIP OnlineiTunes
Apple’a sormak gerekli. Alt tarafı tüm görevi medya yönetimi ve çalması olan bir uygulamayı bu kadar hanta yapan şey nedir? Gün geçtikçe daha da karmaşıklaşıyor, yüklemesi uzun sürüyor, görüntüsü çirkinleşiyor ve bellekte aşırı yer işgal ediyor. Güzel, dört dörtlük bir alternatifi de yok işin kötüsü.

CHIP OnlineReal Player
Real Player doğru adımları atmış olsaydı YouTube kadar popüler bir sistem olabilirdi. Onun yerine elimize herkesin nefret ettiği, sistemine yüklemek bile istemediği bir medya formatını destekleyen oynatıcı kaldı. Sürekli olarak ekranda uyarı kutuları görüntülemesi, size Rhapsody ve SuperPass satmaya çalışması da Real Player’ı kullanıcıların uzak durması gereken bir program haline getiriyor.

Alternatifi var mı? Evet. Karşınızda Real Alternative

CHIP OnlineInternet Explorer
Tüm zamanların en büyük kavgasına hoş geldiniz. Hangi tarayıcı? Internet Explorer mı? Yoksa alternatifleri mi? IE 7.0 kesinlikle IE 6.0 sürümüne göre daha iyi, ancak bu bile programın itici yönlerini gizlemeye yetmiyor. Kavga devam edecek gibi görünüyor ama en azından eğer IE’den bıktıysanız Firefox kullanmayı deneyebilirsiniz.

Alternatifi var mı? Evet. Karşınızda Firefox

CHIP OnlineMicrosoft Outlook
Acaba Microsoft’un 2008′li yıllara geldiğimizden haberi var mı? Hem GMail hem de Yahoo Mail Microsoft’un en gözde e-posta uygulamasından daha hızlı çalışıyorlar hem de daha faza özellik içeriyorlar. Özellikle günümüzün en önemli derdi olan spam filtreleme konusunda da zayıf bir grafik çizen Outlook işyerinde kullanım aşamasında da gerek organizasyon gerekse zaman yönetimi konusunda kullanıcıların başına derde sokup duruyor. Oysa amacı onlara yardımcı olmak, hayatlarını kolaylaştırmak.

Alternatifi var mı? Evet. Çok sayıda. Ama en azından yine Microsoft ürünü olan Outlook Express ya da Vista ile beraber gelen Windows Mail kullanarak problemlerinizin çoğunu çözebilirsiniz.

Kaynak: downloadsquad.com

En iyi üç Firefox eklentisi

Firefox için sayısız eklenti var - yelpaze sekmeli-gezintiden güvenlik ve eğlence eklentilerine kadar uzuyor. Size en çok beğenilen üçünü tanıtacağız.

Ayrıca, eğer Firefox ile ilgileniyorsanız bu iki makalenin de ilginizi çekeceğinden eminiz:

1. Sırada: Slayt gösterisi olarak Firefox

1. Sırada: Slayt gösterisi olarak Firefox

Flickr, Google Picasa Web Albümü veya Facebook - internette kişisel resimlerinizi sunabileceğini sayısız platform mevcut. Yine de bazen ya görsel sunum imkânları iyi olmuyor ya da web hizmeti resimleri standartlara uygun görüntüleyemiyor. PicLens adındaki ücretsiz eklenti Firefox’u bir slayt gösterisine dönüştürüyor. Play tuşuna bastığınızda araç arka planı kapatarak resimleri ön plana çıkarıyor. Pratik: mini görünüm ile resimleri tek tek seçebiliyorsunuz - kontrol öğeleri ile otomatik slayt gösterisine başlayabilirsiniz.

Şu fotoğraf siteleri PicLens tarafından destekleniyor: Flickr, Facebook, Google Images, Yahoo Images, Friendster, Picasa Web Albümleri.

Download: PicLens

2. Sırada: Daha hızlı bulun

2. Sırada: Daha hızlı bulun

Geleneksel aramanın yanında Google, site araması gibi hedefe daha çabuk ulaştıran gelişmiş seçenekler de sunuyor. Bunu yaparken anahtar sözcükleri seçilen sitede aratabilirsiniz: mesela CHIP Online editörlerinin Firefox hakkında ne yazdıklarını öğrenmek isterseniz “firefox site:chip.com.tr” söz öbeğini arama kutucuğuna yazmanız yeterli. Daha hızlı arayın: “Advanced Dork” eklentisi, içerik menüsünde farklı gelişmiş arama seçenekleri sunarak işinizi kolaylaştırıyor. Arayacağınız terimi işaretleyin ve “Advanced Dork” menüsünü seçin. Bu özellik, işaretli terimi tüm internet adreslerinde arar ve sonuçları listeler.

Download: Advanced Dork

3. Sırada: Linkleri uygun programlar ile açmak

3. Sırada: Linkleri uygun programlar ile açmak

Eğer bir link indirmek istediğiniz dosyayı BitTorrent’e yönlendirirse, dosyayı indirmek için ayrıca bir istemci açmanız gerekecektir. Ücretsiz eklenti “Launchy” sayesinde linkleri içerik menüsünde bulunan uygun program ile doğrudan açabilirsiniz. Böylece çalışma aşamalarınız azalmış olur ve zaman kazanmış olursunuz.

Download: Launchy