Nedir bu pagerank? Nasıl çalışır? Pagerank hakkındaki doğrular ve gerçekler… Şurdan edindiğim bilgiyi derledim ve kısa bir özetini çıkardım.
PAGERANK(PR) NASIL ÇALIŞIR?
1.Pagerank Google’un o sayfanın uygunluğunu ya da önemini belirlemek için kullandığı çeşitli metodlardan sadece birisidir.
2.Google A sayfasından B sayfasına verilen linki sadece bir tavsiye olarak yorumlamaktadır. Google sadece tavsiyelerin yoğunluğuna bakmaz;diğer 100 koşula göre sayfayı analiz eder ve tercihini yapar.
3.Pagerank’ın temeli sayfaya verilen linklerdir, fakat linklerin sayısından çok ilgili ve kaliteli olması daha önemlidir.
4.Bütün linkler pagerank hesapmalasında aynı değere sahip değillerdir.
5.Eğer PR’ı 8 olan bir siteniz varsa ve bu siteden benim siteme bir link varsa , link verilen site makul bir Pr değeri alacaktır. Fakat, siz bu sitede 100 tane linke sahipseniz her özel link Pr değerinin bir kısmını alacaktır.
6.Site hakkında verilen kötü linkler Pagerank değeri üzerinde bir etki yapmaz.
7. Ranking popülaritesi sitenin geçmişini, backlink uygunluğunu ve baclink sürecini önemser. Pagerank ise önemsemez.
8.Pagerank hesaplanırken içerik hesaba katılmaz.
9.Pagerank web sitelerini bir bütün olarak sıralamaz, her sayfa için özel olarak belirlenir.
10.Diğer sitelerden verilen linklerin her biri toplamda önemlidir. Yasaklanan sitelerden verilen linkler sayılmazlar.
11.Pagerank değerleri 0’dan 10’a kadar sıralanmazlar. Pagerank değeri değişebilen bir sayıdır.
12.Her Pagerank seviyesine ulaşılması ilerledikçe zorlaşmaktadır.Pagerank’ın logaritmik bir ölçüde hesaplanıldığına inanılmaktadır.
13.Google Pagerank değerini sürekli hesaplar fakat biz güncellenmiş halini her ay Google Toolbar’da görürüz.
Bu yazı : http://www.bildirgec.org/yazi/google-pagerank-hakkinda-ne-biliyoruz adresinden alınmıştır.
PAGERANK (PR) NASIL ÇALIŞIR?
14 Ocak 2008 Pazartesi | Gönderen Adsız zaman: 17:33 0 yorum
Etiketler: iyinet seo yarışması, PAGERANK (PR) NASIL ÇALIŞIR?, seo webmstr.net, webmstr.net seo yarışması
Seo ve Sef Arasındaki Fark
Evet arkadaşlar seo günümüzde öle bir hal aldı ki Arama Motoru Dostu linklere Seo deniyor şimdi ikisini ele alalım
Search Engine Optimization
Bütün arama motoru optimizasyonuna içine alır nasıl mı?
Metataglar
Title
Keywordler
Backlink
Arama Dostu linkler işte sadece ufak bir parçası Bunun en büyük yanlışını ise vbulletin in Sef eklentisi olan vbseo yaptı vbsef olması lazımdı sadece .htaccess ile linkleri yönlendiriyor
Search Engine Friendly
Bu ise sadece seo nun ufak bir parçası olan linkleri dönüştürme bakın .html yapmak demiyorum şimdi 0,21 mi yoksa 0,2 mi büyük işte aradaki fark bu sondaki .html sadece bir fazlalık oysaki /resimler/resim03/ - /resimler/resim03.html den avantajlıdır ve emin olun ki title ve metetag ın öneminin yarısı kadarönemi yoktur sadece aramalarda aranan kelimeyi tanımlayarak ön sayfada çıkarır title ile tanımlarsanız ön sayfada değil ilk sırada çıkarsınız.
Asla linkleri yönlendirip ben seo yaptım diyemezsiniz hem bu kadar .htaccess oynamı sitenizi yormaktan başka hiç bir şey yapmaz .htaccess sitenizin beyni fazla şişmemesi lazım title metataglar keywordler doğru olduktan sonra index.php?mods=03 te hiç bir sakınca yok bu en son ve seo için OPSİYONEL dir.
Ha gelelim size faydasına googleden yola çıkıcam googlebot çok zeki gerçekten herşeyi ayırt edebilir ve .php sitenin .html gösterilmesini ayırt eder hasan.php ile hasan.html nin ne farkı var yani seo ondan ibaret sananlar için yazımdı seo anlatmakla bitmez kitap olur sef ise bu kitabın sadece 1-2 sayfası…
Hasan Aytaç-cmSeo
Gönderen Adsız zaman: 17:32 1 yorum
Etiketler: seo forumu, seo ipuçları, seo nasıl yapılır, seo nedir?, seo webmstr.net, seo yarışmaları, webmstr.net seo yarışması
Neden Seo yapayım?
Seo yapmanın tek amacı vardır sitenin arama motorlarına optimizasyon (uyumluluk) sağlamak şimdi tek soru var neden? Şöyle bir yanıt olabilir şuan internet kullanıcıların %90′ı sitenin adını bilseler bile Google ‘u kullanarak sitelere giriyor. Eğer ki senin siten www.x.com ise bu site y ve z ile ilgili ayrıca bu y’nin alt kolları a ve b olsun işte seo denilen terim burda devreye giriyor. Şimdi google açtık ve y yazıyoruz x.com görünüyor ama ne kadar iyi seo o kadar güzel uyumluluğu sağlar. Biz istiyoruz ki a veya b yazılınca yada ikiside yazılıncada x.com açılsın.
Bu nedenle bi şirket yada tamamen hit kazanmak içinde olabilir sitelerin bedava reklamı ve insanların bulma şansı tamamen arama motorlarına bağlı bu nedenledir ki programlama yada tasarım ne kadar önemli ise seo’da o kadar önemli bir eylemdir.
onurkuru
Gönderen Adsız zaman: 17:31 0 yorum
Etiketler: iyinet seo yarışması, seo forumu, seo ipuçları, seo nasıl yapılır, seo nedir?, seo webmstr.net, webmstr.net seo yarışması
Joomla'da meta hazırlanması
Eğer bir joomla siteniz var metaları sizin hazırlamanızda fayda var hem google için büyük avantaj sağlayacak meta hazırlanması;
Öncelikle joomla sitenizin temanın dosyasını içini açıp metaları yerleştirin daha sonra joomlanın admin panel Global Configuration’dan da description ve meta keyleri yazıyorsunuz. Bu joomlanın ana dizinindeki index.php ye yazacaktır. Son olarak eğer içerik şeklinde bir site hazırlıyorsanız Content Item bölümünde yani yeni içerik girilen yerde solda images bulunduğu yerde Meta Info var buraya description tanımlayıp altındaki Add/Sec/Cat/Title buttonuna basmanız buttonda anlaşıldığı gibi Bölümü, Kategoriyi ve içeriğin başlığını key yapıyor böylelikle hem her sayfada description farklı olacağından dolayı google sevgisinide kazanmış olursunuz.
onurkuru
Gönderen Adsız zaman: 17:29 0 yorum
Etiketler: iyinet seo yarışması, Joomla'da meta hazırlanması, se nedir, seo forumu, seo ipuçları, seo nasıl yapılır, webmstr.net seo yarışması
13 Reasons Why NoFollow Tags Suck
Nofollow bağlar , (rel=”nofollow”) nitelik özgün bir biçimde arama motorlarını engellemek için yaratılandı takip eden bağlantılardan blogda miktardan dolayı yorumlar blog açıklama spamming.
Teori şudur spammers düzelmek için blog açıklamalardaki spamming seo mu ve site nofollowu için bağlantıları demir at render bunun gibi spam faydasız. Problem spammers durgun spamdır.
şimdi nofollow kabul edildi , blogun ötesinde yorumlar. Wikipedia nofollowu kullanan şimdidir , dış kaynaklı bağladığı için ve google şunun ödediğini önerir , bağlantılar bir nofollow niteliği kullanırlar.
Burada 13 sebep niçin nofollow bir başarısızlıktır.
1. Nofollow = noworky. Blogdaki kullanan nofollow menşe yorumlar , püskülün niyedi açıklama spammers önlemek için hiçbirşeyi yapar. Soru matematik ve plugins olarak diğer anti spamming aracı bunun gibi kullan akismet ve wordpress için spamkarma olarak bunun gibi çok daha fazla etkilidir.
2. Bir blogger açıklamaları ılımlılaştırırsa bir nofollow nitelik için ihtiyaç duymaz. Bir insan muayeneyi geçen “everyone bağlantı love.”i almalı
3. çünkü kullan nofollow birçok bloggersin hatta onların nofollowu kullandıklarını gerçekleştirmediği blogsun ihmal ettiğir wordpressi yorumla.
4. Nofollow=novalue. Niçin site metin reklamlarlar ve blogsda nofollowu kullanır orada değil mi?? Ne yahooyu yapsaydılar! Rehber nofollow? Listeleri satın almak için herhangi biri devam eder miydi? Açık seçik olarak o rehberin değeri püsküllerin listelere başvuruldukları nofollowun sıfırı olurdu.
5. Bir nofollow nitelikle birisine bağlamak bir işaret onlara güven. Someone’sin uzattığı çalkalamaya ulaşarak it’s fakat bir çift lateks eldiveni giymek dur.
6. Takip emer çünkü arama motorları özellikle google can’t akılı uydurur hakkında ve nasıl bu nedenle kargaşaya neden olan kullanılmış olmalı aptal şeyi hoşlandığı yapan tecrübesiz webmastersin arasında hayır sayfadan sitenin leakage” ve diğeri aptal sıraya dizdiği “protect düşünce.
7. Hayır uygun bir şekilde web sitelerini sıraya dizmek için conceal onun kendi başarısızlığa bir yoksul arama engine’s çözüm. What’s sonraki bağla?
Arama motorları teşhis etmeyin bir yöntemini geliştirip blog açıklamalarda yerleştirilen spam sitelere bağlantıları değersizleştirmeliler. Blog açıklamalardaki postalayan herkes niçin bir aç gözlü az spammersin aksiyonlarından acı çekmeli.
8. Bir blog postahaneyi yorumlamak o blog postahaneye daha fazlayı konu ile ilgili ekleyerek. Bir düşündürücü bir cümle postahane açıklamaların sayfalarına neden olabilir. Birisi zamanı alırsa yardıma site’sinizi hoşnut inşa eder , postalayan açıklamalarla meslekidir , onlara bazıyı vermek için nezaket aşkı bağlar.
9. Wikipediadaki koyan nofollow bir spam sandwich.de koyan gri poupondan hoşlanır ya da bir pig.de koyan parfümden hoşlan
Nofollowun üstünde göreve alan wikipedia eğlence , fakat sonuç olarak göreve onları almalısınız için onların spamı engellemek olan ilk yerde nofollowu yürüttükleri. Hangi sarımda setup olan yol wikipedianın hatalı olduğu anlamına gelir , kolay spamminge kadar çünkü kendisi açtı.
Bundan dolayı wikipediaya izin veren henüzün yerine kolay çıkışı alır çünkü sonuç olarak it’s birçok insanlar ve onu değiştirmek için bir önemli kaynak külhanbeyi olurdu sistemlerini değiştirerek yollara bakmalılar , artık spamminge açtık zaman öyle.
10. Bir nofollowu kullanan metin bağlantı reklamlar yaparlar duyu. Isterseniz google meyva suyunuzu yaymak için niçin bir bağlantı prezervatifi kullanır?
11. Hatta wordpress kurucu mat mullenweg bir başarısızlık olan nofollowu söyler; Bunun kusursuz biçimde çalıştığı “in teori fakat uygulamada tüm belli başlı blogging araç yıl önce bunu iki yapmasına rağmen ve yorumlayın ve trackback spam şimdi daha kötü kerede hala. Hindsightte ben don’t bir etkinin çok sahip olan nofollowunu düşünür rağmen i’m bizim çalıştığımız hala memnun it.”
12. Arama motorları nofollowu takip ederler. Kont nofollow siteexplorerdeki backlinks olarak bağlamakır için yahoo bilinen olur. Yani satan reklamcılıkın şartlarında site’s değerinizi inşa eden backlinksi inşa etmeye açıklama spammingdeki you’re amaç tla pagestrength ve programların kullandıkları diğer metrics paha biçilmiş criteria olarak yahoo backlinks faydasız.
13. Nofollow emer. Onunla kontrol edin!
Düşünceleriniz ne nofollowdalar? Siz destekler misiniz kullan wikipediada ya da teşhis etmek için bir yol olarakki nofollow bağlantıları ödedi?
Daha fazla muhakeme etti mi nofollow niçindir bir başarısızlık? Lütfen özgür onları paylaşını hisset altında.
Carstene [thanks ve katkıda bulunarak john. You’ve tüm nofollow’d! ]
--------------------------------------------------------------
Güzel bir konu olduğunu düşünüyorum ve paylaşmak istedim türkçe yazılar anlamsız olabilir ama anlamak isteyenlere yararlı olabilir.
Türkçe'ye tam olarak çevrilebilirse daha faydalı olur.
İyi Çalışmalar
SABQCES
Kaynak;
http://www.searchenginejournal.com/13-reasons-why-nofollow-tags-suck/4410/
Gönderen Adsız zaman: 17:27 0 yorum
Etiketler: 13 Reasons Why NoFollow Tags Suck, iyinet seo yarışması, seo yarışması, webmstr.net seo yarışması
Alexa ile ilgili Bilgiler.
Alexa ile ilgili Bilgiler.
Alexa Nedir?
Alexa, Web sitelerinin ziyaretçi sayılarına göre izlenerek, dünya sıralamasında kaçıncı sırada olduğunu gösteren bir internet rating sistemidir. Web üzerindeki en ciddi site ziyaretçi ölçüm sistemidir..
Alexa Neyi Ölçer?
Alexa bir sitenin görüntülenme - ziyaretçi sayısını, dünyada en çok ziyaret edilen siteler arasındaki 20 Milyon site arasında sıralar.
Web Siteniz Kaçıncı Sırada ?
http://www.alexa.com/data/details/?url=www.cmseo.org
Sıralama da 2 milyondan büyük bir sıralama sonucu aldıysanız sitenizin ziyaretçi sayısı “ÇOK ÇOK KÖTÜ”,
2 milyon ile 1 milyon arasında ise “KÖTÜ”,
1 Milyon ile 500 bin arasında ise “VASAT”,
500 bin ile 250 bin arasında ise “NORMAL”,
250 bin ile 100 bin arasında ise “İYİ”,
100 bin ile 50 bin arasında ise “ÇOK İYİ”,
50 bin altı “ÇOK ÇOK İYİ” olarak kabul edilebilmektedir.
Sitenizin sonucu; Avg. Traffic Rank: XXX.XXX
şeklinde sağda verilmiştir.
Çıkan sonuç Avg. Traffic Rank: “NO DATA” ise sitenizi muhtemelen sizden başka kimse (!) ziyaret etmiyor demektir…
Gönderen Adsız zaman: 17:24 0 yorum
Etiketler: seo forumu, seo ipuçları, seo nasıl yapılır, seo nedir?, seo yarışması, webmstr.net seo yarışması
Backlink Herşey midir?
Evet son zamanlarda bazı sitelerin altı, sağı, solu hep link dolu. Google’de yükselmek için bu kadar link değişimi yapıyoruz ama sonuçta bazen beklediğimiz kadar yükselemiyoruz. İşte bu sorun nedeniyle bir kaç tavsiye vermek istiyorum.
Bolca Backlink Ama Sonuç Hüsran ise Nedenleri?
1. Googlebot zeki bir bot. Aynı kodlamayla açılmış siteleri hangisi daha önce indexlediyse o bir (+) alıyor ve onu taklit edenler (-) . Bunu deneyimlerim sayesinde sölüyorum.
2. Kopaya makaleleri aldık ve bunlarla site açtık sağına soluna Adsense reklamı koyduk sonra Google beni yükselsin diye beklediyseniz yanıldınız. Belki siteniz ilk açıldığında Google yükseltti sitenizi. Ama çok çabuk düşersiniz, bu Google teknolojisinin bir sonucudur. Bu da kalıcı olmaz.
3. Siteniz Türkçe içerkili serveriniz ABD’de bu alt planda çok önemlidir. Ama sıralamada 1. derecede etkilemez. Ama siz PR1 ABD rakip site PR0 ve TR ise o kişi daha avantajlıdır ve sizden yukarda olabilir. Garipsemeyin.
4. Sitenizde orjinal makaleler var bolca backlink var ama domain daha yeni yine yükselmeniz zor. Bu durumda sabırlı olur bolca içerik eklemeye devam edin emin olunki süre geçtikçe yükselirsiniz.
5. Alexa etkisi varmıdır yokmudur sorusu çok gündemde olan bir sorudur. Ama ben test ettim diğer tüm özellikleri aynı ama alexaları farklı iki site açtım alexası yüksek daha üstlerde yer aldı.
Bunlar şimdilik aklıma gelen nedenler. Eklemeler yapabilirim.
spy_force
Gönderen Adsız zaman: 17:22 0 yorum
Etiketler: seo forumu, seo ipuçları, seo nasıl yapılır, seo nedir?, seo yarışması, webmstr.net seo yarışması, webmstr.net seo yarışması. seo yarışması
GOOGLE SİTENİZİ 24 SAATTE INDEXLESIN!!!
Evet sizler ile gerçekten denenmiş sağlam bir sır paylaşacağım. Bu sır SEO MADE EASY adlı elektronik
kitaptan alınmıştır. Sizlere daha önce Google'ın nasıl indexlediğini anlatmıştık. Şimdi ufak bir dönüş yapalım
o konuya ve indexleme neydi onu bir hatırlayalım...
Google'a giriyoruz ve arama kutucuğuna kendi sitemizin linkini yazıyoruz. Eğer resme benzer bir sonuç
ile karşılaşırsanız siteniz indexlenmemiş demektir...
Fakat bir sonraki gibi bir resim ile karşılaşırsanız Google sitenizi indexlemiş demektir...
İkinci resimde sonuçları daha net görebiliyoruz sanırım. Şimdi indexlenmenin ne olduğunu artık tamamı
ile biliyoruz. Gelelim ufak sırrımıza. Yeni bir site açtık ve bunu ilk önce Google'a kayıt ediyoruz:
http://www.google.com/addurl.html
sanırım adres pek yabancı gelmedi.
Sitemizi kayıt ediyoruz ve bekliyoruz peki ne kadar. Yaklaşık 6 hafta
belki en iyi ihtimalle 4 hafta. Peki daha erken çıkmanın bir yolu yok mu? Tabi ki var. Bu başlığı bunun için
açtık zaten. Size tam bir gün içerisinde Google tarafından indexlenmeyi vaat ediyoruz. Gelelim yönteme...
Öncelikle anahtar kelimelerimizi hatırlıyor muyuz? Evet ben örnek olarak “yumurta” kelimesini seçtim.
Google'a giriyoruz ve anahtar kelimemizi yani yumurta kelimesini arıyoruz.
En yüksek pr değerine sahip
siteleri seçiyoruz. Zaten en iyiler her zaman en tepede oldukları için zorlanmayacaksınız. Hedef pagerank
değerimiz en az 5 olmalı. Pr5 ve üzeri siteleri buluyoruz ve onlara link değişimi yapmak istediğimize dair
sağlam bir mail yolluyoruz. Eğer profesyonelce yapılabilirse sonuç alma ihtimaliniz var. Eğer bu şekilde 1
adet pr5 back-link alabilirseniz siteniz 3 günden az bir zamanda indexlenir. Eğer pr6 değerinde bir back-link
elde ederseniz siteniz 24 saatten az bir sürede indexlenir. Pr5 değerinde 6 adet back-link alırsanız yine 24
saatten az bir sürede indexlenirseniz...
Burada bir tavsiyem pr değeri yüksek bazı siteler belirli bir ücret karşılığı sizlere link vermektedir. Mesela
pr7 değerindeki bir siteden aylık 150$ karşılığında link alabilirsiniz. Zaten bir aylık yeter bile. Çünkü o ayın
sonun siteniz çoktan indexlenmiş olacak.
Gönderen Adsız zaman: 17:20 0 yorum
Etiketler: webmstr.net seo yarışması, webmstr.net seo yarışması. webmstr.net seo
Metataglar Ve Anlamları
Metataglar Ve Anlamları
Genel olarak kullanılan metataglar ve anlamları aşağıdaki gibidir;
Bu metatag sayfanın dilini söylemektedir.content= "tr" bölümü sitenin dilinin Türkçe olduğunu söylemektedir.
Bu metatag sayfanın başlığını belirtmektedir. arasına yazmış olduğumuz metin sayfanın başlığını bildirir.
Bu meta sayfanın içeriğinin doküman yapısında olduğunu belirtir.
İçeriğin hangi kesimlere hitap ettiğini belirtir. Global evrensel dünya çapındaki her yaş grubu anlamındadır.
Bu metatagda robotlara bulduğun linki takip et ve orayı indexle komutunu vermektedir. Robotların doğasında linkleri takip edip indexlediği için bu metanın kullanılması zorunlu değildir.
Bu metatag robotların siteyi ziyaret ettikten sonra bir daha ne zaman ziyaret gelmelerini belirtirsiniz.content="1 DAYS" bölümünde yer alan 1, robotlara siteyi indexledikten 1 gün sonra siteyi tekrar ziyaret etmesini söyler.
Bu meta ise sayfada kullandığınız karakter dilini söylemektedir.Bunu sayfa dili olarak ta algılamamıza rağmen, 2side farklıdır.
Burası ise sitenizi tanıtabileceğiniz kısım. Bu bölümün title, keyword ve sayfa ile uyumlu olması gerekir.
Bu metatagda sitenizin yada sayfanızdaki anahtar sözcüklere yer vermeniz içindir. Arama motorlarında hangi kelimelerde üst sıralara çıkmak istiyorsanız, bu bölüm dahil title ve description bölümüne o kelimeyi yazmalısınız. Mesela : webmstr.net seo yarışması
Gönderen Adsız zaman: 17:15 0 yorum
Etiketler: meta tag nasıl yapılır, meta tag nedir, meta taglar, seo forumu, webmstr.net seo yarışması
webmstr.net seo yarışması - İnsanların Web Sitenizi Bulmasını Sağlayın: 8 SEO İpucu
İnsanların Web Sitenizi Bulmasını Sağlayın: 8 SEO İpucu
Deneyimli Web tasarımcıları size, "Yalnızca siteyi kurarsanız kimse gelmez" diyecektir. Bu doğru. Yalnızca bir Web sitesi kurmak ziyaretçi çekmez. Müşterileri bir kez sitenize gelmeleri için ayartmak çaba gerektirir, tekrar gelmeleri içinse daha fazla çaba harcamanız gerekir.
Çoğu insanın Web sitelerini bulma yöntemlerinden biri Google.com gibi arama motorları kullanmaktır. Google, tüm Internet aramalarının yaklaşık yarısını oluşturmaktadır. Yahoo! ve MSN en sık kullanılan diğer arama siteleridir.
Arama sonuçlarında iyi bir sıralama derecesine sahip olmak, insanların sitenizi bulmalarına yardımcı olmak için şarttır. Çoğu insan ilk arama sayfasından ileri gitmez. Ayrıca listenin en yukarısında olmak en altında olmaktan iyidir.
Arama motorları arama sonuçlarını sıralamak için ileri düzeyde algoritmalar kullanır. İyi sayfa sıralama dereceleri rastlantısal değildir. Üst sıralamalarda görünecek Web sayfaları oluşturma sürecine Arama motoru optimizasyonu veya SEO denir.
Her arama motoru biraz farklı bir algoritma kullanır. Üstelik bunların çoğu algoritmalarını düzenli aralıklarla ayarlar. Ancak tüm arama motorlarında temel bir SEO geçerlidir. SEO ustalık gerektirse de, dikkatle planlanan bir yaklaşım Web sitenize gelen trafiği artırabilir.
Başarılı bir SEO'ya giden sekiz adım aşağıda verilmektedir.
1. Anahtar Sözcükleri Akıllıca Seçin
Anahtar sözcükler, müşterilerin sitenizi bulmak için arama motorlarında kullandıkları sözcüklerdir. Amaç, sayfanızı bu sözcük veya ifadeler için en iyi duruma getirebilmektir. İşletmenizi tam olarak yansıtan anahtar sözcükler seçmelisiniz. Potansiyel müşterilerinizi hedefleyecek kadar özel olmalı, ancak çok da daraltılmamalıdır.
Büyük olasılıkla birçok anahtar sözcüğünüz olacaktır. En iyi yaklaşım farklı sayfalar için farklı anahtar sözcükler seçmektir. İşletmenizin adı iyi biliniyorsa, Hakkımızda sayfasında anahtar sözcük olarak işletmenizin adını kullanın. Ancak çoğu müşteri adınızı değil, ününüzü veya hizmetinizi arar.
Anahtar sözcükler hakkında yardım almak için, sitenizde hangi arama terimlerinin işe yaradığını görmek üzere sunucu günlüklerinize bakın. Ayrıca rakip sitelerde işe yarayan sözcükleri görmek için çeşitli arama terimleri deneyin. Yarışma Sözcüğü : www.r10.net küresel ısınmaya hayır seo yarışması
2. Anahtar Sözcükleri Akıllıca Kullanın
Sitenizin anahtar sözcükleri tüm sayfalarınızın "meta başlığı" içinde görünmelidir. "Meta başlık," tarayıcı penceresinin en üstünde, menü çubuğunun üzerinde görüntülenir.
Ayrıca, anahtar sözcükler açılan Web sayfası boyunca düzenli olarak görüntülenmelidir. Özellikle başlangıç paragraflarında sık sık göze çarpmaları önemlidir.
Ancak gereğinden fazla anahtar sözcük kullanmamaya çalışın. Buna "anahtar sözcük yığma" denir. Arama motorları bunu saptayabilir ve sayfa sıralamanızı düşürebilirler. En iyi düzeyde anahtar sözcük yoğunluğunu bulmanıza yardımcı olabilecek araçlar vardır. Ancak sitenin sayfalarını yazan yazılımlardan sakının. Arama motorları bunu da fark edebilir.
İşte altın SEO kuralı: Asla anahtar sözcük yerleştirmek adına içeriğinizin kalitesinden ödün vermeyin. Bu, sayfa sıralamanızı etkiler. Daha önemlisi, siteniz ziyaretçilerin ilgisini çekmez.
3. Anahtar Sözcükleri Tıklatma Başına Ödeme Reklamlarıyla Sınayın
Google AdSense, MSN adCenter veya başka bir tıklatma başına ödeme reklam programı, anahtar sözcüklerinizin etkinliğini sınar. Anahtar sözcüklerinizin sitenize trafik getirip getirmeyeceğini görebilirsiniz. Ayrıca anahtar sözcüklerinizin doğru müşterileri hedeflediğinden de emin olursunuz.
Tıklatma başına ödeme maliyetli olabilir. Ancak doğru kullanıldığında sitenize müşteri çekecektir.
Tıklatma başına ödeme, arama motoru optimizasyonu yerine kullanılmaz. Anahtar sözcüklerinizi değerlendirmek için SEO ile bir arada kullanılmalıdır. Çıkan sonuçlar iyi değilse, anahtar sözcüklerinizi değiştirmeyi düşünebilirsiniz.
4. Diğer Sitelerden Kendi Sitenize Bağlantılar Oluşturun
Arama motorları size gelen bağlantıları sitenize verilen oylar olarak değerlendirir. Bu nedenle gelen bağlantı sayısı arttıkça sayfanızın sıralaması yukarılara taşınır.
Ancak bunda sınırlandırmalar vardır. Arama motoru, bağlanan sitelerin kaliteli adresler olduğunu görmelidir. Sitenize, itibarı kötü olan sitelerden yapılan bağlantılar sıralamanızı kötü şekilde etkiler.
İşletmenizle ilişkili web sitelerine, bağlantı değiş tokuşu teklifi yapın. Daha yüksek bir sıralamaya sahiplerse sizin için daha iyi olur. Kötü itibarı olan sitelerden, sitenize yaptıkları bağlantıları kaldırmalarını isteyin.
Sitenize bağlantı içeren sitelerin listesini görmek için bir arama motoru kullanmayı deneyin. Arama kutusuna Link:sitenizinadı yazmanız yeterlidir. www.r10.net küresel ısınmaya hayır seo yarışması
5. SEO Kampanyanızda Etik Değerlere Uyun
Sayfa sırlamasını yukarılara taşımak için aldatıcı yöntemler kullanmak ters etki yapar. Sitenizin arama sonuçlarından çıkarılmasına bile yol açabilir. Bir kez arama sonuçlarından çıkarılırsanız geri girmeniz neredeyse imkansızdır. Bu nedenle etik olmayan her türlü yöntemden kaçının.
Gereğinden fazla anahtar sözcük kullanmayın. Küçük yazı tipi veya sayfanızın arka planıyla aynı renkte metinler gibi gizli metin kullanmayın. Sitenize bağlantısı olan sitelerle aynı olan ayna siteler oluşturmayın. Ayrıca içeriğin her sayfada önemli değişiklikler göstermesine dikkat edin. Birden çok sayfada benzer içerik kullanmak arama motorlarına bir aldatma yöntemi gibi görünebilir.
Sayfanızda paravan sayfa kullanmamalı veya sayfanızın arkasına sayfa gizlememelisiniz. Paravan kullanıldığında iki sayfa oluşturulur. Arama sitesi veri toplayıcıları, anahtar sözcüğü çok olan tek bir sayfa görecektir. Ziyaretçilerse anahtar sözcüklerle ilgili olmayabilen diğer sayfayı görür.
Bu durumla ilgili bir istisna vardır: Bir Flash siteniz varsa, optimizasyon neredeyse olanaksızdır. Arama veri toplayıcıları Flash'ı anlamaz. Bu durumda, arkasında açılan bir HTML sitesi kurabilirsiniz. Yalnız bu sitenin Flash sitesiyle aynı içeriğe sahip olduğundan emin olun.
6. Sitenizi Arama Motorlarına Gönderin
Sitenizin arama motorlarının dizininde yer aldığından emin olmak istiyorsunuz. Sitenize gelen çok sayıda bağlantı varsa, Web veri toplayıcıları sitenizi otomatik olarak bulacaktır. Web veri toplayıcıları Internet üzerinde "gezinerek" motorun site veritabanını güncelleştirir.
Siteniz otomatik olarak görüntülenmiyorsa, bir gönderim hizmeti aracılığıyla veya kendiniz, sitenizi dizine alınması için gönderebilirsiniz. Üç büyük arama sitesinin Web adresi gönderme formları vardır. Aşağıda A.B.D.'deki gönderme sayfalarının bağlantıları yer almaktadır:
Google: http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl
Yahoo!: http://tinyurl.com/5oclp (kayıt gerekli)
MSN: http://beta.search.msn.com/docs/submit.aspx
7. SEO'nuzun İlerlemesini Takip Edin, Ancak Sabırlı Olun
SEO bir anda gerçekleşmez. İyi sayfa sıralamalarına ulaşmak aylar alır. SEO kampanyanızı aceleye getirmek hatalara yol açabilir. Bu hataların sonuçları ise ciddi olabilir.
Ancak ilerlemeyi takip etmek önemlidir. Sıralamanızı görmek için anahtar sözcüklerinizle aramalar yapın. Sitenizin ilgili terimlerle ortaya çıkmaya başladığını görmek heyecan vericidir. Bu da işin ek kazancıdır.
Sonuçlar dalgalanma gösterecektir. Sıralamalar günlük, hatta saatlik olarak değişir. Nerede bulunduğunuzu doğru değerlendirebilmek için sık sık denetleyin. Küçük değişiklikleri önemsemeyin. Ancak sıralamada gerileme eğilimi olduğunu fark ederseniz önlem alın.
Sitenizin trafiği arttıkça satışlar da artmalıdır. Satışlar artmıyorsa, sitenizin içeriğini ve kullanım rahatlığını yeniden değerlendirin. İyi metinler ve işaretçiler satışların artmasına yardımcı olacaktır.
8. Dış Kaynak Kullanmayı Düşünün
Arama motoru optimizasyonu süreklilik gösteren bir süreçtir ve tam zamanlı bir iş olabilir. Bazı şirketler SEO alanında uzmanlaşmıştır.
Web sitenizin optimizasyonunu bir SEO şirketine vermek maliyetli bir seçim olabilir. Fiyatlar sitenize, sunulan hizmetlere ve sürenin uzunluğuna bağlı olarak değişir. Ancak, sağladığı avantajlar bunu akıllıca bir yatırıma dönüştürebilir. Sizden daha iyi sonuçlar alabilecek uzmanlar kiralamış olursunuz. Ve iyi bir SEO ile iş hacminin artması büyük olasılıkla bu maliyeti fazlasıyla karşılayacaktır.
Kötü SEO, hiç SEO olmamasından daha zararlı olabilir. Bu nedenle kampanyanızı yönetmesi için doğru şirketi bulmak önemlidir. Şirketin etik kurallarını görmek istediğinizi söyleyin. Aldatıcı SEO yöntemlerini içermiyor olmalıdır.
Şüphesiz şirketin kendisinin de iyi bir sıralaması olmalıdır. Ama yalnızca buna güvenmeyin. Şirketin sağladığı referanslarla iletişim kurun. Şirketin çalıştığı siteleri ziyaret edin ve reklam metni yazma kalitesine dikkat edin.
Bunun dışında şirketin ayrıntılı bir plan sağlaması gerekir. Bu plan, sıralamanızı artırmak için çeşitli yöntemler içermelidir. Yöntemlerinin ve fiyatlandırma planının net olması gerekir.
Gerçekçi olmayan beklentiler oluşturan şirketlere dikkat edin. Örneğin uzun bir dönem boyunca Google'da en üst sırada kalmayı garanti ediyorsa uzak durun. Ayrıca hızlı sonuçlar vaat ediyorsa aldatıcı yöntemleri kullanıyor olabilir.
Dış kaynak kullanmaya karar vermeden önce, anahtar sözcükleri bulmanıza, sayfa göndermenize ve sonuçları takip etmenize yardımcı olabilecek SEO yönetimi yazılımını denemek isteyebilirsiniz. Bunun maliyeti dış kaynak kullanmaktan daha düşüktür.
Arama motoru optimizasyonunun da zaten bunlari saglayabilecegini unutmayin. İyi optimize edilmis sayfalar ziyaretci cekebilir, ancak yalnizca iyi bir urun teklifi ziyaretciyi musteriye cevirebilir.
Gönderen Adsız zaman: 17:14 0 yorum
Etiketler: İnsanların Web Sitenizi Bulmasını Sağlayın: 8 SEO İpucu, iyinet seo yarışması, seo forumu, seo ipuçları, seo nasıl yapılır, seo nedir?, webmstr.net seo yarışması
webmstr.net seo yarışması - 94 Arama Motoruna Kayıt (Tek Link)
Gönderen Adsız zaman: 16:38 0 yorum
Etiketler: arama motorları, arama motorları nedir, aramotolarına kayıt, seo forumu, seo ipuçları, seo nasıl yapılır, seo nedir?, webmstr.net seo yarışması. seo yarışması
webmstr.net seo yarışması - [DMOZ] Sitesini Ekleyeceklere Tavsiyeler
1.) Sitenizi eklerken doğru kategoriyi seçtiğinizden mutlaka emin olmalısınız. Gerekirse minimum alt kategoriye inmelisiniz.
2.) Sitenizi sadece 1 defa gönderin. Aslında maximum bekleme süreniz 2 yıl fakat, eğer 2 ay içerisinde sonuç alamazsanız tekrar göndermenizi öneririm. Farklı kategorilere tekrar tekrar göndermek uyanıklığını kesinlikle yapmayın, spam filtresine takılır siteniz.
3.) Sitenizin başlığında sitenizin lakabını kullanın. Asla sitenizin ana içeriğinin adını yazmayın. Örneğin Harry Potter konulu bir siteniz var diyelim, kesinlikle gidipte başlığa Harry Potter yazmayın. Sitenizin lakabı yok ise eğer, Alanadı.com biçiminde yazmak en ideali olur. Bunun dışında sitenizi abartan ve öven terimler kullanmaktan kaçının.
4.) Adres bölümüne tam domain adınızı yazın, sonuna mutlaka slash(/) koyun. Başına http:// portu eklemeyi unutmayın.
5.) En çok hata yapılan kısımlardan biri olan açıklama bölümüne değinmeliyim. Bu bölümde "Harry Potter hakkında herşeyi bulabilirsiniz!" gibi bir terim yazarsanız siteniz asla eklenmez. Sitenizi öven ve abartan sözler kullanmamalısınız. Bu bölümde sitenin içeriği hakkında bilgi vermeli ve sitenizin bölümlerini açıklamasınız. Başlığı, açıklamada kullanmamaya özen göstermelisiniz. İkinci çoğul şahıs ekleri bu bölümde kullanılmamalı, noktalama işaretleri ve dilbilgisi hususlarına özen gösterilmelidir.
Örnek bi açıklama:
Harry Potter hayran sitesinde; seri hakkında bilgiler, haber, dosyalar ve forum bulunuyor.
Daha fazla açıklama tarzı ve kıstas için o kategoride diğer siteleri inceleyebilirsiniz.
6.) Sitenizin tüm bölümleri tamamlanmış olmalı ve içerik özgün olmalıdır. Siteniz yapım aşamasında ise bitirdikten sonra önermelisiniz.
7.) İçerisinde gizli keyword'ler, sürüyle link değişimleri ve reklam dolu, spam yapan sayfalar kesinlikle eklenmez.
8.) İçeriğiniz orjinal olmalıdır. Alıntı kısımlar var ise kaynak mutlaka belirtilmelidir.
9.) Site önerinizi yaptıktan sonra, rahatsızlanmak için en azından 1 ay beklemeniz gerekmektedir. Zaten sitenin, spam filtresinden geçip editörlere ulaşması bir miktar zaman alıyor. Unutmayalım ki editörler bu işi gönüllü yapıyor ve sitenini onaylamak gibi bir zorunlulukları yok.
Gönderen Adsız zaman: 16:36 0 yorum
Etiketler: dmoz, dmoz site ekle, dmoza site nasıl eklenir, seo forumu, seo ipuçları, seo nasıl yapılır, seo nedir?, webmstr.net seo yarışması. webmstr.net seo
webmstr.net seo yarışması - Msn Başarılı dizine alma için yol gösterici bilgiler
Burada, MSNBot gezgininin ve diğer web gezginlerinin sitenizi etkili şekilde dizine almalarına ve derecelendirmelerine yardımcı olacak bazı önerilere yer verilmiştir. Ayrıca, MSN Search tarafından önerilmeyen bazı öğelerin ve tekniklerin listesini de burada bulabilirsiniz.
Web siteniz için teknik öneriler
- Sayfalarınızda yalnızca düzgün biçimlendirilmiş HTML kodu kullanın. Tüm etiketlerin kapatıldığından ve tüm bağlantıların doğru çalıştığından emin olun. Siteniz bozuk bağlantılar içeriyorsa, MSNBot sitenizi etkili bir şekilde dizine alamayabilir ve kullanıcılar tüm sayfalarınıza erişemeyebilir.
- Bir sayfayı taşırsanız, sayfanın özgün URL'sini ziyaretçileri yeni sayfaya yönlendirilecek şekilde ayarlayın ve taşımanın kalıcı mı yoksa geçici mi olduğunu onlara söyleyin. Daha fazla bilgi için bkz: Siteniz taşındığında yapmanız gerekenler.
- MSNBot gezgininin sitenizde gezinmesine izin verildiğinden ve sitenizi dizine almaları yasaklanan web gezginleri listenizde bulunmadığından emin olun.
- MSNBot ve diğer web gezginlerinin sitenizi nasıl dizine alacaklarını denetlemek için bir robots.txt dosyası veya meta etiketleri kullanın. robots.txt dosyası web gezginlerine hangi dosyalarda veya klasörlerde gezinmelerine izin verilmediğini belirtir. Web Robots Sayfaları, robots.txt Robots Dışlama standardıyla ilgili ayrıntılı bilgi sağlar. Bu site yalnızca İngilizce olabilir.
- URL'lerinizin basit ve statik olmasına dikkat edin. Karmaşık veya sık değişen URL'lerin bağlantı hedefleri olarak kullanılması zordur. Örneğin, www.example.com/sayfam URL'sinin MSNBot tarafından gezinilmesi ve insanların bu URL'yi yazması, birden çok uzantısı olan uzun bir URL'ye göre daha kolaydır. Ayrıca, değişmeyen bir URL'yi insanların anımsaması daha kolaydır ve bu da URL'ye başka sitelerde bağlantı hedefi olarak yer verilmesi olasılığını artırır.
Sitenizi ziyaretçiler için çekici hale getirmenin ve yeniden gelmelerini sağlamanın en iyi yolu, sayfalarınızı hedef kitlenin ilgileneceği değerli içerikle tasarlamaktır.
- Görünür sayfa metnine, kullanıcıların sitenizdeki bilgileri bulmak için arama sorgusu terimi olarak seçebilecekleri sözcükleri ekleyin.
- Tüm sayfaları uygun bir boyutla sınırlayın. Her sayfanın tek bir konuya odaklanmasını öneririz. Resimsiz bir HTML sayfası 150 KB'den küçük olmalıdır.
- Her sayfanın en az bir statik metin bağlantısıyla erişilebilir olduğundan emin olun.
- Dizine alınmasını istediğiniz metni görüntülerin dışında tutun. Örneğin, şirketiniz adının veya adresinin dizine alınmasını istiyorsanız, bu bilgilerin sayfada şirket logosunun dışında da görüntülendiğinden emin olun.
- Site haritası ekleyin. Bu, MSNBot gezgininin tüm sayfalarınızı kolayca bulmasına olanak tanır. Menülere, liste kutularına ve benzer öğelere katıştırılan bağlantılar, site haritanızda görünmedikleri sürece web gezginleri için erişilebilir değildir.
- Site hiyerarşinizi oldukça düz tutun. Yani, her sayfanın giriş sayfasından uzaklığı üç tıklatmayı geçmemelidir.
Aşağıdaki öğeler ve teknikler MSN Search dizininin kullanımına uygun değildir. Bu öğelerin ve tekniklerin kullanılması sitenizin MSN Search içinde nasıl derecelendirildiğini etkileyebilir ve sitenizin dizininden kaldırılmasıyla sonuçlanabilir.
- Sayfanın anahtar sözcük yoğunluğunu artırmak için sayfaları gereksiz sözcüklerle doldurma. Kullanıcıların görüntüleme olasılıklarının düşük olduğu ALT etiketleriyle doldurmak da buna dahildir.
- Gizli metin veya bağlantılar kullanma. Yalnızca kullanıcılar tarafından görülebilir metin ve bağlantılar kullanmanız gerekir.
- Sayfanıza yönelik bağlantıların sayısını yapay olarak artıracak bağlantı grupları gibi teknikler kullanma.
Gönderen Adsız zaman: 16:32 0 yorum
Etiketler: seo, seo forumu, seo ipuçları, seo nasıl yapılır, seo yarışmaları, webmstr.net seo yarışması
webmstr.net seo yarışması - Sitenizi Yahoo'ya EkLeyin
Gönderen Adsız zaman: 16:30 0 yorum
Etiketler: seo ipuçları, seo nasıl yapılır, seo nedir?, Sitenizi Yahoo'ya EkLeyin, webmstr.net seo yarışması, Yahoo.com, yahoo.com a kayıt arama yahoo, yahooya kayıt
webmstr.net seo yarışması
webmstr.net seo yarışması'nda birinciliğe hızla koşmaya dewam ediyoruz ve bi önerim oldu site yönetimine
Şöyle yazdım sitede :
Arkadaşlar seo yarışmasına bende katılmayı düşünüyorum ama baktımda Archer34 diye admin arkadaşta katılıyormuş. Bence adminlerin katılması doğru değil ve hiç bir yarışmada site yönetiminden birilerinin katıldığını duymadım, görmedim hele adminler hiç duymadım bu yüzden biraz sakıncalı gibi bende adminlerin Katılmaması gereklidir. ?
Bide vereceğiniz ödülleride biraz açarsanız güzel olur yani bu vereceğiniz RESELLERİN özelliklerini biraz açsanız ve aylık mı yıllık mı yazsanız çok güzel olur.
Herkerse başarıLar.
---------------------------------------
evet arkadaşlar bende adminlerin katılması uygun değil sizdece öyle değilmi ?
Gönderen Adsız zaman: 16:25 0 yorum
Etiketler: iyinet seo yarışması, se nedir, seo yarışmaları, webmstr.net seo yarışması