webmstr.net seo yarışması - Msn Başarılı dizine alma için yol gösterici bilgiler

Burada, MSNBot gezgininin ve diğer web gezginlerinin sitenizi etkili şekilde dizine almalarına ve derecelendirmelerine yardımcı olacak bazı önerilere yer verilmiştir. Ayrıca, MSN Search tarafından önerilmeyen bazı öğelerin ve tekniklerin listesini de burada bulabilirsiniz.

Web siteniz için teknik öneriler

  • Sayfalarınızda yalnızca düzgün biçimlendirilmiş HTML kodu kullanın. Tüm etiketlerin kapatıldığından ve tüm bağlantıların doğru çalıştığından emin olun. Siteniz bozuk bağlantılar içeriyorsa, MSNBot sitenizi etkili bir şekilde dizine alamayabilir ve kullanıcılar tüm sayfalarınıza erişemeyebilir.
  • Bir sayfayı taşırsanız, sayfanın özgün URL'sini ziyaretçileri yeni sayfaya yönlendirilecek şekilde ayarlayın ve taşımanın kalıcı mı yoksa geçici mi olduğunu onlara söyleyin. Daha fazla bilgi için bkz: Siteniz taşındığında yapmanız gerekenler.
  • MSNBot gezgininin sitenizde gezinmesine izin verildiğinden ve sitenizi dizine almaları yasaklanan web gezginleri listenizde bulunmadığından emin olun.
  • MSNBot ve diğer web gezginlerinin sitenizi nasıl dizine alacaklarını denetlemek için bir robots.txt dosyası veya meta etiketleri kullanın. robots.txt dosyası web gezginlerine hangi dosyalarda veya klasörlerde gezinmelerine izin verilmediğini belirtir. Web Robots Sayfaları, robots.txt Robots Dışlama standardıyla ilgili ayrıntılı bilgi sağlar. Bu site yalnızca İngilizce olabilir.
  • URL'lerinizin basit ve statik olmasına dikkat edin. Karmaşık veya sık değişen URL'lerin bağlantı hedefleri olarak kullanılması zordur. Örneğin, www.example.com/sayfam URL'sinin MSNBot tarafından gezinilmesi ve insanların bu URL'yi yazması, birden çok uzantısı olan uzun bir URL'ye göre daha kolaydır. Ayrıca, değişmeyen bir URL'yi insanların anımsaması daha kolaydır ve bu da URL'ye başka sitelerde bağlantı hedefi olarak yer verilmesi olasılığını artırır.
Web siteniz için içerik kuralları


Sitenizi ziyaretçiler için çekici hale getirmenin ve yeniden gelmelerini sağlamanın en iyi yolu, sayfalarınızı hedef kitlenin ilgileneceği değerli içerikle tasarlamaktır.
  • Görünür sayfa metnine, kullanıcıların sitenizdeki bilgileri bulmak için arama sorgusu terimi olarak seçebilecekleri sözcükleri ekleyin.
  • Tüm sayfaları uygun bir boyutla sınırlayın. Her sayfanın tek bir konuya odaklanmasını öneririz. Resimsiz bir HTML sayfası 150 KB'den küçük olmalıdır.
  • Her sayfanın en az bir statik metin bağlantısıyla erişilebilir olduğundan emin olun.
  • Dizine alınmasını istediğiniz metni görüntülerin dışında tutun. Örneğin, şirketiniz adının veya adresinin dizine alınmasını istiyorsanız, bu bilgilerin sayfada şirket logosunun dışında da görüntülendiğinden emin olun.
  • Site haritası ekleyin. Bu, MSNBot gezgininin tüm sayfalarınızı kolayca bulmasına olanak tanır. Menülere, liste kutularına ve benzer öğelere katıştırılan bağlantılar, site haritanızda görünmedikleri sürece web gezginleri için erişilebilir değildir.
  • Site hiyerarşinizi oldukça düz tutun. Yani, her sayfanın giriş sayfasından uzaklığı üç tıklatmayı geçmemelidir.
MSN Search tarafından önerilmeyen öğeler ve teknikler

Aşağıdaki öğeler ve teknikler MSN Search dizininin kullanımına uygun değildir. Bu öğelerin ve tekniklerin kullanılması sitenizin MSN Search içinde nasıl derecelendirildiğini etkileyebilir ve sitenizin dizininden kaldırılmasıyla sonuçlanabilir.
  • Sayfanın anahtar sözcük yoğunluğunu artırmak için sayfaları gereksiz sözcüklerle doldurma. Kullanıcıların görüntüleme olasılıklarının düşük olduğu ALT etiketleriyle doldurmak da buna dahildir.
  • Gizli metin veya bağlantılar kullanma. Yalnızca kullanıcılar tarafından görülebilir metin ve bağlantılar kullanmanız gerekir.
  • Sayfanıza yönelik bağlantıların sayısını yapay olarak artıracak bağlantı grupları gibi teknikler kullanma.

0 yorum: