Kariyer.net İşinizi Cebinize Koyuyor

Online insan kaynakları sitesi Kariyer.net, SMS İş Habercisi ve SMS Cevap Habercisi hizmetleriyle adayların cep telefonlarına iş fırsatlarını SMS yoluyla gönderiyor. Aynı zamanda Kariyer.net, kullanıma sunduğu wap.kariyer.net hizmeti aracılığıyla yayınlanan ilanlara cep telefonlarının wap servisi aracılığıyla ulaşılabilmesini de sağlıyor.

Kariyer.net’in SMS İş Habercisi hizmeti sayesinde tamamen sizin belirlediğiniz kriterlere göre 10 iş ilanı her hafta SMS ile cep telefonunuza geliyor. Servisin bir avantajı da, daha önce görüntülediğiniz veya başvuru yaptığınız ilanı belirleyerek, size aynı ilanı tekrar göndermemesi. SMS Cevap Habercisi ise, başvuru yaptığınız ilanlara firmalardan gelen yanıtları anında cep telefonunuza SMS ile gönderiyor ve siz de nerede olursanız olun konu hakkında hemen bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Şimdilik sadece Turkcell abonelerini kapsayan hizmetler sayesinde adaylar iş fırsatlarını kaçırmıyorlar. İsteğe bağlı olan bu servisleri kullanmak için SMS İş Habercisi ve SMS Cevap Habercisi servislerine abone olmanız yeterli.

Kariyer.net’in cep telefonu kullanıcılarına sunduğu bir diğer hizmet olan wap.kariyer.net ise Kariyer.net web sayfalarının cep telefonu ekranından görüntülenmeye en uygun hali. Böylece adaylar cep telefonundan da gerçek internet deneyimini yaşayabiliyor. İş ilanlarını kolaylıkla inceleyebiliyorlar, ilanlar arasında arama ve başvuru yapabiliyor, mesajlarına erişebiliyorlar. Kariyer.net’in bu yenilikçi hizmetine turkcell-im’den de ulaşılabiliyor.

Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, günümüzde her an ve her yerden bilgiye erişebilmenin ve aynı zamanda da erişilebilir olmanın önemine dikkat çekiyor: “Kariyer.net olarak teknolojideki gelişmeleri yakından takip ediyor ve yenilikleri bünyemize adapte ediyoruz. Kullanıcılarımıza sunduğumuz Cepten Kariyer.net hizmetlerimiz sayesinde, web sitemizdeki detaylı iş arama ve başvuru modüllerini bir bütün olarak mobil ortama taşıdık. SMS ile çalışan Başvuru Habercisi ve Cevap Habercisi’nin yan ısıra wap.kariyer.net hizmetimizle de adayların iş fırsatlarına her an ve her yerden ulaşabilmelerini sağlıyor, firmaların iş ilanlarına daha hızlı ve etkin geri dönüş almalarını sağlıyoruz. Bundan sonra da yeniliklere imza atmaya devam edeceğiz.”

Korsan Yazılım Kullanımı Arttı

International Data Corporation (IDC)’ın bu yıl gerçekleştirdiği IDC Korsan Yazılım Araştırması, kişisel bilgisayarlardaki korsan kullanım oranının 2007 yılında düşüş kaydettiğini göstermesine rağmen gelişmekte olan pazarlardaki PC sayısındaki hızlı artışının korsan yazılım oranının kötüye gitmesine neden olduğunu ortaya koydu. Bu kötüye gidişin bir süre daha devam edeceği tahmin edilirken korsan nedeniyle dünyada oluşan toplam kayıp 8 milyar dolardan 48 milyar dolara yükseldi.

BSA’nın bu yıl beşinci kez gerçekleştirdiği 2007 yılı global korsan kullanım oranı araştırma sonuçları açıklandı. İş Yazılımcıları Birliği BSA’nın her yıl alanının lider bilgi teknoloji araştırma şirketi IDC’ye yaptırdığı 108 ülkeyi kapsayan araştımanın sonuçlarına göre korsan yazılım kullanımı 67 ülkede düşüş gösterirken aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 8 ülkede yükseldi. Bu genel iyileşmeye rağmen korsan yazılımın yüksek seyrettiği ülkelerdeki PC pazarının hızlı büyümesi dünyadaki korsan yazılım oranının %3 yükselerek %38’e çıkmasına neden oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan BSA Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Robert Holleyman; BSA olarak korsan yazılımla savaşta sevindirici bir ilerleme kaydettiklerini ifade ederek, bu gelişmenin hem devlet hem iş dünyası ve endüstri sektörüyle son kullanıcı düzeyinde memnunluk verici olduğunu belirtti. Holleyman, bu sevindirici gelişmenin yanı sıra korsan yazılımın gelişmekte olan pazarlara kaydığının da altını çizdi.

IDC’nin 2007 yılı raporuna göre Türkiye’de korsan yazılım kullanımı geçtiğimiz yıla oranla 1 puan artarak %65’e yükseldi. IDC’nin 108 ülkeyi kapsayan korsan araştırmasında Türkiye’deki korsan yazılım oranındaki 1 puanlık artışın sektöre etkisinin 356 milyon dolarlık ekonomik kayıp olduğu belirtildi.

BSA Türkiye Koordinatörü Elçim Barkay da, Türkiye’deki 1 puan da olsa korsan yazılım oranında yükseliş gerçekleşmesinin üzücü olduğunu belirterek; BSA’nın ülke genelinde eğitim ve bilinçlendirme yönündeki çalışmalarına devam edeceğini; devlet ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortak çalışmaların artırılarak korsan yazıılım kullanım oranının aşağılara çekilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini belirtti. Korsan yazılım oranının düşürülmesinin ekonomik yararlarına dikkat çeken Barkay bunun son kullanıcılar, yerel yazılım firmaları ve KOBİler için de son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi. Barkay “Korsan yazılımın düşürülmesi Türkiye’ye yapılacak yabancı yatırımları da arttıracaktır” dedi.

ABD′nin Korkusu Casus Çipler

Askeri ve sivil bilgisayar sistemlerinin güvenliğinden sorumlu yaklaşık 10 bin kişilik bir ekip çalıştıran ABD, büyük bir tedirginlik yaşıyor. Bu tedirginliğin sebebi ise bu ekiplerin kullandığı bilgisayar sistemlerinde kullanılan Rus ve Çin yapımı çiplerin olası bir sanal casusluk olayında kullanılması ihtimali. ABD'nin yalnızca bilgisayar sistemlerinde değil uçak, tank, iletişim ekipmanları ve benzeri araçlarında da yabancı ülkelerde üretilen silikon çipler kullanılıyor. Bu silikon çiplerin içine, tespit edilmesi mümkün olmayan arka kapılar yerleştirilmesinin mümkün olduğunu araştırmacılar ortaya koyuyor. Arka kapı veya casusluk yapılmasına izin veren mekanizmalarla üretilen çipler, güvenlik için büyük bir tehdit oluştururken üretilmiş çiplerin de sonradan modifiye edilerek casusluk için kullanılabileceği belirtiliyor. Bunun için yapılması gereken ise çiplerin iyon demeti altında bir takım elektrokimyasal reaksiyonlardan geçirilmesi.

İşte tüm bu tehlikelerin ciddi birer tehdit oluşturduğu fikrine iyiden iyiye inanan ABD'li araştırmacılar MIT'nin Lincoln Laboratuarı'nda yaptıkları çalışmalarla casusluk amaçları için kullanılan gizli çiplerin tespit edilmesi için çalışmalar yapıyor. Savunma Bakanlığı'nın öncülüğünde yapılan çalışmalar Raytheon, Luna Innovations, ve Xradia şirketlerinde görev yapan araştırmacılar tarafından yürütülüyor. Hükümetin iyimser hedefi, yapılan bu çalışmalarda gizli çiplerin %90'ına yakın bir bölümünün tespit edilmesini sağlayan bir teknolojinin geliştirilmesi. Ocak ayında başlayan çalışmalarla ilgili şirketlerden bir açıklama yapılmıyor. Çalışmalarla ilgili ilk raporların da önümüzdeki günlerde Savunma Bakanlığı'na verilmesi bekleniyor. İlk çalışmalardan olumlu sonuçlar alındığı takdirde çalışmaların 2010'a kadar süreceği belirtiliyor.

Canon′dan Asırlık Fotoğraflar

Canon Avrupa Tüketici Görüntüleme Başkanı Mogens Jensen, “Yeni PIXMA MP210 ve MP220; Hepsi-Bir-Arada yazıcı arayan tüm yeni kullanıcılara çekici gelecek. Her model, cazip fiyatının yanı sıra baskı, kopya ve taramada kesin kalite sağlıyor” dedi.

Canon’un FINE teknolojisiyle ürettiği iki yeni yazıcısı, 10x15cm kenarlıksız fotoğraf baskılarını öncekilerden 6 saniye daha hızlı olarak 46 saniyede çıkarıyor. FINE baskı kafası, MP210 ve MP220’nin 4800x1200dpi’lik maksimum baskı çözünürlüğünde fotoğraf laboratuarı kalitesinde baskılar vermesini sağlıyor.

Daha hızlı kopyalama
Her iki model yazıcı da fotokopisi çekilen evraklarda ve fotoğraflarda renklerin orijinaline daha da sadık kalınarak üretilmesi için geliştirilen Canon’un Çift Renkli Seri İşleme Teknolojisi’nden yararlanıyor. Sistem, birinci ve ikinci jenerasyon fotokopilerde hem gelişmiş renk üretimi, hem de üstün metin okunaklığı sağlayarak insan algısına uygun tonlar üretmek için iki ayrı renk geriverim formu kullanıyor. Bu teknoloji, siyah-beyaz sayfalar için dakikada (cpm) 22 kopyaya ve renkli sayfalar için 17cpm’e kadar yüksek kopyalama hızları ile tamamlanıyor.

2-4 saniyede kopyalamaya hazır
Canon’un yeni Auto Image Fix (Otomatik Görüntü Düzeltme) işlevi, baskıdan önce fotoğraflardaki hataları otomatik olarak tanımlıyor ve düzeltiyor. Bu da MP210 ve MP220’ye, öncekilerden önemli ölçüde daha hızlı başlama süresi veriyor. Önceki modeller, açıldıktan sonra kullanıcılar tuş takımını kullanmadan önce yaklaşık 30 saniye gerektirirken; MP210 ve MP220, 2 ila 4 saniye sonra kopyalamak için programlanabiliyor.

Dijital kameradan doğrudan baskıya…
Canon’un ChromaLife100 teknolojisiyle üretilen PIXMA Photo Hepsi-Bir-Aradalarda basılan fotoğraflar albümde saklandıklarında 100 yıl, cam altında sergilendiklerinde 30 yıl ve hava etkilerine maruz kaldıklarında 10 yıl solmaya karşı dayanır.

Teknik özellikler:
* Maksimum 4800x1200dpi baskı çözünürlüğü ile 2pl mürekkep damlaları üreten FINE baskı kafası ile fotoğraf laboratuarı kalitesi,
* Üstün kopya performansı (dakikada 22 kopyaya kadar),
* Yüksek kaliteli tarama: 600x1200dpi (MP210) veya 1200x2400dpi (MP220),
* Bilgisayarsız doğrudan fotoğraf baskısı için PictBridge uyumlu,
* Doğrudan bellek kartından baskı (yalnızca MP220),
* Auto Image Fix (Otomatik Görüntü Düzeltme),
* Quick Start (Hızlı Başlangıç),

MP3 Dosyalarıyla Yayılan Virüs!

Antivirus yazılımlarının neredeyse tamamı anlık dosya ve e-posta taraması desteğine sahip. Ancak kullanılan güvenlik yazılımı, "Internet Security" ailesine dahil olan bir paket olmadığı sürece bunların ötesinde koruma beklemek, evinize çelik kapı taktırmayıp tahta bir kapının sizi hırsızlardan korumasını ummaktan farksız.

Internet Security yazılımları, anlık dosya ve e-posta korumasının yanında antispam, antiphishing, internet monitörü ve P2P koruması gibi özelliklere de sahip. Şimdilik 500 bin civarında kullanıcının ise bu yazılımlardan birine sahip olmadığı apaçık ortada. Özellikle şirketlerde kullanılan sunucu tabanlı antivirüs uygulamaları, personelin işletim sistemlerine harici uygulamalar yüklemesine izin verildiği durumlarda güvenliği sağlamakta yetersiz kalıyor. Hatta uygulama yüklenmesini engelleyen sınırlı hesaplarda bile USB bellekler üzerinden çalışabilen taşınabilir uygulamaların birçoğunu kullanmak mümkün.

Hal böyle olunca P2P uygulamalar üzerinden yayılan yeni medya virüsü de birçok şirket bilgisayarına ve ev kullanıcısına bulaştı. MP3 dosyaları şeklinde bilgisayarlara indirilen virüsün çalıştırıldıktan sonra bilgisayarı internet erişimi boyunca reklam pencereleriyle doldurmak dışında yaptığı bir diğer önemli şey, varsa dahili güvenlik duvarını anında kapatmak.

McAfee yetkilileri bu durum için "Amacı yalnızca bilgisayara bulaşarak bol bol reklam göstermek olan bir yazılıma virüs demek pek doğru değil ancak iş güvenlik duvarının kapatılması noktasına varınca bu virüsün gelecek saldırılar için zemin hazırladığını fark etmemek olanaksız" diyorlar.

Özellikle şirketlerdeki kullanıcıların müzik indirmek için kullandıkları LimeWare yazılımı, birçok şirkette kısıtlamalar dolayısıyla işletim sistemine yüklenemese de P2P uygulamasının doğrudan USB bellek üzerinden kurulum gerektirmeden çalışan sürümünü bulmak pek zor değil. Şirket dahilinde bu tarz virüslerden korunmak için yapılan tavsiyelerden birisi de Windows erişim ayarlarının düzenlenmesiyle USB bellek kullanımının engellenmesi. Sonuçta ağ üzerinden gerekli tüm dosya transferlerinin sağlanabildiği bir ortamda kimsenin USB belleklerle bilgisayarlar arasında dosya taşımasına gerek yok. Fakat elbette P2P korumasına da sahip olan bir Internet Security paketi kullanılması, kesin ve en doğru çözüm.

Energizer′dan Makineye Göre Pil

Oyuncaklar, uzaktan kumandalar, MP3 player’lar, dijital fotoğraf makinaları gibi cihazların hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğu şu günlerde Energizer, pil seçiminize yardımcı olan ambalajıyla alkalin pil serisini tekrar piyasaya sürdü. Pil ve el feneri üretiminde lider marka Energizer, en son nesil alkalin pillerini tanıttı.

“Dijital fotoğraf makinem için hangi pili tercih etmeliyim?”
“Televizyonumun uzaktan kumandası için hangi pili kullanmalıyım?”
“Bu aynı pil mi olmalı yoksa farklı bir tip mi?”

Bu sorular, Energizer ile cevap buluyor!

YEPYENİ ENERGIZER’LAR
Energizer Alkalin ürünleri, orta derecede akım tüketen cihazlar için ilave enerji sağlaması nedeniyle, özellikle uzaktan kumandalı oyuncaklar, televizyon uzaktan kumandaları ve taşınabilir standart müzik dinleme aletleri gibi cihazlar için doğru seçenek olarak öneriliyor.

Energizer Ultimate Alkalin serisiyse özellikle ileri teknoloji içeren dijital fotoğraf makineleri ve MP3 çalarlar gibi dijital cihazlara maksimum enerji aktarabilmek için bu tür cihazlarda kullanılması öneriliyor. AA Energizer Ultimate Alkalin piller, ileri teknoloji cihazlarda ortalama % 14 oranında bir performans artışı sağlıyor.

Sony′den Blu-ray′li Dizüstü

Yeni VAIO FZ Serisi, sahip olduğu Blu-ray Disk Combo Sürücü (BD ROM/ DVD+-RW/+-R DL/RAM Sürücü) veya Blu-ray Disk Sürücü (BD-R/-RE/-ROM/ DVD+-RW/+-R DL/RAM Sürücü) teknolojileri ile kullanıcıların HD kalitesini yaşamalarına imkan tanıyor. X-black LCD ekranın en son modelinin kullanıldığı seri, BRAVIA arka ışık teknolojisinin sağladığı geniş renk gamıyla güçlendirilmiş. Yeni VAIO FZ Serisi, film izlemeyi veya müzik dinlemeyi, özel AV butonlar yardımıyla kolaylaştırarak müzik ve film deneyimi yaşatıyor. Bilgisayarınızı açmadan tüm multimedya tuşlara ulaşmak için gereken süre 7 saniye.

Daha fazla bilgi için: www.sony.com.tr

Olympus′tan Ses Kayıt Cihazı

Ses ve görüntü teknolojileri geliştiren OLYMPUS yeni ses kayıt cihazı LS-10’u tüketicilerin beğenisine sundu. 24bit / 96kHz'ye kadar örnekleme hızı & PCM kayıt imkanı veren cihaz, WAV/WMA/MP3 kayıt biçimlerini destekliyor. Steinberg Cubase 4 LE yazılımı ile birlikte gelen LS-10 uzun süreli kayıt ve oynatma işlemleri için 2 adet AA pili de beraberinde getiriyor. Cihaz, 2GB dahili belleği ile uzun süreli kayıt imkanı verirken SD/SDHC kart yuvalarıyla da genişletilebiliyor. Dahili stereo hoparlörü de bulunan LS-10 isteğe bağlı olarak kızılötesi uzaktan kumanda ile de idare edilebiliyor.

Çift SIM Kartlı Telefon Arayanlara

General Mobile, 3G (3. Nesil) teknolojisini çift SIM kart teknolojisiyle bir araya getirdiği yeni ürünü DST3G Cool’u Gençcell aracılığıyla Türkiye’ye getiriyor. DST3G Cool, Mayıs ayından itibaren Türkiye’de kullanıcısı ile buluşacak. 3G desteği sunacak olan DST3G Cool ayrıca FM radyoya, iki hatta bluetooth kullanımına olanak sağlıyor.

UMTS “3G”, EDGE, GPRS, MMS, SMS, Email desteği sunan DST3G Cool, UMTS ve GSM bir arada kullanıldığında, iki hat aktif sadece UMTS veya tek hat olarak kullanıldığında 5 gün bekleme süresine sahip. DST3G Cool’un standart kutusunda 3 pil yer alıyor. MP3, MPEG4, 3GP oynatıcıya, stereo speaker’a, 2 adet değiştirilebilir menü görüntüsüne, arka plan olarak hareketli flash uygulamasına sahip olan DST3G Cool, 2GB’lık hafıza kartı ile destekleniyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gençcell Genel Müdürü Muzaffer Gölcü 2006-2007 döneminde yapılan satışın, 2008 içinde gerçekleştirildiğini belirterek, bu yıl içinde 200 bin adet çift SIM kartlı telefon satmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Webcam′inize Kilit Vurun!

Banka şifreleri ve kredi kartı bilgileri gibi bilgisayarlardaki özel bilgileri internet hırsızlarından “sezgisel” olarak koruyan Zemana AntiLogger, Anti-WebCam Logger modülü ile “görüntü hırsızlarına” da fırsat vermiyor. Zemana AntiLogger, markası ve türü ne olursa olsun bilgisayara bağlı webcam’i uzaktan izinsiz açarak, farklı kötü amaçlarla gizli görüntü kaydedebilen zararlı yazılımları, Türk yazılımcılar tarafından geliştirilen Zemana Antilogger’ın Anti-WebCam Logger modülü ile anında fark edip, kullanıcılarını hırsızlık ve şantaj gibi büyük tehlikelerden koruyor.

Webcam logger olarak tanımlanan zararlı yazılımlar, gizlice web kameralarına bağlanarak görüntü kaydı alıp, internet üzerinden bir merkeze gönderebiliyorlar. Bu işlem için web kamerasının açık olması da gerekmiyor. Bazı zararlı yazılımlar, web kamerası kapalı olsa bile gizlice görüntü kaydı alabiliyor. Web kamerasının çalıştığını gösteren on/off ışığı off (kapalı) durumunu gösteriyor olsa da, bu sırada bir zararlı yazılım, kamera üzerinden kullanıcının ya da bilgisayarın bulunduğu ortamın görüntüsünü kaydedebiliyor.

6 farklı modülü sayesinde tüm riskleri, “sezgisel” biçimde fark edip, özel bilgileri hırsız yazılımların saldırılarından koruyan.Zemana AntiLogger'ın test sürümü ve yazılımla ilgili ayrıntılı bilgiye www.zemana.com internet adresinden ulaşılabiliyor.

CNET Satılıyor.

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması devam ediyor google bizi 5. sayfada en başa atmış. ama hi çsorun değil iyi bir dönüş yapcağıma eminim. Okudğum bir habere göre CNET satılıyormuş. CBS adında bir amerikan şirketi satın alıcakmış. CNET'in şu anda 200 milyon kullanıcısı var. CBS CNET'i 1,8 milyar dolar’a satın alacağını açıkladı. CBS bu satın alma işi bittiğinde Amerika’nın en popüler 10 internet şirketinden biri olacak. CNET 2007 yılını 406 milyon dolar ciro ile kapatmıştı. CBS nin hedefi ise 2010 yılına kadar bunu 1 milyar dolara ulaştırmak. Bu onlar için pekte zor olmaz. Ve sanırım internet yayıncığa en çok önem veren amerakn şirketi CBS. Geçenlerdede last fm'i satın almıştı. Ne diyelim hayırlı olsun.