Bana göre SEO

Bana göre seo linkleri yanlızca .html yapmak değildir.. bana göre seo internet kullanıcılarının neyi ve nasıl arayacaklarını düşünürek etkili bir şekilde arama motorlarına tanıtmaktır. yani bir nevi şöylede diyebiliriz seo için. ben olsaydım şu kelimeyi nasıl arardım.. bunu düşünerek internet kullanıcıların nasıl arayaccaklarını düşünerek daha iyi bir seo anlayışı üretebilirsiniz. bu şekilde arama motorlarında daha etkili bir şekilde çıkarsınız.. buda sizin sitenize hit çekip + başka insanlar tarafından tanınmasına öncelik sağlar.. vb-hacker com daki seo yarışması bloumdada bir konu ve başlık açmadan öncede böyle yapıyorum..

Yeni Başlayanlar İçin SEO Nedir ? Tüm Detayları ile SEO Nasıl Yapılır ?

Yeni Başlayanlar İçin SEO Nedir ? Tüm Detayları ile SEO Nasıl Yapılır ?

İlk olarak yazımın anlatım dilini basite indirgeyeceğim, tüm terimleri bütün detayları ile açıklayacağım.
Sıkça duyduğunuz bir kaç terim ve açıklamasından bahsedelim...

SEO: Arama Motoru Optimizasyonu sözlüğünün İngilizce karşılığı ve kısaltmasıdır.
PR: PageRank kelimesinin kısaltmasıdır.
PageRank: Google'ın sayfa sıralama sisteminde kullandığı bir teknolojidir. Bu mantığa göre '' Bir webmaster bir siteye link verdi ise o site muhakkak güzeldir.Güzel olmayan bir siteye niye insanlar link versin ki '' Bu mantığa göre Google'ın sitelere verdiği değere PageRank denir.
Page Rank Güncellemesi: Google her 3 ayda bir sitelerin PageRank değerini günceller,buna PageRank güncellemesi denir.
Backlink: Bir siteden aldığınız linke backlink denir.
Metatag: Siteyi Google vb. arama motorlarına tanıtıcı koddur.Detayları makalelerimde okuyabilirsiniz.
Sandbox: Sıkça duyduğunuz bu kelime, PageRank arttırmak amacı ile girilen link değişimlerinin abartılması sonucu, Google'ın siteye verdiği cezadır.Aynı zamanda SPAM adı verilen farklı teknikler kullanan kimselere Google tarafından verilen geçici cezalardır.Bu ceza sonucu kimsenin Google'dan en çok hit aldığı kelimede büyük zarara uğraması muhtemeldir.Kişi bu kelime öbeğinde ilk sayfa çıkıyorsa bir anda 10. sayfaya düşebilir. Google Ban: Yukarıda verilen örneklerde olduğu gibi,kural ihlali yapan webmasterın indexlerinin tamamen silinmesi olayıdır.Google da hiçbir sayfanız kalmaz.
DMOZ: Dünyanın en büyük dizinidir.PageRank değeri 8 olduğu için ve Google anormal derecede önemsediği için herkes oraya eklenmek ister.Ancak DMOZ sadece kaliteli siteleri listeler.

Genel olarak terimlerden bahsettik.
Şimdi nasıl SEO yaparız ondan bahsedelim...
Ancak bir websitesi nasıl oluştururuz ondan bahsedelim.

Bir Websitesi 3 Adımda Nasıl Oluşturulur ?

1)SEO yapmamız için,ilk olarak optimizasyonu uygulayacağımız bir sitemiz olmalı.
Bir web sitesi edinecekseniz,bir domain veya hostinge ihtiyacınız olacaktır.
Domain: Google.Com gibi site adreslerine domain denilir.
Hosting: Esasında her web sitesi dosyalardan oluşur ve bu dosyaları devamlı yayında tutacak bir bilgisayar gerekir.Devamlı dedik,çünkü bir websitesi 7/24 açık olmalı ki ziyaretçisine her zaman ulaşabilsin.Bunun için günün her saati açık olan güçlü bilgisayarlar vardır.Bunlara adı server verilir.Bu makinelerde yayın yapmak için,aldığınız paketlere hosting denir.

2)
Bir web siteniz yok mu ? Veya hosting ve domaine para vermek istemiyor musunuz ?
Hiç dert değil. Blogger.Com 'dan ücretsiz ve türkçe bir site açabilir dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.Yeterli kaynağınız var ise Hostbul.Net 'i araştırarak kendinize en uygun hosting paketini bulabilirsiniz.

3)Sitenizi oluşturmak ve SEO'ya adım atmak için hemen bir blog yaratın.
Blogger kullanmayı bilmiyor musunuz ? Hiç dert değil. blogger-destek.blogspot.com adresinden nasıl blogspot kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.


İlk Adım ve SEO
Artık sitemiz de hazır SEO yapmaya başlayabiliriz.
SEO yapmak için neler gerekiyor onlardan bahsedelim.İlk olarak ne yapacağınızı kafanızda kurun.Site içeriğinizi kafanızda oluşturun.Ve bu içeriğe yönelik özgün yazılar yazmaya gayret edin.

Kullanacağımız teknikleri belirleme vakti geldi :)
Backlink İnşaası (Link Değişimi)
Kendinize bir backlink kaynağı oluşturmalısınız.Bildiğiniz üzere PageRank mantığına göre,link verilen site güzeldir.
Bu sebeple çeşitli Webmaster Forumlarına katkıda bulunun.R10.Net Forumlarında bulunan Link Değişim Forumu çok işinize yarayacaktır.
Siteniz yeni ise her site ile değişime girin,ancak oturmuş bir site iseniz ve belli PageRank değerlerine sahip siteleriniz varsa,muhakkak seçici olun.İçerikdaş siteler ile veya PageRank'i yüksek siteler ile değişimi tercih edin.
En önemli husus ise karşılıklı link değişimi yapmayın.Google bunu algılayamayacak kadar aptal değil.Sadece ağzınıza bir parmak bal çalar,1 hafta mutlu olursunuz,sonra tadacağınız acı biberin acısı uzun bir süre dilinizi yakacaktır.
Çapraz değişim en sağlıklısıdır...
Çapraz değişimde bir site diğerine link verir,diğer site de başka bir siteye link verir.Böylece ikisi de en kaliteli backlink olan karşılıksız backlinkten faydalanır
Ancak sınırınızı bilin,
backlink ile ilgili detaylar için aşağıdaki linkten makaleme ulaşabilirsiniz.
http://www.seoteknikleri.com/2007/08/backlink-karmaas-ve-link-tarlalar.html
Dizinlere Ekleme Yolu ile Backlink İnşaası
Sitenizi dizinlere eklemek backlink açısından çok önemlidir.Çoğu dizin karşılıksız ekler.Ve en değerli backlinkler karşılıksız backlinklerdir.
Dizin deyince akla direkt olarak DMOZ geliyor.Kısa sürede DMOZ'a başvurmalısınız.Eğer gerçekten özgün bir içeriğiniz varsa ve Dizin Yönergelerine uygun bir şekilde açıklama yazarak eklenebilirsiniz.
Nitelikli Backlink Nedir ? Nasıl Olmalıdır ?
En nitelikli backlink karşılıksız olandır.Düşünsenize,siz bile karşılıklı bir link değişimini kolayca anlayabilirsiniz.
Direk olarak karşılıklı değişimin manası şudur ;



Karşılıksız backlink almakta en önemli avantaj ÇAPRAZ Değişimdir.
Çapraz değişim şöyle olur ;


Vereceğiniz link kodlarının mikroformatlarla süslenmesi,önemli bir etkendir.
Mikroformatlarla (XFN Örneği Mevcuttur) ilgili detayları yazıları blogumdan veya R10.Net sitesindeki yayınından takip edebilirsiniz.

Orjinal İçerik
Şüphesiz ki Google orjinal içeriği kolayca ayırabiliyor.Geliştirdiği algoritmalar sayesinde,kolayca kopya içeriği tespit eder.Bunun cezası değişebilir.Zaten kopya içerikle doldurduğunuz bir sayfada ön sıralarda çıkma hayalinden vazgeçin.Sitenizde bildiğiniz konularda makaleler yazın.Bakın inanın bu makalelerde hiçbir çıkarım yok.İnsanlara faydalı olmak ve bilgilerimi paylaşmak için yazıyorum.Sizin de insanlığa faydalı olduğunuzu Google anladığı gün,sizi ödüllendirecek,hiç merak etmeyin...

MetaTag'lar ve SEO İlişkisi
Kimilerine göre MetaTaglar SEO'nun temel kaynağı.Ancak uzun bir süredir,SEO işi ile ilgileniyorum.Kendime yönelik edindiğim tecrübelerim var,bu sebeple MetaTagların çok ciddi bir etkisini göremedim.
Faydalı gördüğüm tek MetaTag '' description '' MetaTagıdır.
Meta Tag nedir, ne işe yarar derseniz, R10.Net'teki MetaTaglar üzerine yazdığım makalemi okumanızı tavsiye ederim.

Sayfa içi SEO İşlemleri
Bu kısım amatör kullanıcılar için biraz fazla tasarım bilgisi gerektirebilir.
Google yeni web teknolojilerini her zaman çok sever,örneğin CSS 'e Google aşıktır :)
Eski site içi düzenin ana kaynağı olan tabloları,Google bot hiç sevmez.Eski tip tasarımla kodlanmış sitelerinizi,eğer ciddi bir SEO Kampanyasına sokacak iseniz bütün tabloları kaldırıp sitenizi CSS'e göre yeniden kodlatın.

Flash ve Resim Tabanlı İçerik
Bildiğiniz üzere Flash hareketli bir ögedir.İnsanlar tasarımlarda görsellikten hoşlanırlar.Ancak şunu hiçbir zaman unutmayın ki bu hareketli ögeler insanlar içindir.Sitenizi Flash ögelerle zenginleştirmek tabii ki güzel ancak botun bunları okuyamayacağı ve içinde yazan hiçbirşeyi anlayamayacağı düşünülürse, Flash içerik kullanmak pek akıl kârı durmuyor.
Tamamı Flash kodlanmış bir site de kendine göre Profesyonel yöntemler ile SEO işlemine girse bile HTML gibi statik ve PHP/ASP gibi dinamik bir içeriğin önünde oldukça zayıf bir rakiptir.Bu sebeple sitelerinizi Full Flash - Full Resim vb. şekilde kodlanmaktan kaçının.
Unutmayın ki herşey görsellik değildir ve ziyaretçiniz olmadıkça istediğiniz kadar görsel siteniz olsun,müşteri potansiyelinizi arttıramazsınız.

Saatin gece 5 sularında olması sebebi ile uykum geldi.Makalemi burada bitiriyorum.Profesyonel SEO'cular için de çok yakında bir makale yazacağım.
Dileğim şu ki,sadece backlink ve link değişiminin manasını öğrenen herkes SEO yapıyorum diye çevrede konuşmasın.SEO ciddi bir iştir.Risk potansiyeli yüksektir.Herşeyinizi kaybedebilir veya gelirlerinizi katlayabilirsiniz.
Bu sebeple bir SEO Uzmanı ile çalışacaksanız muhakkak bilgi düzeyini ölçmeniz gerekir...

Neden Sıra Kaybediyoruz ?

Neden Sıra Kaybediyoruz ?

Son günlerde tüm forumlarda, herkesin dilinden düşmeyen bir kavram söz konusu sandbox.

Ancak işin anlaşılmayan kısmı, her sıra kaybının sandbox olmayacağıdır.

Öncelikle bilmelisiniz ki, SEO işleminin temelinde sabır yatar. Şayet ki var olan teknikleri uygulayarak sıra kazanacaksanız, unutmayın ki işlem sonrası Google’ın tepkisini ölçmek işin en sancılı kısmı olacaktır…
Her yaptığınız değişikliği Google’ın anında fark etmesi imkânsızdır…
Çünkü Google internete yaydığı botların getirdiği sonuçları yorumlayarak sıralamaya dahil eder.

Yaptığınız değişikliklerin, ciddi sonuçlar getirmesi için 1–4 hafta arası bir süre gerekmektedir. Ancak bilmelisiniz ki yaptığınız her işlem olumlu sonuç getirmeyecektir. Alacağınız her sonuç, uygulama sıklığınıza ve kullandığınız tekniğe göre değişkenlik gösterecektir.

Gelelim konumuza
Her alacağınız sonuç olumlu olmayacaktır.
Sıralama kaybı doğaldır. Bunun sebepleri çeşitlendirilebilir.

Örnek olarak; rekabetli bir kelimede sıra kazanmak istiyorsanız, sizden daha fazla çalışan rakibiniz önünüze geçebilir. Bu durumda sıra kaybı, sıralamada yükselmeniz kadar doğaldır. Unutmayın ki siz de üst sıraya çıktığınızda, eskiden o sırada bulunan siteyi aşağı itmişsinizdir.

Son günlerde r10.net ‘de sıkça görülen şeylerden birisi de sıra kaybı ile ilgili her gün açılan konular oldu.
Sandbox sözcüğü öyle kullanılmaya başlandı ki, sanki her sıra kaybı sandbox demekti.

Sıralama kaybının temel mantığına inmek için, ilk olarak Sandbox’ın ne demek olduğunu inceleyelim
Sandbox, Google’ın yeni açılan ve ani çıkış gösteren siteler için koyduğu bir filtredir.

Google’ın en çok değer verdiği noktalardan birisi, güncel içeriktir. Çoğu kişi sadece link değişimlerine yöneliyor ve çoğunlukla Sandbox’a düşüyorlar.

Google’ı anlamak için Google gibi düşünün. Google, bugün dünyanın en büyük arama motoru oldu ise muhakkak ki çok başarılı sonuçlar verdiği için olmuştur. Kaliteli siteler yukarıda listelenir. Google’ın kaliteli site kriterlerinin başında, herkes tarafından kabul edilen backlink geliyor olabilir.
Ancak unutmayın ki backlink sadece botu siteyi sıkça ziyaret etmeye zorlamaktır, güncel içerik ise sitenin Google’ın gözündeki kalitesini arttıran ana etmendir.

Sandbox’ın mantığında da, aynı şey yatmaktadır.
Güncel içeriği olmayan, orijinal şeyler yayınlamayan, hantal bir siteye insanlar bir anda neden bu kadar link versin ki?
Google bunu tespit ettiği an, Sandbox filtresini devreye sokmaktadır. Sandbox’un temeli budur.

Gerçekten güncel, kaliteli, domain adınızla ilgili, orijinal ve imla kurallarının sıkça kullanıldığı ( komik gelebilir ama inanın bunun da bir etkisi var ) bir içerikte link almanız Google ‘ı şaşırtmaz.

Sitenizi sıkça ziyaret eden Google Bot güncel ve orijinal içeriği gördüğü zaman, PageRank dışındaki kullanıcıyla paylaşmadığı, kendi gözündeki değeri muhakkak ki artacaktır…

Bunun da sıralamanızı direk olarak etkileyeceğinden emin olabilirsiniz…

Makalenin içeriği tamamen backdoor'a ait olmakla beraber makalelerimi yayınladığım Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Teknikleri 'da yayınlanmaktadır.

Hepinize bol ve organik ziyaretçiler diliyorum, bir başka makalede görüşmek üzere…

SEO'nun En Önemli Bölümü ; 10 Adımda Site İçi SEO Nasıl Yapılır ?

Site İçi SEO ‘da Dikkat Edilmesi Gerekenler

Webmasterların, SEO işlemi sırasında, en çok göz ardı ettikleri noktalardan birisi de sayfa bazlı ( On-Page ) SEO işlemidir.
Sayfa içi SEO denildiği zaman akla ilk gelen faktörlerden birisi metatagdır. Metatagları arama motorlarına siteyi tanıtan yararlı kodcuklar bütünüdür. Bu hususta r10.net te daha önceden yayınladığım makalede Metatagları etkilerine göre kategorize etmiş,anlamlarını ve kullanışlarını açıklamıştım.
Ancak bilinmelidir ki, site içi SEO işlemi sadece Metataglardan oluşmuyor.
Site içi SEO işlemini uygulamak ve tam detayları ile kavramak için temel de olsa tasarım bilgisi gerekiyor.

Web sayfasına SEO işlemi uygulamak isteyen bir webmaster öncelikle ne yapmalıdır?

1)Tüm tasarımlarınızı ve sitelerinizi aşağıda vereceğim bilgilere göre objektif olarak değerlendirin.
2)Söz konusu değişikliklerin, tekrar değerlendirilmesi uzun bir sürece yayılabilir. Bu noktada sabrınızı koruyup, tasarımsal değişikliklerinizi geriye almamanızda fayda var. Sabırlı olmanız gerekiyor. Emin olun, hak ettiğiniz değeri göreceksiniz.
3)Sitenizi, öncelikle insanlara karşı bilgi vermek veya bilgi vermelerini sağlamak amacı ile kurduğunuzu unutmayın. Hitap ettikleriniz arama motorları değil, kullanıcılardır. Bu sebeple, öncelikle göze hitap eden bir tasarım oluşturun, tasarım üzerine uygun bir şekilde SEO işlemi uygulayın.


1) Altın Anahtar; Güncel Teknolojiler

Doğru : En yeniyi,en doğruyu takip eder,bir diğer deyişle modayı takip ederseniz Google’ın gözüne girersiniz
Yanlış : Hantallaşmış,çağdışı eski teknolojilerden uzak durun.

Google, güncel teknolojileri seviyor. Şu sıralar moda olan tasarım çeşitlerini incelediğinizde sıkça duyduğunuz Web 2,0 ismiyle muhakkak karşılaşacaksınızdır. Web 2,0 tasarım ve içerik sunumu açısından Web’in son çağıdır. İçeriğin sade ve net olarak kullanıcıya sunumu,içeriksel olarak gelen yeniliklerdendir. Söz konusu makalemiz site içi SEO’ ya yönelik olduğundan tasarımsal değişikliklerden bahsedeceğiz.


2) Eski Nesil Tabloları Sitenizden Def Edin

Doğru : CSS ile yeni nesil tasarımlar yapın.Sayfa yerleşimlerini sizin için daha kolay hale getirin.
Yanlış : Eski tip iç içe geçmiş,kenarlıksız tablolardan vazgeçin.

İç içe geçmiş tablolar, sıfırlanmış tablo kenarlıkları. İstediğiniz yazıyı, resmi veya herhangi bir interaktif ögeyi sayfaya özgürce yerleştirmek için tablolar kullanmanız gerekmiyor. İç içe geçen tablolar,her web tarayıcısında aynı gösterilmediği için, Google tarafından sevilmez. CSS adı verilen teknoloji sayesinde, div tagları içerisinde sayfa içi yerleşim yapmanızı sağlar.İnternette kısa süreli bir araştırma sonrası,CSS ile ilgili pek çok araştırma yapabilir,sayfanızı daha çok kullanıcıya ulaşabilir hale getirebilirsiniz.


3) Sitenizi Renklendirin

Doğru : Hedef kelimeyi kalın ve renkli bir şekilde (özellikle kırmızı) yazmanız avantaj sağlar.
Yanlış : Tek renkte,sıkıcı siteler hem ziyaretçiyi hem Google’ı mutsuz eder

Hedeflediğiniz kelimeyi vurgulamanının öneminden az önceki maddede bahsetmiştim. Bir diğer önemli husus ise önemli noktaları ve başlıkları renklendirmektir. Farklı renkle yazılan yazılar,makalelerin can alıcı kısımlarıdır.Bu sebeple Google sözkonusu sözcüklere daha fazla önem verecektir. Hedef kelimenizi renklendirerek SEO’da avantaj sağlayabilirsiniz.


4)W3C Standartlarına Uyumluluk

Doğru : W3C Standartlarına uyumlu tasarımlar kullanın.Tüm browserlara tam uyum sağlayın.
Yanlış : Bildiğiniz gibi tasarım yapmaktan vazgeçin,kodların standartlara uyumluluğunu denetleyin.

Yazdığınız tüm kodlar, internet tarayıcısı ( Internet Explorer, Firefox gibi ) tarafından yorumlanır. Yorumlanan bu kodlar, tarayıcı tarafından görüntü haline çevrilmektedir. Ancak HTML kodları son günlerde öyle çeşitlilik gösteriyor ki,bunu her internet tarayıcısı farklı yorumlayabiliyor.
Daha önce de muhakkak duymuşsunuzdur, bir web sitesi Internet Explorer’da düzgün görüntülenirken,Firefox da bozuk görüntülenir. Bunun sebebi web sitesinin Web Standartlarına uygun bir şekilde tasarlanmamış olmasıdır.f
Google, dediğimiz üzere kaliteli sonuç vermek için yazılmış bir arama motorudur. Bu sebeple Google, tüm internet tarayıcılarında kusursuz şekilde görüntülenen sitelere öncelik verir. Bu sebeple Web Standartların uyumluluk çok önemlidir.
Web standartlarına uyumluluk ile ilgili ; …… sitelerine ziyaret edebilirsiniz.


5)Başlıkları ve Alt Başlıkları Tagları ile Zenginleştirme

Doğru : Hx tagları ile başlıklar oluşturup,SEO ‘da ciddi avantajlar sağlayabilirsiniz.
Yanlış : Font tagını kullanmak yerine,şu sıralar moda olan hx tagını kullanmak çok daha mantıklı bir davranış olacaktır.

Bloggerdaki sorun sebebiyle bu bölüm gösterilememektedir,r10.net teki http://www.r10.net/google-optimizasyon/91220-search-engine-optimizationnun-en-onemli-bolumu-10-adimda-site-ici-search-engine-optimization-nasil-yapilir.html#post1015044 linkinden takip edebilirsiniz.


6)Kalın ve İtalik Yazı ile Botun Dikkatini Çekmek

Doğru : Kalın ve italik yazılar kullanarak,hem kullanıcının hem botun dikkatini hedef kelimeye çekin.
Yanlış : Tek düze fontlarla yazılmış yazılarla,hem botu hem kullanıcı sıkarsınız.

Yeni SEO Teknikleri bulmak için çabalıyorsanız, muhakkak ki empati yapmanız gerekiyor. Google kaliteli sonuçlar vermek istiyor, bu sebeple sayfa içerisinde anlatılmak istenen ana konuyu tespit edip ona göre sıralama yapmalı. Kendisinde varolan 4 Milyar indexli sayfayı tek tek okuyup, insan gücüyle ana konuyu tespit etmesi imkânsız olduğu için bunu belli bir kod sistemine bağlayarak belirlemeli.
Örneğin; kalın ve italik yazılmış yazılar…
Her sayfa dâhilinde, önemli noktalar her zaman kalın olarak imlenir. Kendi makalelerimde de önemli noktalarda kullanıcının dikkatini çekmek için kalınla yazar veya altını çizerim. Sizde hedef kelimenizin bulunduğu yerleri abartmadan, kalınla yazabilir, arama motorunun dikkatini o kelimeye yönlendirebilirsiniz.


7)Sayfa İçi Linkleme Sistemi

Doğru : Her sayfanın tek tek Google’a tanıtılması,altsayfalardan hit almanızı sağlar.
Yanlış : Sadece anasayfadan hit almaya çalışmak,sığı düşünmektir.

Sayfa içindeki bölümlerinizi, Google’a tanıtmanız, sadece anasayfadan değil alt sayfalardan da ziyaretçi almanızı sağlar
Sayfa içindeki bölümlerin isimlerini, hit almak istediğiniz kelimeleri içerir bir şekilde yazmanız menfaatinize olacaktır. Ayrıca a href tagı içersinde title=” Sitenizi açıklayan gramerlere uygun bir şekilde yazılmış,hedef kelimeyi içeren cümle “ kullanmanız ve bu cümleyi kelime cenneti değil,düzgünce kurulmuş bir cümle şeklinde yazmanız gerekir.


8)Bilinmeyenleri Bilin: Orion Algoritması

Doğru : Orion algoritmasına göre içerik oluşturun,geleceğe hazırlıklı olun.
Yanlış : Alakasız kelimelerle siteleri şişirirseniz,spam filtresine yakalanırsınız.

Google’ın geçtiğimiz sene içerisinde “Ori Allon” dan satın aldığı algoritmayı şimdiden uyguladığını varsayıp,yeni düşünce stratejileri oluşturmak gerekiyor…
Yeni sisteme göre,kelimeye göre değil,ilgili kelimelere göre listeleme yapılıyor.Böylece birbirinden bağımsız ve ilişkisiz konularda kelimeler içeren,kelime yığınlarından oluşan sitelere karşı bir koruma sistemi geliştiriliyor,aynı zamanda orijinal içeriğe sahip,sadece konuya yönelik olan makaleleri ön plana çıkartıyor.
Orion Algoritmasına göre ;

“ Araba ” kelimesinde arama yapan bir ziyaretçi için, “ Araba Fiyatları” , “Araba Modelleri” , “ Otomobil Ücretleri” gibi alakalı kelimeleri de arka planda aramaya katarak ona göre arama sonuçlarını veriyor.

Bunun için; sitenizde, hedef kelimenizle doğrudan veya birinci derecede dolaylı yoldan alakalı olan 20 kelimenin listesini çıkartıp,siteye girdiğiniz içerik dahilinde bu kelimeleri sıkça kullanıp, kalınlaştırmanız menfaatinize olacaktır.


9)Resimlerinizi de Tanımlayın

Doğru : Resimleri tanıtmak bile önemlidir.Google kördür,resimdekileri ona siz tasvir edin
Yanlış : Resimleri direk olarak sitenize atmayın,hepsini isimlendirin.

Site dahilinde kullandığınız tüm resimleri Google’a ve arama motorlarına tanıtın.
Bu tag ile ( alt=’resim ile alakalı olan kelimelerin en fazla 5 tanesini aralarına virgül koyarak tanıtınız’ )
Böylece resmin site ile ilişkisini tanıyan arama motoru örümcekleri,interaktif içeriği de görüp sitenizi ödüllendirecektir.


10)Hep Güncel , Hep Orijinal , Hep Aynı Çizgide Devam Edin

Doğru : En güncel,en orijinal içeriğe sahip olan siteler her zaman ödüllendirilir.
Yanlış : Sabit içerikli sitelerden Google nefret eder. Siz de güncel olun,Google’ın kalbini çalın.

Sitenizi kurduğunuz günden beri,tek hedefiniz olsun. Hep aynı içerikten devam edin. Geçmişten beri aynı içerikte istikrar içinde devam etmeniz,Google’ın dikkatini çekecektir.
Orijinal içeriğin öneminden ise ne kadar bahsetsek azdır

Tüm yazdıklarımı uygulamanız “ İyi Derecede Site İçi SEO İşlemi ” uygulamanızı sağlar.

vB-Hacker.com daki seo yarışması

vB-Hacker.com daki seo yarışması nda sitem hala aynı yerde... bir düşüş yaşadım..
Kısaca arama motolarının örümceklerinin bizi daha iyi anlaması için diyebiliriz.
Yani kuralları onların koyduğu gibi oynarsanız kazanırsınız

Kısa bilgiler:
öncelikle yazmış olduğunuz sitenin Mutlaka W3 standartlarına uygun olmasına dikkat ediniz.
alttaki adresi bunun için kullanabilirsiniz.
http://validator.w3.org/check?uri=Ht...nizgelecek.com

Oyunun ikinci sırasında arama motorlarına Bulunduğunuz adresi bildirmek zorundasınız (içlerine doğma fonksionları yazılmadığı sürece bu mecburi)
bunun iki yolu var
1 bir arkadaşınızdan sitenizin adresini sitesine text link olarak eklemesini istersiniz.
2. gidip arama motorlarına siz söylersiniz.
örnek:http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl
işte ilk adımı yaptık.
Bilindiği üzere arama motorlarının hepsinin text okumak gibi bir alışkanlığı var
yani yazmış olduğumuz yapıyı text olarak okuyup degerlendirirler.
bu yüzden ço karışık olmayan kodlamaları tercik etmelisiniz.

sıra oyunun kağıtlarının dağıtıldığı ana geldi.
incelemek için küçük bir örnekle başlayalım
örnek Konu : Turizm
Örnek site : www.allturkiyehotels.com
amaç : türkiyedeki otellerin resimleri + kısa açıklamaları olan bir site hazırlayıp tanıtmak ( ve para kazanmak)

arama motorları bizi ilk domainden bulur fakat bunun ardından adresin devamlılığı önem taşır.
örnek http://www.allturkiyehotels.com/Hotels/
yani domainden sonra hotels inceleyecegimizi yada onunla alakalı şeyleri bulacağını düşünür.
http://www.allturkiyehotels.com/Hotels/Antalya_Hotels/ ve ardından antalya otelleri geliyor.
bu size şunu sağlar
"turkiye(+1)" "hotels (+3)" "antalya(+1)"
kelimelerindeki kuvvetlerinizi bilirsiniz ve o kelimeler de arandığınızda ilk önce title(başlık) bölümünde görünmek yerine adresten örümceğin ağına takılırsınız.
kendi deneyimlerimde gördüğüm kadarı ile bu şekildeki bir dinamik yapı
meta taglar olmadan da örümceğin ağına takılarak hit sağlayabiliyor.
Şimdilik bu kadar fırsatım olcukça bu başlığın altında edindiğim deneyimleri anlatmaya devam edecegim

vB-Hacker.com daki seo yarışması nda Geriledim

vB-Hacker.com daki seo yarışması nda 2 sıra geriledim.. ben biraz daha güncelleyecem blogu..

Seo yarışmasında Hala aynı yerdeyim..

Seo yarışmasında hala aynı yerimi koruyorum :) Ama yükselecem kısa süre içinde :)