Animasyon film festivali

Animasyon film festivali


İSTANBUL A.A
“4. Uluslararası Animasyon Film Festivali”, 4-9 Aralık tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema'da 300 film gösterimiyle gerçekleştirilecek.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, festivalde başta Almanya, [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir. Üye Olmak İçin Tıklayın...], Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Kanada ve Fransa olmak üzere dünyanın dört bir yanından 300'e yakın film gösterilecek.
Bugüne kadar Oscar, Cannes, Altın Palmiye ve Sundance'e 2 kez aday
gösterilen, Cannes'de “Eat” filmiyle “Canal Ödülü”, “Push Comes to
Shove” adlı filmiyle de “Jüri Özel Ödülü” alan, “Mutant Aliens”, “I Married a Strage Person” filmleriyle Annecy'de 2 kez en iyi uzun metraj film ödülü kazanan Amerikalı yönetmen Bill Plympton, festivalin özel konuğu olacak.
Plympton, festivalde başarı öyküsünü izleyicilerle paylaşarak, kendine özgü tarzı üzerine bir atölye çalışması düzenleyecek.
Festivalde, önemli festivaller ve özellikle animasyon festivallerinde büyük ödüllere ulaşan Alman yönetmen Andreas Hykade'nin çizgi animasyon filmi “The Runt”, yine Almanya'dan Daniel Nocke'nin “No Room for Gerold”, Amerikalı Alex Weil'in “One Rat Short”, Arjantinli yönetmen Juan Pablo Zaramella'nın son filmi “Lapsus” ve Kanadalı genç yönetmen Marie-Josee Saint-Pierre'in “McLaren Negatives” başlıklı filmleri de seyirciyle buluşacak.
Dünyaca ünlü animasyon stüdyolarından Amerikalı Sedelmaier, MK12, Lobo, Kanadalı Head Gear Animation'ın en son çalışmaları ve yaratıcı çalışmaları da festivalde yer alacak.
EN DENEYSEL UZUN METRAJ ANİMASYONLAR
“En Deneysel Uzun Metrajlı Animasyonlar” bölümünde, Amerikalı yönetmen Eric Leiser'in fiziksel engelli ikizin, doğanın ve cennetin sırlarını keşfetmesi üzerine bir çalışma olan ilk filmi “Imagination”, Amerikalı yönetmen Christiane Cegavske'nin festivallerin gözdesi olan kara ve kasvetli filmi “Blood Tea and Red String” ve ünlü Japon yönetmen Makoto Shinkai'nin çok iyi 2 ilkokul arkadaşının aileleri nedeniyle ayrılan hayatları üzerine bir dramı anlatan son filmi “5 Centimeters per Second” gösterilecek.
FESTİVALİN TÜRK KONUKLARI
Festivalde, Türkiye'nin önemli animasyon film yönetmenleri arasında yer alan Meral Erez, Cemal Erez ve Tan Oral, kendi çalışmalarının da aralarında bulunduğu bir seçki sunacak.
Adını özellikle post prodüksiyon çalışmalarıyla duyuran Kerem Kurdoğlu, dijital sinema, Türkiye'nin en büyük animasyon firması olarak kabul edilen Anima'nın en önemli yönetmenlerinden Mehmet Kurtuluş reklam ve uzun metraj üzerine söyleşiler gerçekleştirecek.
Fransız Esma, Alman Film Akademie, Çek Film School Zlin'in öğrencileri ve mezunlarının birçok çalışmasının yanı sıra Türkiye'den Anadolu Üniversitesi Çizgi Film Bölümü, Bilgi Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Kültür Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi'nin Görsel İletişim Bölümü öğrencilerinin çalışmaları da festivalin “öğrenci filmleri” bölümünde gösterime sunulacak.
Ayrıca dünyadaki video kliplerin en iyi örnekleri arasında yer alan indie tarzında müzik yapan grupların indie video klipleri arasında da bir yarışma düzenlenecek.
Yarışma jürisini ise Bill Plympton, Kerem Kurdoğlu, Cemal Erez, Mehmet Kurtuluş ve Başar Muluk oluşturacak.

0 yorum: