Anahtar Kelime Seçimi

Anahtar kelimeler optimizasyonun en önemli etkenlerinden birisidir. Anahtar kelimeler sitenin arama motorlarında o kelimede listelenmesini sağlar. Genellikle .. etiketleri arasına yazılır ancak biz bu anahtar kelimeleri site içinde de kullanabiliriz.

Örümcekler siteye geldiklerinde yukarıdan aşağıya doğru ve soldan sağa doğru tarama yapar. Bu nedenle sol tarafa yazılmış anahtar kelimeler arama motorlarının anahtar kelimeleri bir an önce bulmasına imkan sağlar. Anahtar kelimeleri siteye yerleştirirken arka arkaya yazmak büyük bir hatadır. Arama motorları bunu spam olarak algılayabilir ve sitenizi cezalandırabilir. Bu nedenle hepsini aynı yere yazmak yerine sayfa içinde eşit olarak dağıtabilirsiniz.

Anahtar kelimeleri belirlerken dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır;

1. Kullanıcıların siteyi bulmak için hangi kelimeyi kullandığını bilmek gerekir. Örneğin; Mp3 sitesinde arayan kişi Yerli Mp3 veya Türkçe Mp3 olarak arıyor olabilir. Hangisinin daha çok arandığını bilmek bizi doğru hedefe ulaştırır.
2. Rakip sitelerin anahtar kelimelerine bakıp, hangi kelimeleri kullandığına dikkat etmek gereklidir.


Anahtar kelimeleri sayfa içindeki yayınladığınız yazılarda, sitenizin dosya, klasör, domain isimlerinde kullanmanız üst sıralara çıkmanızda faydalı olacaktır.

Kod:

SEOLogs

Yukarıdaki kodu kullanarak alıntı yapabilirsiniz.

0 yorum: