Backlink ve Link Değişimi ( Önemli Noktalar )

Merhaba;

Herkes backlink hakkında farklı görüşler ortaya sürüyor, bende bir makale yazmak istedim.

Öncelikle backlink başka sitelerden aldığımız link anlamına gelir. Yani ne kadar çok site bize link verirse o kadar çok backlink sahibi oluruz. Fakat burada dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır.

Backlinklerin sayısı o kadarda önemli değildir. Örneğin bir dizin sitemiz olsun, eğer biz her türlü içeriğe sahip bir siteden link alırsak fazla işimize yaramayabilir. Ama eğer başka bir dizinden link alırsak bu bizim işimize yarar.

Bunun dışında alınan backlinkler link değişimi ile kazanılmışsa buda fazla bir işe yaramayacaktır. Çünkü arama motorları bu linklerin anlaşmalı verildiğini anlar. Bu nedenle link değişimleri çapraz olarak yapılmalıdır, çapraz link değişiminide kısaca açıklayalım.

Çapraz link değişimini kısaca şöyle tanımlayabiliriz;

Benim bir A sitem olsun, arkadaşımında B sitesi olsun. Ben arkadaşımın B sitesine A sitemden link vereceğim fakat arkadaşım bana C sitesinden link verecek. Bu şekilde arama motorları karşılıksız link verildiğini düşünecek ve sitemiz için yarar sağlayacak. Bu noktada bir diğer önemli hususta sitelerin farklı IP adreslerinde olmalarıdır.

Fakat burada; sitelerin farklı olmasından öte link verilen ip'lerin farklı olması önemlidir. Çünkü Google linklere ip'si ile bakar. Farklı ip'ye sahip 10 siteden link almak 1000 aynı ip'den link almakdan daha iyidir. O yüzden çapraz site değil çapraz ip'lerle değişim yapmak daha önemlidir. Diğer türlü bence pek de çapraz değişim yapmış olmazsınız.
Alıntı ile Cevapla

0 yorum: