Mobil paylaşımda 3. boyut: SEEK

Mobil paylaşımda 3. boyut: SEEK




Nokia, mobil paylaşım sitesi MOSH'un üçüncü boyutu olan SEEK'i tanıttı. SEEK ile kullanıcılar, kendi içeriklerini yaratmanın ötesinde, aradıkları içerikleri topluluğa bildiriyorlar; diğer kullanıcılardan gelen bilgiler ve desteklerle yeni içerikler yaratılıyor.

Nokia, mobil paylaşım konusundaki yeni hizmeti SEEK'in demosunu tanıttı. Nokia'nın mobil paylaşım sitesi MOSH bünyesinde kurulan SEEK, resmi olarak 14 Aralık'ta hayata geçecek.
MOSH kullanıcılarına açık olan SEEK aracılığıyla, aranan içerikler bildiriliyor ve topluluğun diğer üyelerinden gelen öneriler ya da bilgilerle yeni içerikler yaratılıyor. "Aramak" anlamına gelen SEEK böylece, giderek büyüyen MOSH topluluğunun birbiriyle sürekli bağlantıda olmasını ve henüz var olmayan içeriklerin hızla yaratılmasını sağlıyor. Aradığınız mobil uygulamayı bir türlü bulamadınız mı? Amsterdam'a gidiyorsunuz ama elinizde bir mobil harita yok mu? Ya da Maldivler'den bir sualtı videosuna mu ihtiyacınız var? SEEK ile arayın!
SEEK, MOSH mobil paylaşım sitesinin evrimindeki üçüncü aşamayı simgeliyor. İlk aşama, içerik yükleyip tüm dünyadaki kullanıcılarla paylaşmaktı; ikinci aşama da uygulama indirerek mobil cihazları kişiselleştirmek olmuştu. Bugün ise SEEK aracılığıyla, içerik aramak ve toplulukla etkileşim kurmak mümkün oluyor. SEEK, MOSH'un geniş kullanıcı kitlesinden yararlanarak, mobil gereksinimlere özel çözümler sunuyor.
9 Ağustos'ta beta yayına başlayan MOSH'taki içerikler bugüne dek 6 milyon kez indirildi. Tamamen mobilite odaklı bir uygulama olarak geliştirilen MOSH'un kusursuz web ve mobil cihaz entegrasyonu sayesinde, tüm indirme işlemlerinin %80'i mobil tarayıcılar üzerinden yapıldı. MOSH, içerik yaratıcıların ve teknoloji liderlerinin kendi içeriklerini küresel bir kullanıcı grubuna iletmesini sağlıyor. Mobil içerik paylaşımına odaklanan MOSH sadece Nokia cihazlarda değil, tüm mobil cihazlarda kullanılabiliyor.
SEEK hakkında bir açıklama yapan Forum Nokia yetkilileri şunları ifade ediyor: "MOSH, kullanıcıların gereksinimlerini karşılamayı hedefleyen bir uygulama. SEEK'in ardında yatan güç de, hem bu hedef hem de kullanıcıların geri bildirimleri oldu. MOSH, kullanıcılar için yaratılan ve yine kullanıcılar tarafından biçimlendirilen bir servis. İçerik talepleri ve ortak tartışmalara yönelik isteklerden yola çıkarak SEEK'i oluşturduk. Bu uygulamada neredeyse sınırsız olasılık var: Mobil içerik yığınları içinde arama yapmak; sponsorlu SEEK yarışmaları; Hindistan, Rusya ve [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]'deki geliştiriciler tarafından yaratılan uygulamalarda işbirliği yapmak... SEEK'in yaratıcılığı ve mobil kişiselleştirme sürecini yeni bir aşamaya taşıyacağına inanıyoruz."

0 yorum: