Yepyeni Bloglar

merhaba yakında yeni yaz dizileri başlayacak bende bunlar için hemen bloglar açtım ve çalışmlarıma başladım.

Yeni bloglar ve diziler şöyle ;

İlk dizimiz:Milyonda Bir

Yakında: Milyonda Bir

http://milyonda-bir-star.blogspot.com/

2. Dizimiz:Baba Ocağı
Yakında: Baba Ocağı

http://baba-ocagi-star.blogspot.com/

3. Dizimiz:Ateşle Barut
Yakında: Ateşle Barut

http://atesle-barut-tv.blogspot.com/

4.Dizimiz:Servet Avcısı
Yakında: Servet Avcısı

http://servet-avcisi-atv.blogspot.com/




5. Dizimiz:eLif
Büyük Resim İçin Tıklayınız




http://atv-elif-dizisi.blogspot.com/


İşte diziler böyle kısa süre içinde çalışmalarıma vs. başlayacağım.



Sandbox nedir? / nasıl girilir? / nasıl çıkılır?

Bu yazıda google sandbox hakkında biraz bilgi edinecez nedir nasıl girilir nasıl çıkılır vs tarzından :)


Websitem sandbox filtresine takıldımı?

Ne zamanki webmasterlar sandbox filtresi hakkında birşeyler öğrendi, Her zaman için ilk sordukları soru websitem sadboxa takıldımı.

Sandbox filtresinin ve googledan banlanma kavramları kesinlikle farklı şeylerdir. Yani sandbox a girdiginizde google dan banlanmış olmassınız. Eger alan adınızı google aratıp 0 sonuç alırsanız (google da daha önce listelenmiş olmanız gerekir) büyük ihtimalle google dan banlanmışsınız. Bunu anlamanın bir diğer yoluda web sitenizin log dosyalarına göz atmak, google bot un ugrayıp ugramadıgını görebilirsiniz eğer banned bir siteye sahipseniz büyük ihtimal google bot ugramayacaktır.

Banlanmadınız ama google aramalarında üst sıralarda çıkamıyorsunuz, bu noktada bakmanız gereken websitenizin içerigi ve inbound linklerinizin (alt sayfalarınızın) kalitesi. Yapabileceginiz ise rekabetin daha az oldugu anahtar kelimeler (keywords) üzerine yogunlaşmak olabilir. Diğer arama motorlarından yüksek ziyaretci alıyorken googledan çok daha az yada hiç ziyaretci alamıyorsanız büyük bir olasılıkla sandboxtasınız.

Sandbox tan çıkmanın bir yolu varmı?

Hızlı bir cevap vermek gerekirse, EVET, ama bu cevabı pek sevmeyeceksiniz. Ayrıca cevap çok basit. Bu filtre sürekliligi olan bir filtre değildir, uygulanmasının nedeni ise arama motorlarına yapılan spam ları mümkün olduğu kadar azaltmaktır. Sonuç olarak, eğer websitenizi geliştirmeye devam ederseniz sandbox tan çıkarsınız.

Eger websiteniz sandbox a takıldıysa, bu süreyi iyi degerlendirmeye bakın. Arama motorları dışından gelen ziyaretci kaynaklarının geliştirilmesi için çok iyi bir fırsat oldugunu unutmayın. Ne zamanki arama motorları dışında ziyaretcileriniz oluşmaya başlayacak işte o zaman sandbox tan çıkacak ve ziyaretci sayınızın arttıgını göreceksiniz.


Not: site-reference.com'da ki tutorialdan alınmış bir bölümdür.

Etiketler Web’deki kaosu kategorilere dönüştürüyor!!


Etiketlemek, internette son bir kaç yıldır kullanılan bir kavram ve tekniktir.



Peki nedir bu etiket?

Etiketler tek kelimelik tanımlardır. Web dökümanlarını sınıflandırmak, böylece kullanıcıların anahtar kelimeyle eşleşen bilgilere ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulurlar.



İlk örneklerini, bir fotoğraf paylaşım sitesi olan Flickr, sosyal bağlantı ve hizmet sunan del.icio.us ve çevirimiçi ansiklopedi Wikipedia ile görmüştük.



Etiketler neden kullanışlıdır?

Etiketlemek verilerimizi önceden belirlenmiş kategorilere sokmaya çalışmaktan daha kolay ve esnek bir yöntemdir. Mesela az tanınmış İsveçli bir gitarist hakkında bilgi verdiğiniz bir yazıyı “İsveç’te gitar” diye etiketleyebilirsiniz. Ya da canınız ne isterse! Yeter ki daha sonra onu bulmanızı kolaylaştıracak bir tanımınız olsun... Etiketlerinizi tamamen ihtiyaçlarınıza göre seçersiniz ve başka birinin sınıflandırmalarına bağlı kalmak zorunda değilsinizdir.



Kişisel verilerinizi kolayca organize etmenizi sağlamasının dışında, diğer kullanıcılarla birlikte ortak bir veri deposu oluşturmanızı da sağlar. Nasıl mı? Şöyle ki, benzer içeriğe sahip bir başka makale de aynı kelimeyle etiketlenmiş olabilir. Öyleyse artık araştırmanızda size sunulacak bir makale daha hazır durumdadır.
Etiketler Web

Websitenize Link Directory Eklemeden Önce ?


10 Mistakes to Avoid When Setting Up a Link Directory

Evet websitenize link directory eklemeden önce bilinmesi gerekenler ve bu konuda izleyebileceginiz 10 adim.

1- Don't create a directory page with all your links on one page.
Directory sayfasi hazirlarken tüm linkleri tek sayfaya doldurmaya calismayin. Bir sayfada 30-40 urlden fazla link olmamasina dikkat edin. Sayfalarda çok link olmasi hem link verenlerin(link degişimi ile) hemde google in hoşuna gitmeyecektir.

2- Plan your link directory on paper first
Link directorynizi önce bir kagit üzerinde planlayın. Hangi katagoriler olacak ve bunlar nasil isimlendirilecek. Site içerigi ile ilgili katagoriler olmasina dikkat edelim.
Örnegin, siteniz "Making Candles and Candle Accessories" konusu ile ilgili, link directornizi olustururken "Computers & Games, or Search Engine Optimization" seklinde katagoriler olusturmayin.

3- Only link to web sites that relate to your site theme
Site icerigine uygun sitelere link verin site temasi disindaki sitelere link vermemeye dikkat edin.

4- Choose names for link categories that you want to use now and in the future,
Katagori isimlerini seçerken dikkatli olun, hem şu anı hemde gelecegi düşünmek zorundasınız. Directory katagoriniz arama motorlarında indexlendikten ve pr aldıktan sonra yapacagınız katagori ismi degişikligi pr ve emek kaybına sebep olacagı için işin başında iyi bir planlama ve isimlendirme gerekir.

5- Avoid having sub-categories or sub sub-categories in your directory
Katagori derinliginden uzak durmaya çalışın ineceginiz her alt katagori hem o sayfanın pr degerini hemde o sayfadali linklerin pr degeri açısından eksi anlam ifade edecektir. Bu durum reciprocate link(karşılıklı link) degişimi yapanlar için zorluklar cikarabilir.

6- Ensure each page of your link directory has a link back to your home page.
İşinizi garantiye almak ve arama motorlarında avantaj saglamak için Link Directory sayfalariniza ana sayfadan link verin.

7- Don't be obsessed at linking only to web sites that have a good ranking
Aklınızdan çıkmaması gereken bir nokta. Link vereceginiz sitelerin hem içerik açısından hemde pr açısından güçlü siteler olmasına dikkat edin. Bu şekilde sagladiginiz hitlerden memnun olan siteler size back-link ve pr olarak dönecektir.

8- Don't use link directory software that doesn't automatically check links
Linklerinizi herangi bir üçüncü parti yazılımla kontrol etmeyin. Mümkün oldugunca manuel(elle) kontrol etmeye çalışın.

9- Don't use standard templates that come with any link manager,
Link manager larla yada yazılımlarla gelen standart templateleri kullanmayın, sitenizin içerigine göre tasarımı ve şekli kendiniz basit bir HTML editör ile oluşturmayı tercih edin.

10- Don't assume you're finished once you've set up your link directory
Adımları izlediniz ve link directoryniz hazir ancak herşeyin bittigini sanmayın. İlk önce directorynizi test edin ve tekrar test edin, tüm linkleri, hatali ve boş linklerin sahiplerini bir email ile bilgilendirin. İleride oluşlabilecek sorunlara karşı database in yedegini almayi unutmayin.

Güzel Bir Örnek :ESL Web Directory

Çevirenin Notu : Diger seo kurallari link directory ler içinde geçerlidir, bunlarin dışında diger seo kurallarinida göz önünde bulundurun.
Çevirenin Notu 2 :Birebir çeviri degildir, kendi yorumlarimida kattim.

Kaynak : Websitenize Link Directory Eklemeden Önce? [Arşiv] - Webmaster forumu

vBSEO 3.2.0 Release Candidate 4

vBSEO 3.2.0 Release Candidate 4
vBSEO 3.2.0 Release Candidate 4


Attention all vBSEO Customers,


I'm happy to announce that vBSEO 3.2.0 is now on Release Candidate 4 and we are making it available to all licensed users for testing.


RC1 was internal build and RC2 was released only to staff members. The pre-release team has been testing RC3 and at this time we feel that it is stable enough to be provided to all of our users.


In vBSEO 3.2.0, our primary focus has been adding support for all new features in vBulletin 3.7.0, such as the new enhanced profiles, social groups, new blog URLs and tags.

vBSEO 3.5.0 vs. vBSEO 3.2.0
Being imperative to add support for the new content areas in vBulletin 3.7.0, development of vBSEO 3.5.0 was interrupted momentarily and our team shifted focus to vBSEO 3.2.0 and related activities. vBSEO 3.5.0 development has been resumed, although we will rush to clear any reported bugs in vBSEO 3.2.0 RC's and redistribute new builds as necessary.

Development Process

Think of it as a new iteration of the URL rewrites as implemented back in 2005 (and refined through the next 3 years). The new vBulletin adds a total of 24 URL types (original vB had 26 URL types), to that, add the URL variations that break link consensus and easily, the number of rewrites approaches 60 to 80. In addition, compatibility had to be built in for the updated AJAX methods enabling the smooth and consistent operation you've come to expect from vBSEO.


So although it may not appear as vBSEO 3.2.0 introduces *many* new features, the compatibility update for vB 3.7.0 has been a very involved and time consuming process.


To those of you who have taken the plunge, and opted to install vB 3.7.0 at different stages during their beta period, I want to thank-you for your patience as we completed this update. I'm confident you won't be disappointed!

New Features

We've managed to include a couple new valuable features in the new vBSEO. Read ahead.

NEW FEATURE: Custom Meta Tags for vB Blogs (blog post pages only). Includes first words of the blog post for description along with blog title for keywords.


NEW FEATURE:
Config file option added to limit the number of characters in the LinkBack titles.


NEW FEATURE:
Added configuration option allowing users to specify name of vBulletin configuration file, since some users change the name.


NEW FEATURE:
Acronym Expansion' setting refinement. New features added:
Quote:
Acronym Expansion Options:

Do NOT add expand acronyms - Acronyms are not modified.
REPLACE acronyms as expanded text -This option converts matching acronyms to the corresponding text as defined in the field below.
ADD 'acronym' html tag to acronyms - This option wraps each acronym around an 'acronym' html tag with the corresponding text as a name attribute.
ADD 'abbr' html tag to acronyms - Same as above but using the 'abbr' html tag, as opposed to the 'acronym' html tag.

NEW FEATURE: New acronym expansion feature added to allow definition of replacement code:
PHP Code:
define('VBSEO_ACRONYM_FORMAT', '%2');



NEW FEATURE:
Add domain to blacklist from Linkback List (showthread). For efficiency, we've moved the Linkback blacklisted domains list to the database instead of the config file (although it is still possible to modify it in vBSEO CP). There is a "red card" icon in the linkbacks table list below the threads, when clicked, the domain is added to the Linkback blacklist, all existing linkbacks from that domain are removed.


NEW FEATURE [Removed in RC2]:
Relevant replacements added for blog pages. Removed due to the fact that it would not add enough value.

NEW FEATURE: When reply post titles are in the format "re: { main thread title } ", and admins update the main thread title, all of the post titles in the indicated format will be updated to show the revised thread title.

NEW FEATURE: New setting: Ignore Linkbacks from Duplicate URLs - Using a special algorithm, vBSEO will attempt to identify when a new Linkback is a duplicate of a previously registered Linkback, but comes from a different URL. The source of these duplicate Linkbacks are often forums or publishing platforms with flawed navigational architecture, that display the same content under multiple URLs.

Updates and Fixes

We will publish a complete list of over 50 updates and fixes in the official Gold release announcement.

Other language packs will be updated with vBSEO 3.2.0 GOLD vBSEO 3.2.0 RC4 DOES NOT include updated language packs for any of our currently supported languages. The following language packs will updated with vBSEO 3.2.0 Gold:
  • German (Du & Sie)
  • Turkish
  • Dutch
  • Russian
  • Arabic
Download Info

All Licensed users may download vBSEO 3.2.0 RC4 from their User Control Panel at the http://www.vbseo.com/ forums. Under the "Miscellaneous" section, find the link to "Download vBSEO". Or visit http://www.vbseo.com/downloads/

Installation & Upgrade

Find detailed installation and upgrade instructions within the readme.html file included in 'docs' folder of the installation package.

Note: Please report all bugs discovered via the appropriate forum NOT via this thread.

vbseo sitemap ayarlari

vbseo sitemap ayarlari

Tavsiye Edilen vBSEO Sitemap Ayarları


vBSEO Sitemap Generator sitenizin içeriğini Google , Yahoo , Live webmaster hesaplarınıza ekleyerek arama motorlarının daha kolay indexlenmesine yardımcı olan bir araçtır. vBSEO Sitemap Generator'un brden fazla ayarları mevcuttur. vBSEO'nun default ayarları en optimize ayarlar olarak belirtirken malesef vBSEO Sitemap Generator ayarları en optimize şekilde değildir. Benim tavsiye edeceğim ayarlar aşağıdaki gibidir :

vBSEO Installed : vBSEO kullanıyorsanız bu ayarı Evet seçmelisiniz.

If you have vBSEO, include old urls? : Eğer vBSEO kuralı 1 ay veya daha yeni bir süre olmuşsa ve siteniz uzun zamandır aktifse vBSEO kurduktan sonraki ilk ay boyunca bu ayarı Evet seçmelisiniz. 1 aylık süre geçtikten sonra manuel olarak ftp aracılığı ile vbseo_sitemap/data/ klasörü içerisindeki tün gz uzantılı dosyaları silip bu ayarı No seçtikten sonra yeniden sitemap oluşturmalısınız.

Max URLs in Sitemap Files : Her webmaster sitesinin farklı url sayısı bulunmaktadır. Ben optimum ayar olarak 10000 url sayısını kendimce kullanmaktayı ve soranlara bu sayıyı salık vermekteyim.

Include Show Post Pages : Kesinlikle Hayır seçmenizi tavsiye ederim. Burada önemli olan arama motorlarının sitenizde konulara odaklanmasını sağlamaktır. Showpost url'leri arama motorlarının konulara odaklanmasının önüne geçen bir olgudur. Ondan kapatmanızı şiddetle tavsiye ederim. Daha önceden showpost urlleri eklemişseniz tüm sitemap dosyalarınızı silip yeniden oluşturmalısınız.

Include Member Profile Pages: Sitenizin yapısına göre sizin değerlendirmeniz gerekmektedir ancak forum siteleri sahibi olanların bu özelliği kapatması en mantıklı seçenektir.

Include Archive Pages: Arşiv sayfalarıda benzer url sorunu yaratacak sayfalar olduğundan bu sayfalarıda sitemaplerinize eklemenizi tavsiye etmem.

Include Show Thread Pages : Sitemap içerisinde olmazsa olmaz sayfalardan biridir

Include Forum Display Pages : Kesinlikle olmazsa olmaz sayfalardan biridir.


Include Poll Results Pages :
Anketlerin kendilerine ayrı sayfaları olduğundan ve ağırlıkla anketler ile konuların isimleri farklılık gösterdiğinden eklemenizi tavsiye ederim.

Include Blog Pages : VBulletin Blog kullanıyorsanız ve bloglarınızda kaliteli içerik bulunuyorsa eklemeniz avantaj sağlayacaktır.

Excluded Forums List : Sitemap içerisine gizli forumlar olduğu gibi hoşgeldin odaları gibi bölümleri eklemek size dezavantaj sağlayacaktır. Ondan dolayı eklemek istemediğiniz ve içeriği boş olan bölümlerinizi buradan bölüm idsini kullanarak çıkarmanızı , çıkardığınız bölümleri ayrıca robots.txt aracılığı ile yasaklamanızı tavsiye ederim.


Priority ayarlarının hepsini olduğu gibi bırakmanız en mantıklısıdır çünkü default gelen ayarlar en optimum ayarlara sahiptir.

Auto-Notify Search Engines : Bu sitemapleriniz güncellendiği zaman sitemap sitelerini otomatik olarak pingleyerek uyarmanızı sağlar.

Generate Yahoo-Compatible Text Sitemap : Yahoo xml.gz dosyalarına uyumluluk gösterdiği için bu özelliği kapatabilirsiniz. Ancak açık kalmasının hiçbir sakıncası yoktur.
vBSEO Sitemap Interface Access Password : Burası şifre belirleyeceğiniz bölümdür.

Delay Execution After Each Sitemap File : Eğer sitemap oluştururken siteniz kasılıyorsa ve çok fazla içeriğiniz varsa buraya belirli bir süre girerek sitemap oluşturma süreleri arasına gecikme ekleyebilir ve serverınız üzerindeki yükü azaltabilirsiniz.

Addon Generator Modules : Sitemap generator için kullanabileceğiniz ek moduller , cmps , galeri gibi kısımların sayfalarını eklemenize yardımcı olur.

Tekno Computer - vBulletiner.Com seo yarışması ilk sponsoru

vBulletiner.Com seo yarışmasının ilk sponsoru Tekno computer olarak belirlenmiş.

vBulletiner.Com Seo Yarışması

vBulletiner.Com Seo Yarışması seo yarışması başyacakmış. abakalım umarızki güzel bir yarışma olur. vBulletiner.Com Seo Yarışması için BuRaCH şimdiden sponsor arayışlarına başlamış. inş ödüller tatmin edici olur. ben de bu blogla katılacağım yarışmya. umarım vBulletiner.Com Seo Yarışması iyi bir derece yaparız :D

vBulletiner.Com Seo Yarışması sorunsuz başlaması dileğiyle..