Merhabalar

herkese mrb.. yine seo yarışmasında birlikteyiz.. ama Google bizim değil :( keşke Google da bizden yana olsada kazansak şu yarışmayı.. Google bizden bu kadar uzak durdukça biraz zor görünüyor ama umudumu kesmeyecem :) hadi be Google gör bizi :) Google seni bekliyoruz siteye..

Backlink ve Link Değişimi

Bu Yemeğe Malzemelerini mi Yoksa Ne Bulursak Onu Mu Katacağız ?

Yıllardır Google Türk sitelerine neden en fazla PR6 veriyor ?
Sebebi açıkça belli,biz millet olarak hazırcılığa fazlası ile alıştık.
Bir kere kimse özgün içerikten söz etmesin bana.Şu an internette Türk sitelerindeki 20 içerikten 1 'i orjinal 19'u kopyadır.Bu kadar net söyleyebilirim size...
Hele ki backlink merakı yok mu ? Nofollow tanımaz arkadaşlarımız,bloglara yorumlar atarak backlink aldıklarınız sanıyorlar.Yabancılar ise yine mi Türkler diyorlar...
İnanın bunu bizim kadar sık yapan dünyada hiç bir ülke yok.

Backlinklerle ilgili bildiğiniz herşeyi çöpe atın.
Haydi gelin baştan başlayalım.

Backlink nedir ?

Backlink, geri dönüş linki.Yani kaynağa dönüş linki manasında...Google'ın mantığına göre link alan site güzeldir.Kötü olan bir siteye insanlar neden link versin ki ?


1) Link Çıkışı ve PageRank Mantığı

Peki Google bu kadar aptal mı sizce ?
Yüzlerce kraloyun sitesinden,nakliyat sitesinden,sohbet sitesinden linkler alıyorsunuz.Evet olumlu sonuçlar elde ediyorsunuz,ancak bu olumlu sonuçlar aldığınız tüm backlniklere bağlı değildir.
Aslında link çıkışı 3 ile sınırlı PR1 siteden link almak 100 link çıkışı olan bir PR3 siteden veya 300 link çıkışlı bir PR4 siteden daha çok avantaj sağlar.
Ayrıca güzel backlink almış olursunuz,link çıkışının sınırlı olması ilgi çekmenizi ve hit almanızı da sağlayabilir.

2) Eşdeğer İçeriğin Anlaşılamayan Eşsiz Önemi
Şöyle düşünün,siz bir şarkıcısınız.Bir şarkı yaptınız.Çok tutup,herkes tarafından dinlenmesini istiyorsunuz.Bunun için sizin konunuzla ilgilenen bir prodüktörden veya sizinle aynı tarzdaki bir şarkıcının desteğini mi almak daha önemli,yoksa herhangi bir prodüktörden veya şarkıcıdan destek almak mı ?
Günümüzde yapılan link tarlaları,bir rock şarkıcısının albüm yapmak için Kumkapanına gitmesinin eşdeğer bir durumu.
Eğer gerçekten güzel PageRank dereceleri almak ve üst sıralarda listelenmek istiyorsanız muhakkak eşdeğer içeriklerden link almalısınız.

3) Fazla Backlink Göz Çıkartır !
Unutmamanız gereken en önemli noktalardan birisi şu ki , fazla backlinki olan site her zaman üstte çıkmaz.Çıksa da her zaman için geçicidir.Ve geçici bir başarı,asla başarı değildir.
Bugün Google da üst sırada çıkmak istiyorsanız bunun en önemli sebebi hit alma amacınızdır.Ancak şöyle düşünün,5 günde 1. sırada çıkıp,orada 3 gün kalıp,günde 100 hitten 300 hit alacağıma, 50 günde etik seo yaparak 1. sırada çıkıp orada çoook uzun günler kalıp hit makinesi oluşturabilirsiniz...
Burada kastetmek istediğim şey backlink alırken kesinlikle acele etmeyin.
Her gün 5 adet link değişimi yapın,bu sayı en fazla 10 'u bulsun.
Google sandığınız çok daha zeki.Sizce hangi site açılır açılmaz binlerce backlink alabilir ki ?

Neyse bir makalenin daha sonuna geldik.Umarım biraz olsun ne demek istediğimi anlatabilmişimdir...

Spam Nedir ?

Spam yararlıdır.
Evet spam yararlıdır.Bilinçlice yapılan her spam size binlerce ziyaretçi getirir.
Zaten şu sıralar Google'ın arama algoritmasında sorunlar varken spam yapabilirsiniz.

Peki neden spam yapmalıyız ?

  • Spam size kısa vadede çok büyük geri dönüşler yapar.Hele hele yeni açılan bir site iseniz,hem Google'ın teşvik amaçlı yeni sitelere verdiği önemi de hesaba katarsanız,muazzam hit potansiyeli var.
  • Hem spam yapmak çok kolay.Bakın mesela,spam keyword mü arıyorsunuz,yazın Google'a alakasız alakasız piyasa mankenleri ismini yanyana.Açın siteyi kopyalayın keywordu.
  • Kolaylığı bu kadar ile de kalmıyor,hemen site altına döşeyin,boyutunu da küçük kılın.
Peki bunları yaptıktan sonra ne olacak.Hitiniz ciddi anlamda artacak...
Ama anahtar nokta şu, NEREYE KADAR ?

Google dünyanın en zeki mühendislerinin çalıştığı bir yer.
Sizin düşündüklerinizi onlar çoktan düşünmüş oluyor.
Ancak şöyle bir durum var ki,onlar tüm siteleri tek tek kontrol edemiyorlar.Otomatik kontrol eden sistem arayışına giriyorlar.
Ve hiç ama hiç merak etmeyin,eninde sonunda yakalanıyorsunuz.Ve bu sefer öyle bir duygu ki,karşı karşıya kaldığınız hayal kırıklığı sizi çok daha fazla manevi zarara uğratıyor...
Tüm elde ettiğiniz hitler,reklam gelirleri vs. vs. herşey elinizden kayıp gidiyor.

Peki neden spam yapmamalıyız ?
  • Spam çok kısa vadeli bir hit kaynağıdır.
  • Muhakkak ki eninde sonunda yakalanırsınız ve bu açıkladığım üzere sizin için çok üzücü olur.
  • Göze hiç hitap etmez.Binlerce keyword her yanda.Gerçekten kaliteli içeriğinizin altına spam yerleştirirseniz,kaliteli içerik spamın yanında ağlar.
  • Spam çok göze batar,siteye giren bilinçli ziyaretçiyi rahatsız eder.
  • Spam yapmak etik olarak uygun değildir.Elde ettiğiniz tüm kazançlar sizin hakkınız değil emin olabilirisiniz.Bilmiyorum dîni inancınız var mı,ancak emin olun bu yapılanın kul hakkı yemekten bir farkı yok.Reklam verenin de hakkını yiyorsunuz,aslında o içeriğe ulaşmak amacında olmayan ziyaretçinin de.
  • En önemli detayı eminim ki herkes atlıyor.Bizim bu kadar Google ile içli dışlı olmamızın sebebi hedefli ziyaretçi çekmektir.Sitenizin içeriği ile en ufak alakası olmayan,adult ağırlıklı kelimerle siteye çektiğiniz ziyaretçi sitenizde ne kadar zaman geçirecek sanıyorsunuz ? Diyelim ki siteye girdi, o spamların içinde hangi reklamınız dikkatini çekecek de tıklayacak ? Hepsini geçtim,siz o ziyaretçiyi reklamlarınıza tıklatacak kadar sitenizde tutabilecek misiniz ?

Tüm bunları gözden geçirin ve karar verin.
Sizce spam yapmak sizin etik anlayışınıza uyuyor mu ?
Spam size ne kadar yarar sağlayacak ?

Asla unutmayın ki '' Küçük insan hep büyük görünmek ister ama hep küçüktür ''
Ne yaparsanız yapın,hak ettiğinizden yüksek şeyler alamazsınız.
Gelin siz de faydalı şeyler yapın, internetteki SPAMcı Türkler damgasını sildirelim...

SEO Yarışması

Seo yarışmasında pek bi bir farkılılık yok.. tüm sayfalar aynı.. toplistler sayfa 2,3,4 ü işgal etmiş bir şekilde ama aralarda forum konularıda var.. onların pek şansı yok gibi ama neyse hayırlısı.. benim site ise bi ara geriledi seo yarışmasında.. hala aynı yerinde 6. umarım bu düşüş devam etmez.. umarım ki site yükşelişe geçer..