vB-Hacker.com daki seo yarışması

Youtube'da yüksek çözünürlüklü videolar 3 ay sonra
Youtube yaptığı açıklamada kullanıcılara yüksek çözünürlükte video sağlayacak yeni sistem ve yeni oynatıcının testlerine 3 ay içinde başlayacaklarını belirtti.

Youtube'dan Steve Chen'in yaptığı açıklamada yüksek çözünürlük için ilk çalışmaların haberini verdi. 3 ay içinde başlanacak çalışmalar neticesinde kullanıcılar Youtube üzerinden yüksek kalitede video izleyebilecek.

Yüksek çözünürlük sağlayacak yeni sistemde Youtube'a bağlanan kullanıcıların internet hızları tespit edilerek o hıza en uygun çözünürlükte video sağlanacak. Kullanıcı isterse daha yüksek çözünürlükte video seçeneğine de başvurabilecek.

Yüksek kalitede video özelliğinin çalışabilmesi içinse şirket yeni bir oynatıcının testlerini de yapacak. Yeni sisteme geçildiğinde ise bazı aksamaların yaşanacağını da belirtiyor Steve Chen.

Ancak yeni sistemde kaçınılmaz olarak bir problem yaşanacak; o da eski videoların düşük kalitede upload edilmiş olması. Mevcut 320 x 240 videolarda yüksek kalite yayının bir işe yaramayacağı bir gerçek. Steve Chen ise siteye yüklenen yeni videoların halihazırda kalitelerinin daha iyi olduğunu söyledi.

iPhone çıktığından beri 10.000'in üzerinde H.264 formatında video yolladıklarını belirten şirket yakın zamanda Flash Player'ın da bu formatı desteklemesini beklediklerini söyledi.

0 yorum: