Kalın ve altı çizili yazılar hakkında

Bir iki sene oncesine kadar ozellikle kalin (bold) fontda yazilan yazilar icerik icerisinde daha onem verildigi soyleniyordu. Artik pek ugrasilan bir sey diil. Ben pek fark ettigini sanmiyorum ama normalde deniyip gormek lazim. Ozellikle Google'in su anda kullandigi algoritma'da kalin ya da alticizili yazilara onem veriliyorsa bile cok cok minimumdur. Eger ziyaretci acisindan goruntuyu bozucak bir seyse yapmanin hic geregi olan bir sey diil.


SEOTURK

Kopya icerigin sayfada yerlesimi

Kopya icerigin sayfada yerlesimi


Bu aralar kopya icerik ve ozgun icerigin farklarindan fazla bahsettigimizden, gecen sene ustunde arastirma yaptigimiz bir konu aklima geldi.

Nette spam sayfalarina bakarsaniz, ayni konu ile ilgili iki sayfa bulup cumleler icerisinde ki kelimeleri birbirine karistiranlardan, kopya icerigin cesitli paragraflarini birbirine karistiran ve filtreleri asmak icin cesitli seyler deniyen sayfalar bulabilirisniz.

Burada amac cumle icinde kelime siralama duznini bozmak vede toplamda ki kelime oranlarini degistirerek kopya filtrelerini aldatmaktir. Ama ne kadar degisiklik gereklidir?

Gecen sene paragraflarin ust ve altina ozgun icerik koyarak belirli bir sayiyi gecmeden filtrelere yakalanmayan sayfalari bulmustuk. Bu aralar bu konuyu ve yeni degisiklikleri tekrar arastiricam. Eger konu hakkidna dusunceleriniz varsa paylasabilirsiniz. Yoksa bulduklarimi burada paylasicam ama testler websiteleri uzerinde denem yaparsak bir sure alabilir. bu tip denemelr yapan arkdaslar varsa paylasabilirseniz belki daha etkin yollar bulabiliriz.