Google, Alanadları ve Türkçe Kelimeler (günlük)

Malumunuz internet teknolojisi dil olarak İngilizce üzerine kurulu ve aynı temelde yoluna devam ediyor. İnternet dünyasının anahtarı denilebilecek "alanadları" da bildiğiniz gibi sadece İngilizce karakterle kayıt ettirilebiliyor ve içinde Türkçeye özgü karakterler (şçİığöü) barındıramıyor.

Birçoğumuz bu duruma alışsak da, SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) ile ilgilenenlerimiz bu konuda yabancı rakiplerine oranla daha şanssız maalesef. Özellikle SEO'da alanadlarının çok önemli olduğuna inananlar eminim her gün Google'a rahmet okuyordur.

Şimdi bu SEO'cu arkadaşları üzecek kötü bir haberim var: google alanadlarındaki Türkçe kelimeleri algılama desteğini tamamen kaldırdı :(

Google'de sitenizin kaçıncı sırada olduğunu öğrenin (günlük)

Google keyword sıralaması: Girilen kelimeye göre sitenizin kaçıncı sırada olduğunu öğrenebilirsiniz.

Örn: bildirgec.org
internet aramasında 25. sırada blunuyor
tasarım aramasında 18. sırada blunuyor
teknoloji aramasında 21. sırada blunuyor
css aramasında 17. sırada blunuyor
photoshop aramasında 23. sırada blunuyor
youtube aramasında 11. sırada blunuyor
paylaşım aramasında 9. sırada blunuyor
facebook aramasında 4. sırada blunuyor
gmail aramasında 6. sırada blunuyor

Page Rank Güncellemesi gerçekleşti

Pagerank
Pagerank

Webmasterların heyecanla beklediği pagerank güncellenmesi sonunda gerçekleşti.Sitelerin arandıklarında yukarıda çıkmalarını sağlayan bu değeri yükseltmek içinseo kavramı gibi daha önceden litaratürde olmayan kavramlar hayatımıza girdi.Güncelleme oldu
fakat bazı ilginç sonuçlarda ortaya çıktı.Örneğin bu siteden youtube.com un pagerank ine bakacak olursanız 3 olduğunu göreceksiniz.İsteyenler google toolbar kurulu ise oradan da teyit edebilir.

Google Pagerank Güncelleme

Bu aralar, birçok blog’da PageRank güncellemelerinden bahsediliyor. Esasında uzun süredir bahsediliyordu çünkü neredeyse sistemli bir şekilde her 3 ayda bir google toolbar’ların pagerank gösterimleri güncellenirdi ve bu 2007 bahar aylarından beri güncellenmiyordu. 2007 yaz aylarında Seo ile ilgilenen ilgilenmeyen herkes “pagerank ha güncellendi ha güncellenecek” diye konuşup duruyordu. Hatta google gerçekten de ufak değişimler yaptı bu konuda ama global bir toolbar pagerank değer değişimi olmadı.

5 yıldızlı dersler

\
tutorial5 sitesi, yine bir çok konuda yazılım ve donanım derslerinin yer aldığı bir site.ayrıca linux ve network seo optimizasyonu üzerine de dersler var. derslerin ingilizce olduğunu belirteyim.

GAdSeoHack !; Google Adsense Seo Hack (günlük)

GAdSeoHack !; Google Adsense Seo Hack !:

GAdSeoHack kavramı üzerine
kelimenin açılımı şu anlama geliyor.

belli kelimelerle ilgili olası beklentileri tanımla

yani arama motorunda arama yapan kişi aradığı soruyu bulsun.

ve daha sonra cevapı bulursa burayada koysunki
sadece hizmeti karşıdaki sunucudan beklemesin

ilk başlarda bu mantıksız saçma gibi gelebilir ama
arama motorları bir noktada eşleştirme motorudur
yani sizin sorduğunuz soruyu ara daha doğrusu
sizin sorunuza cevap bulmaz , bulur ama bu kullanıcının istediği cevap olmaz !

Snews 1.6

snews 1.6
snews 1.6

Snews, solucija nın etiketlediği bir websitesi scriptidir. readme sayfası da dahil sadece 5 sayfadan oluşan çok sade ve kullanılşlı bu scriptin seo desteğide bulunmakta. kesinlikle denemenizi öneririm. buradan download edebilir, buradan da snewsin ne olduğuna dair daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Esin kaynağı olabilecek 153 web sitesi

\
piepmatzel sitesi ağırlıklı olarak css, seo, tasarım ve illustrasyon olmak üzere, çalışmalar(ınız)da esin kaynağı olabilecek 153 harika web sitesine yer veriyor.

vBMaster.Org Seo Yarışması (günlük)

vBmaster.org seo yarışması düzenliyor. Arama motorlarında seo (search engine optimization) nun ne kadar etkili bir yöntem olduğunu görmemizi sağlayan yarışma da amaç: googleda vBmaster.org seo yarışması diye arama yapıldığında ilk sıralara yerleşmek. Şimdiden bir çok blog yarışma için açılmış durumda.
ilk sıradaki sitelerden bazıları:
flvideoindir.com
vbmaster-seoyarismasi.blogspot.com
motorcehennemi.net
vbmasterorgseoyarismas.blogspot.com
Çekiliş ödülleri için buraya , yarşma ve seo ilgili daha geniş bilgi için buraya tıklayınız.

Web Developer's Field Guide

\
Daha önce paylaşılan web tasarım kaynaklarına bir yenisi de burada toplanmış. AJAX , CSS galerileri ve teknikleri, renk paletleri
Linklerin haricinde çok geniş bir arşiv kullanıma sunulmakta.
Oldukça faydalı görünen bu derlemenin arşivde bulunmasında fayda var.