JAVA Uygulamaları - webmstr.net seo yarışması

JAVA Uygulamaları

David Flanagan

612 Sayfa 35 YTL 1.Baskı


O'Reilly'nin Java Examples in a Nutshell kitabının çevirisidir.Java Uygulamaları, Java programlama örnekleriyle dolu bir kitaptır. Elinizdeki kitap, Java 1.3 versiyonunu temel almakta ve 164 pratik örnek içermektedir: 18000’in üzerinde, bol açıklamalı, profesyonelce hazırlanmış Java kod satırı. Öreklerde, servlet’ler, JSP, XML, Swing ve Java 2D de dahil olmak üzere 20 Java API’si örneklendirilmektedir. Çok satan Java in a Nutshell kitabının yazarının yazdığı kitap, inceleyip çalıştırabileceğiniz ve istediğiniz gibi değiştirebileceğiniz örnekler ve açıklamalarıyla doludur. En kolay, örneklerle öğreniyorsanız, bu kitap tam size göre.

Bu kitap, aynı yazarın Java in a Nutshell, Java Foundation Classes in a Nutshell ve Java Enterprise in a Nutshell kitaplarını tamamlayacak, bu kitaplarda anlatılan konuları örneklendirecek şekilde yapılandırılmıştır. Bu kitapta ise, ister programlamaya yeni başlamış, isterse belirli bir mesafe kaydetmiş olun, işinize çokça yarayabilecek uygulamalar bulabileceksiniz. Bu kitapta sadece Java sözdizimi veya metot çağrımlarının detaylı açıklamalarına yer verilmiyor; aynı zamanda, bol açıklamalı, çalışır durumdaki örneklerle Java’da neler yapabileceğiniz gözler önüne seriliyor. Her bir bölümün sonunda programlama uygulamalarına yer verilerek, bölüm içinde geliştirilen uygulamaları daha da geliştirmeniz size ödev olarak veriliyor.

Java Uygulamaları özetle aşağıdakileri içeriyor:

  • Temel Java fonksiyonelliğini ve I/O, kanallar, networking, güvenlik, yansıma, serileştirme dahil temel Java API’lerini örneklendiren uygulamalar.
  • Java’nın grafiksel kullanıcı arabirimini ve grafik özelliklerini kullanan programlar; özellikle de Swing, Java 2D, yazdırma, veri aktarımı, JavaBeans ve applet API’leri.
  • Uzak metot çağrımı (RMI), veritabanı bağlanabilirliği (JDBC), servlet’ler, JavaServer Pages (JSP) ve XML dahil önemli kurumsal Java API’lerini örneklendiren uygulamalar.
  • Bir programlama kavramını veya Java sınıfını kitapta aramanıza ve buna ilişkin örnekleri kolayca bulmanıza yarayan bir uygulama dizini.

164 tam kodlu örnek ve 82 geçerli uygulama…

0 yorum: