Blogger güncel gösterme, link değişimi alanı oluşturma, tema yükleme, meta taglar..

mrb arkadaşlar bu yazmızda bloglarımı google amcaya nasıl güncel göstereceğiz, link değişimleri için link değişimi bölümü nasıl oluşturmayı, tema yüklemeyi ve meta tag düzenleyemeyi öğreneceğiz(yada pekiştireceğiz )

Öncelikle güncel tutma yönteminden başlıyalım ;

RSS ile güncel tutma(RSS Nedir?).
Bloglarımıza rss adresleri ekleyerek güncel bir görünüm sağlayabiliriz. Yukarıdaki yazıyı okuduysanız ordada belirtildiği gibi "site özeti" sizde bunu blogunuzda gösterdiğinizde eğer karşı site sitesine bir yazı vs eklerse sizin blogunuzdada aynı yazı görünür, tabi orjinal yazıyı bağlantılı bir şekilde.

Bloggera rss nasıl eklenir ?

Öncelikle bir kaç güncel RSS adresi buluyoruz. ( Bulamadıysanız )

Daha sonra blogger panelinden giriş yapıyoruz. Sonra blogumuzun Yerleşim ayarlarına tıklıyoruz. Karşımıza blogumuzun sayfa öğeleri geliyor. Daha sonra bu sayfanın sağından Sayfa Öğesi Ekle'ye basıyoruz. Gelen ekrandan Besleme bunu seçip bloga ekle diyoruz. Besleme URL’si yazan bölümün karşısındaki metin kutusuna kullanmak istediğimiz rss beslemesini yazıyoruz. Bütün işlem bu kadar.

Bloggerda link değişimi alanı nasıl oluşturulur ?

Bu işlemdede blog panelinden Yerleşim ayarlarına tıklıyoruz. Tekrar Sayfa Öğesi Ekle'ye basıyoruz. Gelen ekrandan Metin bunu seçip bloga ekle diyoruz. Daha sonra sitenizle değişim yapanların kodları buraya ekleyeceksiniz. Buda bu kadar.

Bloggerda Tema Yükleme Nasıl Yapılır ?

Öncelikle bilgisayarımıza kullanacağımız temayı indiriyoruz. Güzel temalar isterseniz tıklayın.
Kendinize uygun bir tema beğenip indirin. Daha sonra blog panelinizden Yerleşim ayarlarına tıklayın. Gelen sayfada HTML’yi Düzenle'yi tıklatıyoruz. Gelen sayfadan Sabit sürücünüzdeki bir dosyadan şablon yükleyin yazısının karşısındaki Gözat a basıyoruz temayı seçtikten sonra Yükle diyoruz. Bu işlemde bu kadar.

Bloggerda Meta Taglar Nasıl Eklenir ?

Öncelikle kendimize meta taglar hazırlıyoruz. Daha sonra blog panelinizden Yerleşim ayarlarına tıklayın. Gelen sayfada HTML’yi Düzenle'yi tıklatıyoruz. Şablonu Düzenle bölümü sitemizin html seklindeki halini gösteriyor. Bu kodlarda kodunu buluyoruz. Ve altına hazırladığımız meta tagları ekliyoruz. Çok önemli bir not : Normalde meta taglar > şeklinde kapatılır ancak blogger XHTML standartlarında olduğu için /> şeklinde kapatılır.


Bu yazımızında sonuna geldik umarım faydalı olmuştur. Yazıda türkçeyi düzgün kullanmaya özen gösterdim. Bi teşekkür mesajı yazariseniz yeterlidir. Yazı tamamen bana ait olup. Kaynak gösterilmeden alınamaz. Kolay gelsin. Başka bir yazıda görüşmek üzere..