Hala 6.yız

seo yarışmasında hala 6.yız.. :(

Zamanın İyi Kullanılması

vb-hacker seo için açtığım sitemde şimdide zaman iile ilgili konuya değinelim..

Bir işe başlarken başlangıç-bitiş zamanı iyi planlanırsa ve uygulamalar basamak basamak yapılırsa, o iş cevap olarak başarı getirecektir.Yapılan uygulamaların süre içinde yayılması, seo’nun temel yapısının inşa edilmesini düzene sokacaktır ve en ince ayrıntısına kadar eksiksiz bir yapı oluşturulacaktır.Hızlı şekilde yapılan uygulamalar, kısa zaman isteğe cevap verecektir fakat daha sonra sonuçların hüsran olabime ihtimali doğacaktır.

Seo yarışması Hala Aynı

Seo yarışmasında sıralama Hala Aynı çok sıkılıyorum... :)

1. Sayfa ve vBSeo Farkı ;)

seo yarışmasında 1. sayfadaki büyük bir bölümü vbseo kullanarak ilk sayfadalar.. diğer siteler domainin hepsini kullanıyorlar ama 2. veya diğer sayfalardalar ama vbseo kullanıcılarının forumlarında açtıkları tek bir seo konusu bile hepsini geçebiliyor ; vBSeo Farkı ;

Diğer Sitelerim

seo yarışmasında diğer sitelerimde birazda olsa ilerleme var.. ama bu daha başlangıç ;) :)

Seo Yarışması Akşam

herkese iyi akşamlar.. seo yarışmasında pek bir değişiklik olmamış bu akşam.. bende aynen yerimde sayıyıyorum.. :)

Seo Yarışması

Seo yarışması hala aynı pek bi deişikilk yok.. her neyse herkese ii akşamlar...

Seo Yarışması nda Son Durumlar..

vb-hacker Seo yarışmasında şu anda hiçbir değişiklik yok her aynı.. umarım böyle devam etmez..

Yarışmada Son Durum

Seo yarışmasında 1 sıra daha ilerledim umarım böyle devam eder bu yükseliş..
seo yarışmasında herkese başarılar...

Farklı Sitemaplar

vB-Hacker.com daki seo yarışması için açtığımız bu blogumuzda şimdide sitemapları ele alacağız...

Sitemizin en önemli öğelerinden birisi de sitemap’tır. Sitemapları .xml .html .asp. php gibi 4-5 seçenekte hazırlarsak ( tabii serverın elverdiği imkanlar koşulunda windows server ya da apache servera göre ) robotlarca daha iyi okunacaktır.Ayrıca bol seçenek her zaman daha iyiye götürür bizleri.Burada dikkat etmememiz gereken, sitemapların düzenli olması ve içindeki linklerin sağlam linklerdne oluşmasıdır.İçinde kırık linkler bulunan sitemaplar, olumsuz etki yaratan etkenlerdendir.

Server ile Seo İkilemi

vB-Hacker.com daki seo yarışması için açtığımız bu blogumuzda şimdide seo ve server arasındaki ilişkiyi ele alacaz..

Server seo’ya ne etki eder ? Sözlerinizi duyar gibi oluyorum ama hiç öyle demeyiniz.Eğer serverınız, kuvvetli değilse, ve zaman zaman kasıyorsa, bu durum robotların hoşuna gitmeyecektir ve sıralamada önemli oynamalara neden olacaktır.Yavaşlayan ya da hiç açılmayan bir siteye giren google robotu, sitenin puanını düşecek ve geriletecektir.Bunun için ilk başta işimiz kuvvetli bir sunucuya sahip olmak olacaktır.

Seo Sisteminde Değişmeler

vB-Hacker.com daki seo yarışması için açtığımız bu blogumuzda şimdide seo sistemini ele alacaz..

Seo sistemi durağan bir yapıda değil, değişken ortamların getirisidir. “Search engine optimization” , tanımlı çalışmalar herhangi bir zamanda yapıca değişebilmektedir.Bunun temel nedeni ise, arama motoru sitelerin algoritmalarında meydana gelen değişimlerdir.Kısaca özetlemek gerekirse, arama motoru – site entegre modelleri paralel olarak değişir ya da gelişir.Bu değişime uyum sağlayamayan web tabanlı içerikler geriler ve hit kaybına uğrarlar.Devamlı gündemde olan bu konuları iyi takip etmek gerekir.

Seo ve Özgün İçerik

vB-Hacker.com daki seo yarışması için açtığımız bu blogumuzda şimdide seo ve özgün içerik arasındaki ilişkiye deyinecez..

En büyük etkenlerden biride sitenizin özgün içerikle beslenmesi. Kendinize ait kopya olmayan yazılar, makaleler yazarsanız google ve diğer arama motorları sizi daha çok sever ve ziyaret eder. Bugünde olduğu gibi siteler ne kadar çok birbiriyle aynı içeriği ve yazılımı kullanırsa arama motorlarından ya banlanıyor yada değeri düşüyor. Siz siz olun yazılımınızı ve içeriğinizi kendiniz hazırlayın.
tşkler ByMsT

Seo Optimision

vB-Hacker.com daki seo yarışması için açtığımız bu blogumuzda şimdide seo opmision konusunu ele alacaz..

‘Why does every SEO company promise the earth, and deliver nothing’?
‘Is there anything I can do myself to increase my keyword listings’?

I get these sort questions many times every single day, and you should realise that SEO is not really difficult or expensive, but it can be time consuming and people place different values on their time. Some SEO ’s may also take into account what each client might gain from a great SEO experience.

FrmSitesi.Com/Forum

Seo Yarışması için artık FrmSitesi.Com/Forum üzerinde yoğunlaşacam.. :)

Son Durum

Seo yarışmasında googleyi yine bir sessizlik kapladı hala aynı.. hiç bir değşiklik yok..

Link Takas

seo yarışması için açtığım blogumu yükseltmek için link tasak işine girdim.. isteyen olursa yorumla cevap yazsın :)

Seo Yarışması - Geriledim

Seo Yarışmasında bir sıra daha geriledim... Seo Yarışması umarım böyle devam etmez yükselişe geçerim inş.

vB-Hacker.com daki seo yarışması için açtığımız bu blogda şimdide site açıklaması ve başlığa hakkında konuşacaz..

Bu terimlerde seo' nun en kritik yönlerinden biridir. Title, Description, Keywords önemini kısaca özetlersek, Bu terimlerin hepsinin birbirine uyumu eşit derecede olmalıdır. Sitenizin içeriğininde bu 3 faktörle yakından ilişkisi olmalıdır. Arama motorlarında özellikle bu faktörler çok önemlidir.

Hitin Artmasında Tek Kelime Ya da Bol İçerik

vB-Hacker.com daki seo yarışması için açtığımız blogumda şimdide hitt konusuna değinecem :)

Bazı siteler vardır, hit kaynakları tek kelimeden gelir.Bazı sitelerde ise yüzlerce kelimeden, binlerce hit çekerler.Hangisi iyi diye sorarsanız, yüzlerce kelimeden hit çeken site “seo” uygulaması açısından çok daha iyidir.Mesela “sohbet” kelimesinde 7.sırada yer alıyorsunuz ve çok iyi hit yolluyor.

Burada rekabet çok ne zaman nerede olacağınız hiç belli olmaz.Dediğimiz gibi elimizde yüzlerce kelime olursa, bu kelimelerden, 3-5 tanesi gider, 3-5 tanesi gelir.Bu oynamalar bize fazla zarar getirmez.İşte bu iyi bir seo uygulamasıdır ve site sadece ana sayfadan değil, yüzlerce sayfadan hit çekmektedir.

Google ve Diğer Arama Motorları

vB-Hacker.com daki seo yarışması için açtığımız sitede şimdiden arma motorlarından bahsedceğiz..

Genel olarak “arama motorlarının” beş özelliğe cevap vermesi beklenir.Bunlar :

* İleri arama opsiyonları,
* Anlık cevap,
* Değişmiş ya da kapanmış sayfaları gösterebilmeli,
* Döküman ve dil çevirisi yapabilmeli,
* Ftp,resim,doküman ya da farklı dosya tiplerini arayabilmeli.

Burada belirtilen tüm özellikler Google’da mevcuttur.Bu da tam bir “seo dostu” anlamına gelir.Mesela resim yolu ile dahi optime işlemi yapılabilir.Dil çevirisi de bize
Diğer dillerde olan, “search” kaynaklarında üst sıralara çıkmamızı garantileyebilir.Diğer dillerde yükseklmek de , hit kaynaklarının çoğalması demektir.

Buraya kadar Google’dan bahsettik.Diğer önemli arama motorları mesela, Yahoo,Live Search, Yerel kaynaklı siteler vs. gibi bu sitelerin etkisi maksiumum %5 civarındadır.Ne zaman ki “Google” önemi azaldı o zaman bu sistemlerin teknikleri öne çıkacaktır. Ama bizim için şimdilik, internetin güneşine yönelik uygulamalar önemlidir.

Link Alırken Nelere Dikkat Ederiz ?

Burada birkaç husus var. Mesela domainlerin bazıları validsiz ve infosuz olabiliyor.Bunlara dikkat ederek linkleri almalıyız.Konu ile alakasız, yabancı dildeki siteler,warez veya uygun olmayan içerikler de bize olumsuz etki oalrak geri döner.Mantıki ve doğal linkler ise katkıda bulunur.Bunun için işi ciddiye alarak, acele etmeden iyi bir “backlink system” teknolojisi oluşturmamız gerekir.

1 Ay uzatıldı :(

Arkaşlar vb-hacker.com da okudum vb-hacker.com daki seo yarışması 01.02 de btecekmiş.. her nedense daha yeni belkirtiliyor..

bunu duyunca çok üzüldüm..

vB-Hacker.com daki seo yarışması için 2. sitem

vB-Hacker.com daki seo yarışması için 2. sitem açtığım 2. sitem hala yerinde sayıklıyor.. ama onada bi el atacam en kısa zamanda..

vB-Hacker.com daki seo yarışması - Bugün

vB-Hacker.com daki seo yarışması için bugün googleyi açtığımda çok sevindim çünkü 2 sıra daha yükselmişim seo yarışmasında :)..umarım böyle devam eder. vB-Hacker.com daki seo yarışmasında yeni siteler 1. sayfayı kıpraştırmya başlıyor.. bi atak yapmalıyım vB-Hacker.com daki seo yarışmasında :) görüşmek üzere..