Nokia’nın N serisi - vB-Hacker.com daki seo yarışması

Nokia’nın N serisine yeni yıldız adayı: N82

Nokia, sahip olduğu birçok yeni özellik sayesinde, yüksek fiyatına rağmen şirketin 'en çok satan’ ürünleri listesinde üst sıralara tırmanan N95 serisine yüklenmeye başladı.

19 Kasım 2007 Pazartesi

Bu serinin 8 GB kapasiteli modelini çıkarmaya hazırlanan firma, şimdi de N95’le ortak özelliklere sahip olan ve yine N serisinde yer alacak N82 modelini geçtiğimiz hafta tanıttı.
Nokia N82, otofokuslu 5 MP kamera ve Carl Zeiss lens kullanıyor. Ayrıca Xenon kamera ışığı bulunuyor. MicroSD kart desteği, EDGE, Wi-Fi, Bluetooth ve GPS ise telefonun dikkat çeken diğer özelliklerinden birkaçı.
114 gram ağırlığında olan ürünün, yüksek çözünürlükte 2.4 inç boyutunda LCD ekranı var. Ekranda 16.7 milyon renge kadar çözünürlük destekleniyor.
Symbian OS işletim sistemi üzerinde S60 yazılımı ile çalışan Nokia N82, tek bir tıklamayla çekilen fotoğraf ve video görüntülerinin web üzerine taşınmasına imkân tanıyor.
Saniyede 30 karelik video çekim desteği bulunan cihaz, MP4 formatında çekim yapıp, AAC formatında da ses kaydı yapabiliyor. MPEG-4, RealVideo 8/9/10 gibi video formatlarını destekleyen N82’nin 2008’in ilk çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

0 yorum: