"origami" den "kirigami" ye

japon kağıt katlama sanatı origamide kağıdı kesmek pek uygun bulunmuyor.

\
fakat Tokyo Institute of Technology'nin mimar profesörü Masahiro Chatani 1981 kağıt kesmenin de bir sanat olduğunu ispatlamış.
\

iş arkadaşı Keiko Nakazawa ile origamik mimariyi geliştirip, kağıtların kesilmesine izin veren ve basit bir kağıttan 3 boyutlu saheserler yaratılabilen bir sanat olan kirigamiyi bulmuşlar. ilk kez çocuk kitaplarında karşılaştığımız kirigami'nin günümüzdeki örneklerine burdan ulaşabilirisniz.

\

Disecopodcasts™: demet demet müzik

\

hepimizin müzik arşivleri konusunda bir sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. artık ezilir olduk bu yığının altında. hatta sanırım yavaş yavaş radyolara kayar vaziyetteyiz. ya da "eskiden daha zevkliydi müzik dinlemek" diyerek eski arayışlara. ki bunu farkeden hollanda'dan achtung ajansı son çalışmalarında nostaljik enstrumanları kullanmıştır 1, 2

peki "Diskoları yakın, DJ'leri gırtlaklayın çünkü çaldıkları şeylerin ne benimle ne de benim hayatımla hiçbir ilgileri yok ve anlamsızlar" diyecek kadar müziğin özgünleştirilmesi gerektiğine katılır mısınız?

Anlat Okulunu Web Tasarım Yarışması

Bu yarışmaya bende katıldım son haftadayız ama yarışmada aksilikler birbirini kovalıyor. ve sanırım sitemide göndermeyecem. tepki olsun diye. neyse yarışma hakkında biraz bilgi verim ;


İEEE Odtü Öğrenci Kolu ilköğretim öğrencilerine yönelik anlat okulunu adlı web tasarım yarışması düzenliyormuş. Öğrenciler okudukları okulun veya hayallerindeki okulun web sitesi tasarımını yaparak yarışmaya katılabilecekler. Türkiye Bilişim Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı da yarışmanın destekçileri arasında yer alıyor .