Engelliler de mesleklerini yapabilecek

Engelliler de mesleklerini yapabilecek




BİTİS eğitimli engelliler için “İstihdam Yaratma” konusundaki çalışmalarına hız verdi.

BİTİS Genel Sekreteri Dr. Mert Van sendikanın kuruluşu sırasında belirlemiş oldukları ana vizyon ve yol haritası çerçevesinde , sendikanın en önemli çalışma alanlarından yazılım sektöründe ihtiyaç duyulan yetişmiş eleman sıkıntısını engelliler ile aşmayı planladıklarını belirtti.

Türkiye”deki 8,5 milyonu aşkın engelli içinden yazılım ve hukuk alanındaki üniversitelerden mezun olan engellileri verecekleri ilanlar ile Sendikanın İnsan Kaynakları havuzuna davet edeceklerini , devamında ise havuza dahil olan bu eğitimli engellilerin sendikal bağlantılarını kullanarak şirketlerdeki faal çalışma hayatı ile buluşturulacağını sözlerine ekleyen Dr. Mert Van , bu projenin hayata geçmesi için herkesi projeye sahip çıkmaya davet etti. Van " Yasalardan dolayı kurumların engelli çalıştırma zorunluluğu bulunuyor. Fakat bazı kurumlar engelli çalışanların iş yerinin görselliği bozduğunu ileri sürerek, maaşını ödediği halde elaman olarak çalıştırmıyor. Bu toplumun kanayan bir yarası. Unutmamalıyız ki hepimiz bir engelli adayıyız" dedi.

Mert Van projenin en can alıcı noktasının engelli olması nedeni ile çalışma hayatı ile buluşamayan engellilerin yazılım ve hukuk danışmanlığı meslek faaliyetlerinde masa başı iş yaptırılması olduğunu ve bunun yıllardır göz ardı edilmiş olmasını ise üzüntü ile karşıladığını belirtti.

0 yorum: