Sandbox nedir? / nasıl girilir? / nasıl çıkılır?

Bu yazıda google sandbox hakkında biraz bilgi edinecez nedir nasıl girilir nasıl çıkılır vs tarzından :)


Websitem sandbox filtresine takıldımı?

Ne zamanki webmasterlar sandbox filtresi hakkında birşeyler öğrendi, Her zaman için ilk sordukları soru websitem sadboxa takıldımı.

Sandbox filtresinin ve googledan banlanma kavramları kesinlikle farklı şeylerdir. Yani sandbox a girdiginizde google dan banlanmış olmassınız. Eger alan adınızı google aratıp 0 sonuç alırsanız (google da daha önce listelenmiş olmanız gerekir) büyük ihtimalle google dan banlanmışsınız. Bunu anlamanın bir diğer yoluda web sitenizin log dosyalarına göz atmak, google bot un ugrayıp ugramadıgını görebilirsiniz eğer banned bir siteye sahipseniz büyük ihtimal google bot ugramayacaktır.

Banlanmadınız ama google aramalarında üst sıralarda çıkamıyorsunuz, bu noktada bakmanız gereken websitenizin içerigi ve inbound linklerinizin (alt sayfalarınızın) kalitesi. Yapabileceginiz ise rekabetin daha az oldugu anahtar kelimeler (keywords) üzerine yogunlaşmak olabilir. Diğer arama motorlarından yüksek ziyaretci alıyorken googledan çok daha az yada hiç ziyaretci alamıyorsanız büyük bir olasılıkla sandboxtasınız.

Sandbox tan çıkmanın bir yolu varmı?

Hızlı bir cevap vermek gerekirse, EVET, ama bu cevabı pek sevmeyeceksiniz. Ayrıca cevap çok basit. Bu filtre sürekliligi olan bir filtre değildir, uygulanmasının nedeni ise arama motorlarına yapılan spam ları mümkün olduğu kadar azaltmaktır. Sonuç olarak, eğer websitenizi geliştirmeye devam ederseniz sandbox tan çıkarsınız.

Eger websiteniz sandbox a takıldıysa, bu süreyi iyi degerlendirmeye bakın. Arama motorları dışından gelen ziyaretci kaynaklarının geliştirilmesi için çok iyi bir fırsat oldugunu unutmayın. Ne zamanki arama motorları dışında ziyaretcileriniz oluşmaya başlayacak işte o zaman sandbox tan çıkacak ve ziyaretci sayınızın arttıgını göreceksiniz.


Not: site-reference.com'da ki tutorialdan alınmış bir bölümdür.

0 yorum: